Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

28 Februari 07 - 06:22 Huishoudelijke mededeling

Zoals jullie gemerkt hebben is alles op de site m.u.v. de eerste pagina onderuit gegaan. Dit komt omdat onze fijne host MijnDomein om een of andere mij onduidelijke reden heeft besloten een paar directories op SixDeg weg te gooien, waar helaas een belangrijk deel van de code in staat en zonder die code werkt de site dus niet meer...

Navraag bij ze levert alleen op dat ik zelf voor een backup had moeten zorgen (heb ik gedaan, alleen die zit in mijn koffer helaas), geen uitleg waarom er iets weg is, geen excuses, geen medeleven, nog geen sorry for any inconvenience, niks, nada, noppes, nichts. Hun hostingservice is sportgoedkoop, maar verder ook echt volkomen kut.

Ik heb hier in een internetcafe (in een computerzaak, ik ben ongeven door nerds) even wat noodaanpassingen gemaakt. De grote wegenkaart is weer te zien (we zitten nu in Rockhampton, morgen gaan we door naar Hervey Bay, dan aan paar dagen naar Fraser Island) en ook de contactgegevens zijn op te vragen.

Behalve wat ellende aan het nerdfront, een mierennest in de auto (specifieker in mijn vuile broek...) en een lekkende tent gaat alles goed. Het is hier prachtig en we beleven Grootsche Avonturen in de Meest Uiteenlopende Omgevingen. Zelfs het eten is goed; ik heb gisteren een primabeste steak op in de rundvleeshoofdstad van Australie (Rockhampton) en vanmorgen een krokodille-satetje (plaats accent) op een crocfarm. De CD's zijn goedkoop en het leven is goed, zeg maar. Het is op het moment droog en ik heb hier al weer lang genoeg gezeten, dus ik ga nu terug naar de camping en me bij Os voegen die aan het zwembad ligt.

Bedankt voor de mailtjes, ik had doordat ik ff wat aan de site moest doen geen tijd om te antwoorden, maar dat komt. Zoë is het schattigste beestje dat ik ooit op foto gezien heb (sorry Giel :-)), houd haar nog maar even een maandje zo klein. M & M: Tof dat jullie naar Schiphol komen (of gingen jullie iets anders doen met je vrije dag, haha). En Antie: hjmo natuurlijk.

karin | algemeen | zes reacties

27 Februari 07 - 10:17 Mierennest

We hebben weer limited internettijd dus dit is weer een snel stukje. We zitten inmiddels in Rockhampton. Het is hier geweldig, want het is hier droog! Erg fijn na al die regen in de tropen. Afgelopen dagen hebben we op een zeilboot gezeten op het Greet Barrier Reef en dat was echt geweldig! We hebben gesnorkeld en gedoken (Oswald). Het is echt supermooi hier onder water, dus mocht u een keer in de buurt komen, neem eens een kijkje onder water.

Vandaag zijn we erachter gekomen dat we verstekelingen in de auto hadden. Zo'n week geleden ondervonden we al een verhoogte mierenactiviteit in de auto, maar vandaag bij het wegtrekken van een paar tassen kwamen we erachter waardoor dit kwam. In een broek van Ka had zich namelijk een behoorlijke mierenpopulatie gevestigd. Inclusief larven en eitjes. Geweldig! Waarschijnlijk betrof het een woestijnpopulatie. Ze zijn inmiddels verwijderd.

Morgen blijven we nog een dagje hier hangen. Het weer bevalt ons namelijk prima en we zijn er vandaag niet aan toegekomen om bij het zwembad te liggen. We hebben vandaag lekker gewinkeld, de was gedaan  en uiteindelijk dus de auto schoon gemaakt. Bertil er is een pakketje naar je onderweg...

| rondreis | twee reacties

22 Februari 07 - 07:14 Wallaman falls

En nog een foto van de Wallaman falls in Ingham. Vanwege de mist was deze waterval bijna niet te zien. Uiteindelijk ben ik dus maar naar beneden geklommen om een foto te maken. Het pad naar beneden begon als een mooi wandelpad, maar al snel was het meer modder, water en wat keien waar je af moest klauteren. Hoe verder je kwam, hoe meer planten en bomen over het pad groeiden. Ik wilde een stukje echt regenwoud meemaken, nou dat is die dag gelukt!

| rondreis | vier reacties

22 Februari 07 - 07:06 The Strand in Townsville

In Townsville mag je van december t/m mei niet zwemmen in de oceaan vanwege de giftige kwallen die hier zitten. Voor de mensen die willen zwemmen is er een stukje strand afgezet zodat je daar wel kunt zwemmen (zie foto). Toen wij er waren mochten we ook hier niet zwemmen, niet vanwege de kwallen, maar omdat er een krokodil in de buurt was gezien...

| rondreis | een reactie

21 Februari 07 - 07:48 Hoe Ka en Os op een romantische zeilcruise terecht kwamen...

Daar zijn we weer. Na de droogte hebben we drie dagen in The Wet doorgebracht. Het noorden van Queensland heeft nu namelijk regenseizoen, wat betekend hoge luchtvochtigheid, warm, regen, klam en zweterig... Vreselijk weer, maar prachtige omgeving. We hebben eerst een half dagje in Townsville rondgehangen. Leuke plaats, gezellig. Daarna zijn we vanuit Townsville een dagtrip met de auto naar regenwoud gaan maken. We hebben eerst rondgekeken in Paluma NP, daarna zijn we doorgereden naar Ingham, waar we naar de Wallaman Falls zijn geweest, de hoogste in-een-drop-vallende waterval van AU. Os is helemaal naar de voet van de waterval geklommen (en terug), ik heb van bovenaf staan kijken hoe de wolken om de waterval langzaam wegtrokken en een prachtige waterval lieten zien.

