Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

23 Juli 07 - 14:32 Het kan nog!

Binnenkort ben ik klaar met mijn studie (hoop doet leven) en dan wordt het weer tijd om te gaan werken. Dat is ook hard nodig, want ik wil verhuizen en geld bij elkaar sprokkelen voor een tripje terug naar Oz en een reis naar de winterspelen van 2010 in Canada (lang verhaal).

Ik weet nog niet helemaal wat ik wil gaan doen qua werk en waar, maar gelukkig zijn er opties genoeg. Ook een Milkbar gaan runnen in Linton, Victoria, is nog altijd een optie, want onze Linton Milkbar staat nog steeds te koop :-). (Ik zie nu dat ook E.'s Blue Chruch in Nalangil nog steeds te koop staat, haha.)

karin | linkdump | een reactie

20 Juli 07 - 15:39 Een hele korte foto samenvatting...

Omdat ik ff een anti-thesis-moment heb, toch nog twee foto's van toen Hamish hier was...

Oswald, Karin en Bertil bij de Binnendieze 
(ik weet dat H. hier niet eens opstaat, maar ik vind dit een toffe foto)

H., Karin, Oswald, B., Hamish, Bertil
In de kroeg, lang na Jacques Herb

(foto's door H.D.)

karin | nederland | reageren? klik hier!

20 Juli 07 - 09:10 Australisch onderzoek

En dan weet je dat je naar resultaten van een Australisch onderzoek zit te kijken... 

Q7. On average, for how many hours a week do you use the internet?
A: Heaps

karin | opdracht | reageren? klik hier!

15 Juli 07 - 12:09 Hamish was here...

Hamish Drunk was hier en het was gezellig. Het was eigenlijk zelfs precies wat ik nodig had, zo'n weekend. Punt.

Ik wil volstaan met de songtext van Manuela van Jacques Herb, speciaal voor Os :-)

lees meer...

karin | nederland | drie reacties

10 Juli 07 - 17:00 Bleeeegh!

Hoofdstuk 2.1 t/m 2.5 zijn af (iig tot de volgende review van Uwe). Ik heb mijn planning niet helemaal gehaald, maar soit, ik ben er toch best trots op. Dit weekend ga ik mijn 2.6 maken en nu ben ik bezig met de introductie. Een introductie, zo is mij altijd geleerd, moet het onderwerp introduceren, maar vooral ook de lezer verleiden tot het lezen van de rest, dus pakkend zijn. Nu weet ik niet of u ooit een wetenschappelijk-verantwoorde pakkende introductie heeft moeten schrijven, maar ik krijg het niet voor elkaar. Ben allerlei spannende intro's aan het bedenken die online vertrouwensproblemen op boeiende wijze inleiden, maar geen ervan lijkt me nu echt bruikbaar. Hoe zou Babbie* dat doen?

* Babbie, als in Earl Babbie, schrijver van ons MTO boek "The Basics of Social Research".

karin | opdracht | een reactie

09 Juli 07 - 14:19 2007-2008

Zojuist heb ik mijn inschrijving voor 2007-2008 op de TU in orde gemaakt. Dat is toch best een soort van kut, want het is eigenlijk het ultieme toegeven dat ik het voor eind augustus niet ga halen. Kost weer een gezellige 1538 euro (dat is een around-the-world-vliegtuigticket!), maar gelukkig is het mogelijk het niet-gebruikte deel terug te krijgen als ik straks eindelijk afgestudeerd ben. Ik heb er nog even over gedacht om maar weer avondstudent te worden (voor het gevoel en de parkeerkaart, want mijn stufi is toch opper-dan-op), maar het vooruitzicht van brieven naar de examencommissie en dat soort gezeik is dermate onaantrekkelijk dat ik dan maar gewoon een student-met-OV-recht blijft. Dus.

karin | opdracht | twee reacties

06 Juli 07 - 23:28 Nu met update!

Het Uma in NL fotoboek, nu met nog meer foto's!

karin | nederland | reageren? klik hier!

05 Juli 07 - 21:59 Foto's Tienertoer

Ik heb er maar weer eens een fotoboek tegenaan gegooid. Een Uma in NL fotoboek, met een kort verslag van onze vierdaagse (dus klassieke) Tienertoer door Nederland. We hebben o.a. 's-Hertogenbosch, Utrecht, Amsterdam, de Deltawerken en Den Haag bezocht, dus het was een flinke Tienertoertocht. (Geen NSFW foto's uit het seksmuseum, dus u kunt veilig op het linkje klikken...)

Dan wil ik nu even van de gelegenheid gebruik maken om antwoord te geven op de vraag die mij in Oz gesteld werd, hoe ik het vond dat buitenlanders alleen naar NL komen voor de softdrugs en de Wallen. Ik zei toen dat ik daar nooit zo over nagedacht had (wat ook zo was), maar na een dagje Amsterdam moet ik zeggen dat ik het toch eigenlijk erg jammer vind (het was lang geleden dat ik in AMS was, op een dagje met Os in Nemo, een verregende dag met M&M en twee uur met J. zo rond-de-vorige-redesign na. Nu ik dat zo opsom, valt het eigenlijk wel mee, maar dat waren niet zulke toeristische tripjes). Ik vind dat AMS zich behoorlijk plat presenteert aan de toerist. De Wallen laten er geen twijfel over bestaat in wat voor buurt je je bevindt, er zijn overal coffeeshops met bijbehorende wietlucht en je kunt ontelbare soorten soevenirpenissen en soevenirrommel met wietbladenmotief kopen (deze Scrabblewoorden mag u vrij gebruiken, in ruil voor een nergens-te-krijgen Hoop Doet Leven-tegel).

Gelukkig was onze gast blij dat ze naast Amsterdam ook dingen als Den Bosch, Utrecht en de aardbeien en bloemen van mijn buurmannen had gezien... We sturen haar dus terug naar Ballarat als Nederland-is-meer-dan-Amsterdam promotieteam. Goed voorbeeld doet trouwens al volgen, want na Uma komt nu ook Hamish Drunk in Jeugdherberg Doe 't Zelf Maar logeren...

karin | nederland | een reactie

02 Juli 07 - 23:46 Uma is hier!

Os en ik hebben Uma vanavond opgehaald van Schiphol en nu verblijft ze bij Os. We hebben onderweg vanuit de trein van Amsterdam naar Brabant al twee molens gezien, dus die zijn al gecoverd. In Den Bosch reden we langs een coffee shop, dus ook dat toeristisch hoogtepunt kan van de lijst worden gevinkt. Nu zoeken we alleen nog een tulpenveld en wat klompen :-).

Het was erg gezellig vanavond, alsof we elkaar gisteren nog gesproken hebben in plaats van maanden geleden... We zullen komende week wat foto's maken en die posten, dan gebeurt er ook weer eens echt iets hier op Six Degrees...

karin | nederland | twee reacties

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...