Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

31 Januari 07 - 16:13 Money money money

Soms wil je dingen graag zelf regelen en denk je dat dat best wel lukt zonder de hulp van iemand anders. Ik heb die neiging best wel regelmatig over het algemeen. Laat mij nou mijn dingen maar regelen, komst best wel goed. Ik ben volwassen en slim genoeg daarvoor. Ik kan alleen best wilde ideeën hebben in wat ik wil, zoals een wereldreis of ik wil afstuderen in Australië. Maar als ik dan zo'n plan heb, dan ben ik op zich ook nog wel redelijk goed in het realiseren van dat plan. En kijk hier, ik zit dus ook in Australië.

Hele berekeningen, plannen en analyses had ik er al op los gelaten voordat ik ging. Ervaringen gelezen en geld gespaard. Niets kon meer verkeerd gaan. En dat ging er ook niet. Braaf mijn ticket, fototoestel, koffer, wasmachine (want dat k#tding ging thuis ook nog even kapot, net als de k#t computer trouwens, die ook nog vervangen is) gekocht. Ik ging dit wel even doen.

Maar dan zit je hier. Moet je toch leven van een studiebeurs, heb je ook nog wat verantwoordingen in Nederland, en blijkt het leven (of meer vakantie houden soms) in Hong Kong, Auckland en Australië toch net even iets meer te kosten dan je "leventje" in Nederland. Gelukkig is soms een telefoontje naar Nederland dan ook wel weer genoeg om je van een hoop zorgen te verhelpen. Thanks pa en ma (en ik baal er echt van dat ik moest bellen!!).

PS. Ohw en pap. Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Sorry dat ie zo duur is geworden dit jaar... (In Aus is het al 1 feb vandaag)

| algemeen | reageren? klik hier!

31 Januari 07 - 14:41 Oproep!

Wil iemand mij een foto sturen van "Veghel, home of Mars"? Mag in iets andere bewoordingen, maar u snapt het idee vast wel. Alvast bedankt.

De feestcommissie.

karin | ballarat | twee reacties

31 Januari 07 - 14:11 Ik heb een enigszins nieuw kapsel...

Het is een beetje ene vrouwending, maar ik wil nog even vertellen dat ik een enigszins nieuw kapsel heb... Het is te bekijken in dat afscheidsfotoboek ook. Het is rood met wat donkerdere  strepen (maar dat zie je op de foto's niet en dat klinkt dan weer heel raar, maar de vrouwen onder u begrijpen het vast wel) en kapster heeft het steil gefohnd, dus zoals het er nu uitziet, ziet het er waarschijnlijk nooit meer uit, haha, want ik heb geen fohn (en de komende 5 a 6 weken al helemaal niet). 

Het is een typisch Australisch kapsel. Ik ga dat verder niet uitleggen. Hahaha. Os snapt dat, u waarschijnlijk niet, maar dat geeft verder niet. Gewoon in Buninyong (vergelijk: Biezenmortel), bij Buninyong Hair Design. Ik had verwacht dat daar in het dorp alleen zo'n kapper zou zitten als bij Nemelaer op de hoek; zo'n ouwe vent die al veertig jaar de dorpskapper is en al die tijd maar één soort kapsel kan knippen, allee voor mannen ook nog. U kent ze wel. Maar dat viel dus mee... Redelijk hippe tent, thee en een koekje onder het wachten-tot-de-verf-is-ingetrokken. Prima. Qua kapper kan ik emigreren...

karin | linkdump | vier reacties

31 Januari 07 - 13:33 Afscheid fotoboek

"Afscheid nemen bestaat niet
Ik ga wel weg maar verlaat je niet" (Marco B.)

Helaas, we gaan vertrekken hier in een paar dagen. Vanaf vandaag proberen we iedere dag nog even een laatste foto met iedereen hier te maken. Dit fotoboek zal regelmatig geupdated worden.

Update Os: Ka en ik hebben een missie voor onze laatste dagen! De missie is: Zorg dat je zo vaak als mogelijk gefotografeerd wordt met onze omgeving of de mensen die we hier hebben leren kennen in de foto. Liefst samen, anders apart. We mogen ons huis dus niet meer verlaten met ons fototoestel vanaf nu...