Vandaag hebben we de auto laten servicen (het was weer tijd) en daarna zijn we doorgereden naar Airlie Beach. We hebben hier een prachtige luxe camping geboekt, voor maar 20 dollar per nacht en ons tentje opgezet. Prachtig zwembad, zeer nette douches, heerlijk. Helaas is het weer nog niet optimaal (lees: regen) maar dat schijnt bij te trekken.

Het hoofddoel van vandaag was hier in Airlie Beach een tocht door de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef boeken. We vonden een tentje waar ze ons op een last minute konden boeken. We konden 3 dagen, 3 nachten op een boot voor 60% van het normale bedrag. We zouden dan alleen meteen vanavond om 7 uur weggaan... Prima, doet u maar. Wij hebben betaald en moesten ons daarna melden bij Oz Adventure Sailing, die de rest zouden afhandelen. Daar aangekomen bleek de gozer van het boekingskantoortje ons niet vanavond, maar zaterdag te hebben ingeboekt. Niet handig, want dan zouden wij weer vertrekken... Na wat lullen regelde het meisje achter de balie, Amy, een alternatief voor ons: een romantische zeilcruise, die vrijdagochtend vertrekt... We zijn nu dus (voor hetzelfde geld) geboekt op een romantische zeilcruise, 3 dagen en 2 nachten naar het Reef en de Whitsunday Islands (met snorkelen, want we hebben allebei geen duikervaring, dus dat vonden we genoeg). We vertrekken dan een dag (misschien 2) later dan gepland uit Airlie Beach, maar dat moet dan maar... Ik ben erg benieuwd! (En iedereen die mijn ervaringen met zeilboten kent zal dat ook zijn, haha... Het is een grote boot en ik neem aan dat het minder erg/eng is als een klein bootje op het Grevelingenmeer (of waar was dat ook weer?))

karin | rondreis | een reactie

19 Februari 07 - 03:00 Townsville

We zijn de outback uit! Gisteren hebben we 970 kilometer gereden waardoor we nu in Townsville zitten aan de oostkust. Het is hier nat! Het is namelijk regenseizoen hier. Een hele overgang dus. Na ruim een week stof is het hier ontzettend nat en vochtig. Omdat we hier wel de mogelijkheid hebben om wat foto's te uploaden (doch niet meer dan 5 want anders gaat het internetcafe plat) hier even een paar foto's.

Een foto van de ondergrondse camping in Coober Pedy. Vanwege de hitte kon je hier dus camperen onder de grond.

Ka met Uluru

Os met Uluru

Morgen willen we een klein stukje noordelijker gaan (richting Cairns) om een stuk regenwoud te bekijken. Daarna zakken we langs de oostkust naar beneden.

| rondreis | reageren? klik hier!

16 Februari 07 - 11:19 Moblog on 02-16 11:19

Tennant Creek is echt de perfecte plaats... om heel snel weer uit te vertrekken. Er is niks te doen en er hangt geen prettige sfeer. Gelukkig gaan we morgen verder naar Mt. Isa, een stadje ter grootte van Alice Springs. Daarna willen we in één keer door naar Townsville, 885 km, maar dat zou moeten kunnen. Hier in Northern Territory mag je 130 op de snelweg, dus dat schiet lekker op. Geen idee hoe het in de staat Queensland is, maar dat merken we morgen. Overigens gaat het tijdsverschil dan weer naar 9 uur. Tot later vanuit weer een andere plaats, liefs, Os en Ka

bericht per email | algemeen | reageren? klik hier!

15 Februari 07 - 07:48 The Alice

Wij zijn inmiddels aangekomen in Alice Springs. Beschaving in de Outback! (Nou ja: een Maccers, een Pizzahut, een Subway en een 24-uurs Coles zijn tekenen van stad en daar voldoet Alice aan...) Alice Springs blijkt een stadje tussen de rotsen, erg mooi. De stad zelf is niet zo heel spectaculair, maar voldoet (zeg een Tilburg, no offence...) We zitten op een luxe-camping, met zwembad met palmen en gras-campingplekken. De douches zijn eindelijk weer kakkerlakvrij, wat na drie dagen Ayers Rock Resort camping een ware verademing is.

