Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

10 Mei 07 - 16:41 Post!

Altijd leuk, post. Vandaag ontving ik toevallig het laatste pakje uit AU dat ik per zeepost aan mezelf had gestuurd. Verstuurd op 15 maart in Buninyong en vandaag aangekomen. Nog niet eens zo slecht, want ze voorspelden dat het 2 tot 3 maanden zou duren. Net als de vorige twee luchtpostpakjes zat het helemaal onder de koala- en platypus-postzegels en vol verrassingen. Zo bevat het pakje o.a. een boek over Buninyong, de nieuwe INXS (je bent toch in Australië en de CD's zijn daar erg goedkoop) en allerlei dingen die ik kwijt was (o.a. een reisgids), waarvan ik vermoedde dat die in de kliko terecht waren gekomen, maar dat valt dan ook weer mee...

Helaas zorgde dat pakje alleen weer voor afleiding, dus was vanmiddag toch nog niet zo productief als ik gedacht had toen ik naar huis reed. En zo is er altijd wel afleiding te vinden, als je er maar voor open staat, haha.

karin | ballarat | een reactie

10 Mei 07 - 14:05 J. komt naar NL

Onze Aussie begeleider J. komt als onderdeel van zijn sabbatical naar NL. Hij is in 't land van eind mei tot eind juni en zal ergens in die periode een seminar houden over zijn onderzoek. Dat gaat over het tegenovergestelde van het innovatie-adoptie proces, namelijk het in onbruik raken van technieken, ten gevolge van het inburgeren van een nieuwe technologie (bijvoorbeeld de vaste telefoonaansluitingen verdwijnen door de opkomst van de mobiele telefoon, LP's door de CD, handenarbeid door de stoommachine, etc.).

Wij zullen ook ergens in die periode een stuk van ons onderzoek aan hem presenteren. Weer een argument om hard te gaan werken, want dan moet er natuurlijk wel iets te doen zijn!

karin | algemeen | reageren? klik hier!

10 Mei 07 - 13:46 Alles komt goed.

Ik zie het weer helemaal zitten. Mijn scriptie. Sinds ik terug ben uit AU wil het met de scriptie nog niet zo vlotten. Ik heb al van alles geprobeerd: ondanks geen-zin toch gaan zitten werken, eerst met de theorie verder, eerst met de data verder, afspraken maken met begeleider U. met een korte deadline (er is bij mij een erg sterk verband tussen motivatie en de resterende tijd voor een deadline), doortypen aan een minder belangrijk deel in de hoop dat de inspiratie en motivatie vanzelf komen, muziek aan, muziek uit, thuis werken, op de TU werken. Niets hielp echt.

Maar nu begint alles eigenlijk een beetje op zijn plek te vallen. Sinds maandag zit er weer wat routine in mijn leven. Ik had een leefritme ontwikkeld van 9 tot 1 (waarbij gezegd moet worden dat de dag pas echt begon na de herhaling van ATWT en een douche, dus rond een uur of 11 's ochtends), wat over het algemeen niet echt bevorderlijk is voor de discipline, maar dat is nu afgelopen. Voor het eerst in acht maanden moet ik weer iets en dat is heerlijk.

Daarnaast heb ik gisteren gegeten met mijn klasgenootjes. Er is niets beter om de moed er weer in te krijgen dan de ervaringen te horen van anderen. Ik weet nu dat niemand het makkelijk heeft, dat motivatieproblemen veelvoorkomend zijn en dat iedereen tegen dingen aanloopt die niet gaan zoals je zou willen. Tevens is me duidelijk geworden dat eind juli misschien toch wat ambitieus is, dus mogelijk wordt het dan eind augustus. Prima, als het maar voor het eind van dit schooljaar is.

Verder sprak ik vandaag collega en ervaringsdeskundige M., die me een aantal bruikbare tips en ideeën heeft gegeven en heeft vriend B. het goede voorbeeld gegeven door na jaren zwoegen zijn scriptie af te ronden en gisteren zijn diploma op te halen. Tot slot heb ik een briefje bewaard uit een fortune cookie (van de Fortune Cookie Factory in San Fran) met een suffe, maar oh-zo-ware spreuk die me helpt er vertrouwen in te houden.

Met al die positieve input kan het niet meer verkeerd! Nu alleen nog afleren dat ik mijn vrije middagen begin met irrelevante zaken, zoals boodschappen doen of een stukje voor de weblog schrijven...

karin | stand van zaken | een reactie

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...