Gisteren hebben we wat in de stad rondgehangen, vandaag zijn we naar het Historical Telegraph Reserve (of zoiets) geweest, waar het oorspronkelijke telegraafstation staat waaruit Alice Springs is voortgekomen. De omgeving van het complex is prachtig rotsig. De oorspronkelijke bron waar de stad naar vernoemd is ligt daar. De bron heet dan weer Alice Springs na de vrouw van een telegraafist (of hoe noem je zo iemand) die echter zelf de bron nooit bezocht heeft. Na dat doorgeefstations voor telegrafie niet meer nodig waren, is het complex een tijd gebruikt om kinderen in te plaatsen die half Aboriginal, half blank waren. Die kinderen werden jong bij hun moeders weggehaald, omdat dat beter voor ze zou zijn, schokkend verhaal.

Na het historisch uitstapje zijn we naar het Desert Park geweest. Jawel, een Desert Park midden in de woestijn. Het was erg knap en netjes gedaan. Er zijn vier gedeeltes waarin vier typen Aussie woestijnen zijn nagebouwd, je werd rondgeleid via een duidelijke MP3-audiogids, er zitten ontzettend veel vogels en ze hebben er een prachtig nachtcomplex, waar je nachtdieren kun bekijken terwijl ze wakker zijn (briljant!). Het was alleen een tikje heet...

Zo meteen gaan we weer lekker bij het zwembad liggen en dan morgen (waarschijnlijk) naar Tennant Creek. Hoewel de Outback uniek en prachtig en indrukwekkend is zal ik ook wel weer blij zijn als we aan de oostkust zijn. Ik heb een soort haat-liefde verhouding met de outback. Het is te heet, het is hier bijna claustrofobisch leeg (ja, dat kan), er zijn te veel vliegen en de insekten zijn vre-se-lijk (groot, veel, goor), maar het is ontzettend mooi...

(Vandaag helaas weer geen foto's, dat laat het internetcafe niet toe. Hopelijk binnenkort!)

karin | linkdump | reageren? klik hier!

15 Februari 07 - 07:36 Aboriginals

Dit zal niet geheel politiek correct zijn allemaal, maar we begrijpen er niets van, dus ik snijd hier toch even het onderwerp aan. Hier in de outback zie je overal Aboriginals. Grofweg (heel grofweg) lijken er drie groepen te onderscheiden: een groep die kunst maakt (of het in ieder geval verkoopt), een groep die zich inzet voor Nationale Parken en cultureel erfgoed en een groep mensen die totaal verslonsd op straat onder een boom zitten of in groepen op straat hangen en naar elkaar schreeuwen, al dan niet met een six pack bier. De vierde groep is voor mij vooralsnog onzichtbaar...

Dit is erg kort-door-de-bocht, ik weet het, maar ik begrijp het niet. Wat is het verhaal, waar ging het mis? Of gaat het juist goed? De gemiddelde witte Aussie praat amper over Aboriginals, dus daar wordt je niet veel wijzer van. Bijvoorbeeld uni-student L. heeft voor haar docteraal onderzoek een serie interviews gehouden met 24 Aussies en ver in het gesprek bleken 23 van de 24 personen er dan toch voor uit te komen te discrimineren tov Aboriginals. De 24ste was een Aborginal persoon.

Wat ook opvalt is dat er geen afkorting is voor Aborginals. Aussies korten namelijk alles af. Personen hebben de meest rare roepnamen, die afgeleid zijn van hun voornaam. Je hebt brekky (ontbijt), barbie (BBQ), salties en freshies (de krokodillen), Aussies natuurlijk, en weet ik al wat niet meer. Maar er is niet zoiets voor Aboriginals. Natuurlijk wel een serie politiek overcorrecte benamingen (waar de Amerikanen ook zo goed in zijn...)

Dus als er iemand is die kan uitleggen wat precies de positie is van de Aboriginals in de Australische samenleving en hoe de gemiddelde Aussie daar tegenaankijkt: graag.

karin | rondreis | reageren? klik hier!

13 Februari 07 - 12:13 Rood

Even een heel snel berichtje. Ik heb namelijk nog maar 3 min internet tijd over. Ik heb niet eens tijd om de reacties te lezen op deze site, maar dat komt morgen wel weer. Dan zitten we namelijk in Alice Springs en is het internet een stuk goedkoper.

We zijn vandaag bij onze camping in de buurt van Uluru/Ayers Rock gebleven. Gisteravond hadden we namelijk alweer autoproblemen, waardoor we onze reis naar Alice Springs hebben uitgesteld. Vanmorgen hebben we de auto wederom laten repareren bij een gezellige garagehouder links van de grote steen (Uluru bedoel ik daarmee). Het was de riem van de airco en die is vervangen. Na de reparatie zijn we 350 km heen en daarna nog eens 350 km terug gereden naar King Canyon wat erg mooi was. De woestijn is ontzettend rood hier. Dat blijft ons verbazen. Al het zand is rood... Geeft wel een mooi gezicht tijdens de lange reis.

| rondreis | reageren? klik hier!

12 Februari 07 - 07:44 Moblog on 02-12 07:44

Os en Ka en Uluru...

bericht per email | algemeen | reageren? klik hier!

12 Februari 07 - 06:31 Ka en Os zijn bij Uluru...

We zitten nu in Yulara, in het Ayers Rock Resort (beetje Disneyland-achtig fout, maar lekker dichtbij de rots), vlakbij Uluru, de grote rode monoliet in de woestijn. Zijn gisterenavond naar de zonsondergang geweest en vanmorgen (half zes op!) naar de zonsopgang. Die vond ik persoonlijk het mooist, omdat de rots dan van redelijk suf rood (excuus voor de oneerbiedige beschrijving) naar spectaculair oranje gaat. Zijn ook naar de dichtbij gelegen rotsformatie Kata Tjuta geweest. Helaas zaten er zoveel vliegen dat het niet echt leuk was om daar te wandelen, maar het uitzicht op de rotsen was prachtig.

Het is hier heel heet (boven de 40 graden, het heetst van het jaar...) en overdag kun je niet veel meer doen dan een beetje bij/in het zwembad liggen (wel veel vliegen, maar in het water gelukkig niet) of in een airco ruimte zijn (maar dat kost bijna altijd geld, want eten-winkel-internet) of in de tent (geen vliegen, wel heet). Internet is hier duur, weer geen mogelijkheid voor foto's, dus ik ga zo maar weer naar het water. Morgen rijden we door naar King's Canyon, daarna naar Alice.

Zal straks eens proberen of ik een foto naar de weblog kan MMS'sen. Dat heb ik gisteren geprobeerd, maar ik had het verkeerde emailadres (oh oh oh...)

Coober Pedy was zoals gezegd heel tof, op een vreemde, stoffige, bloedhete manier. Zo is het hier ook. Douchen gaat met koud water dat warm is, met warme shampoo, overal zit rood/oranje stof, er zitten doodenge insekten en je moet er ongelofelijk ver voor rijden, maar ik ben blij dat ik dit gezien heb. De woestijn is prachtig van kleur (blauw van de lucht, groen van de planten en allerlei tinten rood/oranje van de aarde) en het is ontzettend anders dan alles dat ik eerder gezien heb (al doet het me hier en daar soms nog steeds aan IJsland denken, maar dan met zwart ipv rood). Er zitten ook in iedere staat andere vogels lijkt wel...

Het is hier trouwens nu 8.5 uur vroeger dan in NL. We hebben een half ingehaald in S.A. en nog een uur omdat Northern Territory geen zomertijd kent. Volgens mij is het in Queensland dan weer een half uur later dan hier, dus binnenkort zitten we weer op 9 uur tijdsverschil.

Het is een beetje onsamenhangend, maar ik zit met een tijdslimiet, haha. Ik beloof u dat er echt een keer foto's komen...

karin | rondreis | een reactie

10 Februari 07 - 06:49 Coober Pedy

We zitten nu in Coober Pedy in een grot! Het is hier overdag zo heet (want we zitten in de woestijn) dat bijna iedereen hier onder de grond woont. Zo ook wij vannacht.
Er zijn in dit stadje behoorlijk wat films opgenomen, zo ook Priscilla queen of the dessert. Een scene schijnt zelfs hier achter mij op de berg opgenomen te zijn. Geweldig stadje dit, al ben ik wel blij dat we morgen weer verder rijden, want het is hier echt warm. Bij Ayers rock zal dat overigens niet minder zijn.

Ook hier helaas geen mogelijkheid om foto's te plaatsen...

| rondreis | reageren? klik hier!

09 Februari 07 - 00:26 Ballarat --> Adelaide --> P.A.

Dag 1: Ballarat --> Adelaide (807 km)
Dag 2: Adelaide (88 km)
Dag 3: Adelaide --> Port Augusta (485 km ongeveer)
Dag 4: ...

Dag 1 zijn we redelijk vroeg vertrokken vanuit Ballarat onderweg naar Adelaide. We gingen via Horsham (en Linton! Mijn Milkbar staat nog steeds te koop en zit er in het echt beroerder uit dan op de foto's...) naar Narracoorte om naar de Naracoorte Caves te gaan kijken. Deze grotten staan op de werelderfgoedlijst vanwege de fossielen die daar gevonden zijn. We hebben twee grot-tours gedaan, door de Alexandra Caves en de Victoria Fossil Caves. Helaas waren de fossielen niet echt te zien, alleen de plek waar ze opgegraven worden, maar de grotten zelf waren mooi. Hebben ook mooie foto's, maar ik kan ze niet op deze computer van mijn camera afhalen...

De weg naar Narracoorte hadden we trouwens een verkeerde C-weg genomen. Daardoor gingen we door een behoorlijk afgelegen gebied en tussen twee dorpjes in kroop de benzinemeter richting een kwart (=leeg!). Het volgende dorpje had geen pomp, dus we kregen het al een beetje benauwd, maar gelukkig hebben we het volgende dorp met benzine gehaald. Goede les voor in de woestijn... Verder gaat het rijden ons eigenlijk best goed af. De 807 km op de eerste dag en ook de ong. 485 van gisteren gingen lekker. 

Dag 2 brachten we door in Adelaide. We gingen naar de stad en parkeerden langs de kant van de weg bij een 2P + meter, wat betekent dat je er 2 uur betaald mag parkeren. Prima. Geld in de meter gegooid en gaan lopen via King William street (of zoiets) omhoog, richting een mall (moesten een extra plaid want matjes vergeten in Ballarat) en daarna naar het National Wine Center en de botanical gardens (die ook heel mooi waren). Toen was het parkeermetergeld bijna op, dus Os ging terug naar de auto. Het was echter verder dan hij dacht, dus er stond een Adelaidese parkeerwacht een bon te schrijven toen hij bij de auto aankwam. Hij had de bon al klaar en wilde hem bijna onder de ruit stoppen, maar Os heeft zich er onderuit geluld door de domme verdwaalde toerist uit te hangen! Hoera!

Toen Os terug was in de botanical gardens om mij op te halen zijn we over North Terrace teruggelopen. Nth Tce is een prachtige straat vol oude gebouwen. We brachten een bezoekje aan de Art Gallery, waar bij de ingang een bordje staat met wat je wel en niet mag. Er stond "Geen helium ballonnen". Ik vond dat zo vreemd dat ik aan de man bij de ingang vroeg waarom niet. Wat bleek: kinderen laten die dingen los, ze vliegen omhoog (erg hoog plafond) en ze zetten alarmen in werking. Vervolgens moeten ze naar beneden geschoten worden. Hij wees ons twee gaten aan hoog in de muur waar de laatste ballonnen hadden gezeten...

Als conclusie: Adelaide is groen, weids, statig en vriendelijk. Tussen de bergen en aan zee. Ik vond het er prettig. (Onze camping lag ook aan zee, onder het vliegveld. Heel fijn is dat... Deze camping ligt aan het spoor, waar ze 's avonds laat treinen samenstellen en laten vertrekken... Ook heel fijn...) 

De volgende dag zijn we via de Barossa Valley (een wijn regio) naar Port Augusta gereden en daar zitten we nu nog. Het is onderhand tijd om de garage te bellen en mijn internetgeld raakt op, dus hier moet u het even mee doen. We gaan morgen (als de auto gemaakt is) verder naar Coober Pedy, in de woestijn en daar gaan we ondergronds camperen (jawel!). Volgende keer hoop ik foto's...

karin | rondreis | vier reacties

09 Februari 07 - 00:18 Terug naar Plan A

Ik zit nu in Port Augusta, South Australia, in een Subway op een kutcomp te internetten, om de tijd op te vullen dat de auto bij een garage staat. Inderdaad, alweer. Eerder ooit bleef de auto doordraaien als je hem afzette en bleef hij uit zichzelf 60 rijden. Dat deed ie nu weer. Natuurlijk vanochtend niet, maar gisteren toen we hier aankwamen wel, dus voor de zekerheid is hij even naar de garage. We wilden vandaag doorrijden naar Coober Pedy, onze eerste stop in de woestijn en daar een dag langer blijven, ipv in Port Augusta, want dit is nogal een beetje een suf dorpje. Het is een overstappunt tussen de Noord-Zuid en Oost-West treinen en hier worden road trains (enorme lange vrachtwagens) samengesteld. Maar door de auto gaat dat niet en gaan we terug naar plan A, we blijven een dag in Port Augusta...

karin | rondreis | reageren? klik hier!

05 Februari 07 - 21:30 Nog 51 dagen...

Het is nu bijna half acht 's ochtends en ik ben afscheid aan het nemen van mijn laptop met een laatste stukje. Os en ik gaan zo vertrekken richting Adelaide. Ik heb er zin in en ben erg benieuwd hoe het gaat zijn om 5,5 week op pad te zijn. Fully loaded we've got snacks and supplies. We hebben ontzettend veel zooi bij ons, de hele achterbak zit vol en er moeten nog 11 Colestassen, twee rugzakken, twee weekendtassen en een handtas bij. Ik hoop dat er vanzelf een soort systeem ontstaat, maar met mijn sorteersysteem van stapels en Os' sorteerssyteem van... euh... vraag ik me dat af, haha. We zullen we zien!

Nog 51 dagen, dan zie ik Zoë (zie foto), de nieuwe hond van mijn broer en L. (niet hun tapijt!). En u allemaal. Daar kijk ik ook naar uit. Maar eerst nog 51 dagen vakantie... Oh ondraag'lijk lot :-)

karin | algemeen | acht reacties

05 Februari 07 - 12:33 Afscheid Global Innovation Centre & Ballarat

We waren droevig vandaag... We moesten onze pasjes van het G.I.C. namelijk inleveren en al onze vriendjes daar achterlaten... Arme wij...

| ballarat | een reactie

05 Februari 07 - 05:31 Planning Reis, deeltje I: De Outback...

Het is nu echt zo ver: morgenvroeg 8 uur (jawel!) vertrekken we op onze Grote Rondreis door Australie. We zijn weg van morgen t/m 16 maart, dan zijn we nog een dagje in Ballarat en omstreken, slapen bij Nadine en gaan dan de 17de verder naar NZ.

We hebben inmiddels het eerste stuk van onze reis (ong. 4700 km) gepland. We gaan dat doen in 16 dagen... Jennifer, die ons waarschuwde voor slangen, zei nu ook weer heel kalm: "Rijden door de woestijn is gevaarlijk... Succes!" Tja, we zien wel hoe het bevalt, als je eenmaal begonnen bent is er toch niet echt een weg terug... We blijven op de hoofdweg, nemen extra benzine mee (want benzinemeter niet betrouwbaar, hoe handig...) en minstens 20 liter water, we hebben een reserveband (al weten we allebei niet hoe we die zouden moeten verwisselen, maar vooruit). We weten dat je bij je auto moet blijven als hij kapot gaat, etc. Veel drinken, hoedjes op, zonnebrandcreme, etc. We zien wel. Er zijn massa's mensen die dit doen, dus moet het ons ook lukken.

Het eerste deel van de reis ziet er nu ongeveer zo uit:

6 feb: Ballarat --> Adelaide (630 km)
7 feb: Adelaide (weinig km)
8 feb: Adelaide --> Port Augusta (300 km)
9 feb: Port Augusta en omstreken
10 feb: Port Augusta --> Coober Pedy (537 km, eerste etappe Parijs-Dakar)
11 feb: Coober Pedy --> Yulara (Uluru) (707 km)
12 feb: Uluru en omstreken (weinig km)
13 feb: Uluru en omstreken (weinig km)
14 feb: Uluru --> Alice Springs (450 km)
15 feb: Alice Springs (weinig km)
16 feb: Alice Springs (weinig km, dit is wasdag, haha)
17 feb: Alice Springs --> Tenant Creek (525 km)
18 feb: Tenant Creek --> Mt. Isa (640 km)
19 feb: Mt. Isa en omstreken (weinig km)
20 feb: Mt. Isa --> Charters Towers of Hughenden (resp. 751 of 508 km)
21 feb: verder naar Town's Ville (resp. 135 of 378 km)

Tips en adviezen over niet te missen stops en andere handigheden zijn van harte welkom! We proberen de weblog af en toe te updaten, maar dat zal niet zo vaak zijn als nu...

karin | rondreis | twee reacties

04 Februari 07 - 15:35 Nagoya castle

Toen we gisteren thuis kwamen van ons feestje in Ballarat lag er bij zowel Ka als mij een cadeautjes voor de deur. Het bleek van Miku te zijn. Miku is de Japanse dochter des huizes, die nu dus met haar moeder mee verhuist is, maar afgelopen 6 weken in Japan zat.

Ka heeft een leuk telefoon sieraad gekregen, waarbij de verpakking eigenlijk nog mooier is dan het ding zelf. Ik kreeg een sleutelhanger waarop een of andere Japanse tempel was afgebeeld. Miku smste vanmorgen met de vraag of we het cadeau leuk vonden. Natuurlijk vonden we dat, dus ik had haar een smsje terug gestuurd om haar te bedanken met daarin ook de vraag wat mijn cadeau voorstelde.

Het bleek dus het kasteel op de foto, uit haar geboortedorp. Prachtig! Ik heb nog niet uitgezocht waar in Japan Nagoya ligt, maar ik wil er heen!

| algemeen | een reactie

04 Februari 07 - 15:00 Hmm wat kruipt daar onder mijn deur door...

Jammer dat de foto een beetje wazig is. Ik zag hem gewoon onder mijn deur door kruipen en in no-time zat ie tegen het plafond. Ging echt ontzettend snel! Ik wil hem eigenlijk even loslaten en een nieuwe, betere foto maken, maar ik ben bang dat Ka het daar niet mee eens is...

| ballarat | een reactie

04 Februari 07 - 12:49 Ik was jarig...

Ik was jarig gisteren, zoals u ongetwijfeld gezien hebt aan het stukje met de prachtige foto hier beneden... Een hele lange verjaardag, want ik zie hier op -10 uur Nederlandse tijd en ik kreeg ook nog een felicitatie van Marieke, die in San Fran op +9 uur zit. Ik heb me prima vermaakt! We zijn gisteren eerst (ontiegelijk vroeg...) naar Melbourne gereden voor een bezoekje aan de Queen Vic Market, die we tot dan toe nog niet bezocht hadden. Daar zag ik dat ik smsjes en oproepen-gemist had, wat mijn telefoons vreemdgenoeg eerder niet aan mij hadden door gegeven. Ik smste daarop mijn nichtje terug, bedacht me toen dat het in NL lomp-laat was, maar gelukkig was ze nog wakker en belde me zelfs terug. Dus stond ik in 30+ graden, zaterdagochtend op de markt in Melbourne te ouwehoeren met mijn nichtje die vrijdagnacht met een graad of 5 in Nederland in bed lag. Vreemd was dat, maar wel gezellig!

Na wat groenten en fruit te hebben aangeschaft (volle Coles-tas voor 12 dollar!), zijn we naar IKEA geweest (zie beneden), waar maar weer bleek dat we echt een Enorm Grote Auto hebben, want er paste gemakkelijk vijf man en een halve IKEA-kast in. Daarna hebben we geluncht in de stad, waar we een rekening kregen van 310 dollar, omdat er een fruitcocktail van 245 dollar op de rekening stond. Klein foutje...

's Avonds hadden we in Ballarat een Karin-verjaardags-, Nadine-en-Lili-housewarming-, Uma-verjaardags- en Ka-en-Os-afscheidsfeestje, in het half-affe huis van Hamish Drunk, Nadine en Lili. Het was niet druk, maar wel gezellig. Laura had een choco-choco-cake voor me gebakken en voor het eerst in pak-'em-beet twintig jaar sta ik weer een kaartjes uitblazend op de foto (tenminste, dat was de bedoeling, haha). Het huis was ook een hele ervaring. Het is een prachtig oud roze (!) Victoriaans huis, dat Hamish al een jaar aan het verbouwen is. Sinds twee dagen hebben ze een keuken, maar de magnetron en waterkoker staan nog in de badkamer/wc, waar ze een jaar gestaan hebben...

Hier staan wat foto's, deze keer bij Flickr... (Zodat u kunt zien wie wie is en waarom...)

Stranger Than FictionVandaag zijn Os en ik naar de film geweest, dat was mijn cadeautje. Het Regent is een prachtig oud gebouw met kroonluchters en Grootsche Zalen. De film die we gezien hebben is Stranger Than Fiction en ik vond het een prima film. Beetje vreemd, maar dat mag ik graag in films. Vond het erg leuk om weer eens in een bioscoop te zijn, want dat was lang geleden. Verder kreeg ik van J.-de-huisbaas de sleutel van de postbus. Had hem al twee keer gevraagd de post te halen, maar hij vergat het steeds en vond het blijkbaar sneu dat ik daardoor mijn verjaardagspost niet had gehad. Ook de nieuwe rego-sticker voor de auto is er, dus dan krijgen we daar iig geen boete voor. Net zaten er ook nog eens twee koala's in een boom in de tuin (die zichzelf verraden hadden door wild te grunten).

Kortom, ik heb een prima verjaardag gehad. Bedankt iedereen voor de emails, SMS- en MSN-berichtjes, de telefoontjes en de kaarten!

PS. Bedankt voor de sterretjes, maar ik bewaar ze nog even tot het eerstvolgende strand. Het is nu erg droog en heet en het leek ons niet handig om dan midden in een droog bos sterretjes te gaan afsteken.
PPS. Schat, je kaart is keurig op tijd aangekomen!

karin | algemeen | reageren? klik hier!

04 Februari 07 - 08:02 Ikea

Gisteren zijn we met Nadine en Uma naar de Queen Victoria Market geweest. Ontzettend leuk en ik heb er zelfs worst met zuurkool op! Het ging me eigenlijk om de zuurkool dan de worst, maar helaas was het meer worst dan zuurkool. Toch was het genoeg om er de restant weken hier ermee door te kunnen. 's-Middags zijn we nog even langs de Ikea (op z'n Australisch aikija) omdat Nadine een plankje moest ruilen. Het was bijna alsof we weer thuis waren, want ook hier hadden ze de zweedse gehaktballetjes.

| linkdump | reageren? klik hier!

02 Februari 07 - 14:07 Happy birthday to you!

Ze moet er weer even over nadenken, maar ze wordt inderdaad alweer 24 dit jaar... Ka! Gefeliciteerd! Je eerste verjaardag op het zuidelijk halfrond!!!

| algemeen | elf reacties

02 Februari 07 - 11:54 Klaar!

Het zit erop! We zijn uitgebeld (al heeft Ka nog het vage idee opgepakt om maandag nog een paar mensen te gaan bellen). Vanavond, het is hier vrijdagavond, rond een uur of 20.45u hebben we ons lijstje voor de laatste keer gebeld. Van de 1200 nummers die we hadden, hebben we uiteindelijk net iets meer dan 50 man niet te pakken gekregen. 120 mensen hebben meegewerkt aan ons onderzoek. Van alle gegevens is een laatste backup gemaakt en het zit er dus op.

Raar! Ballarat (of eigenlijk Buninyong*) is toch een beetje onze nieuwe thuis geworden. Maandag gaan we nog even onze pasjes inleveren, een laatste keer doei zeggen en dan de koffers & Coles green bags (nu ook in geel, rood, zwart, paars, roze!!) inpakken. Voor zover we dat nog niet gedaan hebben dit weekend natuurlijk. En morgenavond natuurlijk ons multi-reden feestje (housewarming/verjaardagen/afscheid).

* We wonen officieel in Buninyong (genoemd naar de berg Buninyong, wat in het Aboriginals man op zijn rug met opgetrokken knieeën betekent), maar Buninyong wordt soms gezien als een buitenwijk van Ballarat (wat weer rustplaats betekent). De mensen in Buninyong zijn overigens erg trots op hun dorp, want het is ouder dan Ballarat. Ballarat is ontstaan in de periode dat er hier goud is gevonden (vanaf 1851) en Buninyong is gesticht in 1837.

| opdracht | reageren? klik hier!

02 Februari 07 - 06:58 Verstoppertje spelen met een echidna

Echidna's zijn grappige beesten. Ze zien eruit als een kruising tussen een egel en een mol, maar dan net wat groter. In Ballarat Wildlife Park hebben ze er een paar, maar er hangt er hier ook een rond, een grote. Die echidna wandelt af en toe in de kruipruimte van ons huis, misschien heeft hij/zij daar een nest of zo.

Os ging net wandelen en belde me dat er een echidna in de tuin zat. Of ik mijn camera mee wilde nemen. Het was een groot beest, ik denk dezelfde die we gezien hebben toen mijn ouders hier waren. Het grappige aan die beestjes is dat ze, als ze zich bedreigd voelen, zich oprollen tot een bolletje of in ieder geval hun hoofd verbergen, volgens het principe 'als ik jou niet zie, zie je mij ook niet'. Als Os en ik stil bleven staan, keek de echidna schuchter op en ging dan voorzichtig weer lopen. Een stapje en stilstaan. Nog een stapje, weer stilstaan. Dat tot hij zich weer zeker genoeg voelt om te gaan lopen. Ze lopen heel mechanisch, het is waarschijnlijk het enige beest waar je natuurgetrouwe robots van zou kunnen maken. Als wij bewogen, verborg het beest zich weer, bij voorkeur in een kuiltje of net achter een boom. Volslagen zinloos, zeker met het formaat van deze echidna, maar heel schattig om te zien hoe de echidna om een hoekje kijkt om te zien wat wij-de-grote-enge-mensen aan het doen zijn...

karin | ballarat | reageren? klik hier!

02 Februari 07 - 04:48 Plannen voor de toekomst...

Ik ben van de korte termijn plannen en daarna zie ik wel. Ik heb er vertrouwen in dat er wel weer iets op mijn pad komt, hoe dan ook en wat dan ook, en dat het allemaal wel goed komt. Nu gaan we echter over vier dagen al reizen en vanaf dan zal de tijd wel redelijk vaag worden en heel snel gaan. Over 55 dagen zijn we dan weer thuis. Os is plannen aan het maken en zich voor aan het bereiden voor de post-reis-periode en dat triggert mij ook om er over na te denken. Realiteit in zicht!

Tot op heden bestaat het plan uit op de koffie bij de buren en kijken naar de nieuwe huizen van A. & C., mijn broer en L., N. & J., J. en S. & E., de grond van P. & S. en natuurlijk Emma en Zoe(i)(y). Het grote-lijnen-plan is nog steeds studie afronden -> baan -> huis -> andere auto. Daarnaast heb ik bedacht dat ik eigenlijk cursussen wil doen in koken, marketing en Italiaans-of-Spaans (niet noodzakelijk in die volgorde). En dat ik nog een keer terug moet naar Australia, omdat het hier mooi is (echt!) en er nog een enorm stuk land over is dat ik nu niet kan gaan bekijken door de tijd. Ik kan altijd nog met een Aussie trouwen en hier blijven, vond de vrouw-van-de-garage. (Onze Rode Jezus Wagen is namelijk weer bij de garage voor zijn 10.000 km servicebeurt, wel een fijn idee voordat hij mee door de woestijn gaat.) Het is een plan, ik heb hier een goede kapper, een goede garage en de Milk Bar in Linton staat nog steeds te koop...

In het echte leven krijg ik eind feb mijn laatste stufi, dan eind maart nog wat geld van de uni en daarna is het op. Ik zal dus in ieder geval werk moeten gaan zoeken, voor naast het scriptieschrijven. En daarna Echt Werken. Ondertussen weet ik nog steeds niet wat ik nu echt wil, behalve dat het ergens relateerd moet zijn aan internet en dat het geen werk moet zijn waarbij ik 80% van de tijd alleen in een hok moet zitten, want daar word ik niet blij van. En het moet werk zijn met werk, zonder al te lange periodes van pending, want daar word ik nog veel minder blij van... Niet iedere drie maanden iets anders, want ik heb tijd nodig om te wennen en me ergens thuis te gaan voelen. Beetje dynamisch. Niet al te formeel en hiërarchisch. Ik had eigenlijk heel leuk werk, haha.

Ik zal eens gaan bedenken wat ik wil de komende weken. Of niet, want zulke dingen moet je niet forceren en het is tenslotte vakantie vanaf dinsdag. Misschien werkt de Grote Leegte van de outback wel heel inspirerend. We zien wel. Het komt vast wel goed.

In de tussentijd hebben de briljante tekstdichters van Scooter een nieuwe plaat uit, geinspireerd door The KLF (retro!). Dat u het weet.

karin | algemeen | een reactie

01 Februari 07 - 07:16 Ballarat regenval statistieken

We vertellen regelmatig hoe droog het hier is, maar zojuist kwam ik wat statistieken tegen. Zo zijn de waterreserves voor Ballarat nog maar voor 15,2% gevuld. In 2006 is er 481 mm water gevallen, wat het laagste is dat ooit is gemeten (en ze meten dit als sinds 1882). In 2006 lag de regenval 46% onder de gemiddelde regenval. Maar het was niet alleen afgelopen jaar droog hier, wat overige statistieken:

| ballarat | een reactie

01 Februari 07 - 05:30 Niet Veghel, maar Ballarat!

(Ik, Karin, heb eigenlijk een Masterfoods-Veghel trauma... en eet hier vrijwel alleen maar Cadbury- en geen Mars-spul. Maar dat geheel terzijde.)

| ballarat | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...