Foto's van bepaalde mensen of situaties kunnen via het reactieformulier als verzoek worden ingediend...

| ballarat | twee reacties

31 Januari 07 - 11:15 119 & Kangoeroe Eiland

Wat hebben 119 en Kangaroo Island (Kangoeroe Eiland) met elkaar gemeen? Niets, behalve dat ze samen in deze weblog genoemd worden. Laten we eerst met het goede nieuws beginnen. We zitten inmiddels op de 119 reacties op onze telefonische enquette. We zijn er erg blij mee, want dit zijn er genoeg voor onze studie. We zijn dus veilig. Daarnaast hebben we in totaal nog zo'n 80 mensen die we voor een vierde, vijfde, zesde of zelfs zevende keer kunnen bellen omdat ze nog nooit opgenomen hebben. Daarna kunnen we deze mensen definitief afschrijven en onze datacollectie hier dus beeindigen. Ik denk dat we morgen nog een paar uurtjes bellen, en daarna vrijdag het nog voor een laatste keer proberen.

Naast bellen hebben we vanmiddag ook onze eerste 2 weken rondreis gepland. Dit was voornamelijk belangrijk omdat het grootste deel van deze reis door de woestijn gaat en we een beetje zeker wilde zijn waar we wanneer wilde zijn. Helaas is tijdens deze planning Kangaroo Island (zie foto) afgevallen als tussenstop. Dat was dus het slechte nieuws. De veerpond die naar Kagaroo Island gaat rekent namelijk 90 euro per persoon voor een retourtje. Monopolie prijzen zijn het!  Schande! Waarom doet de Europeese Commissie hier niets aan! Wij Europeanen worden gewoon bedonderd! Als je de foto's mag geloven is het eiland echt prachtig, maar het is absurt veel geld voor zo'n overtocht. Mochten er lezers van deze weblog zijn met een privébootje rond Adelaide dan horen we het natuurlijk graag.

| algemeen | reageren? klik hier!

30 Januari 07 - 00:17 940 down, 260 to go (hoe decadent, een tweede tent...)

Hoera! De 200 extra nummers zijn er. We kunnen dus weer verder met bellen. We hebben inmiddels 940 mensen te gesproken (of hun nummers afgevinkt als incorrect). We proberen nu nog de laatste 60 te pakken te krijgen en die 200 nieuwe, dan is de dataverzameling wat betreft dit gedeelte klaar! We hebben trouwens inmiddels 100 respondenten, dus inclusief de nieuwe sample moet 120 reacties hopelijk toch wel haalbaar zijn...

Update Oswald: En de k#t smoezen zijn ook weer terug. Ik had zojuist een vrouw aan de telefoon die wilde meewerken, maar zei dat de lijn slecht was. Of ik niet even opnieuw kon bellen. En je raad het al, ze nam nooit meer op...

Update Karin: Zijn halverwege de nieuwe lijst en we hebben samen welgeteld één hele response (nou ja: niet eens een hele, de beruchte vraag 11i ging niet). Teveel mensen hebben advocaten in hun familie- of vriendenkring. Daar wordt je redelijk gaar, sim, opstandig, etc. van. Dus we zoeken afleiding, tot het avond is en er wat meer mensen thuis zijn... Os is lopen, ik update mijn stukje, met zomaar wat. Lorem ipsum dolor, maar dan met Nederlands...

Ze hebben hier nu al paaseieren, vreselijk veel soorten. Ook paasM&M's, met voorop een plaatje dat A. vast grappig had gevonden, want die vindt M&M reclames vaak grappig. En ze hebben Chupa Chups, zonder Daphne Deckers. Drie voor een dollar, echt een studentenwereld hier. Ik kwam erachter dat mannentennis (de Oz Open is net afgelopen) eigenlijk behoorlijk leuk is om naar te kijken. Verder is mijn bejaardar verkeerd afgesteld of is Australie ernstig aan het vergrijzen, want ik krijg alleen maar bejaarden aan de lijn. Skype maakt prachtige geluidjes. Ik hou niet van geluidjes uit mijn software. Mensen blijven darling, love en dear tegen me zeggen. Of "maakt u gebruik van het internet?" met als antwoord "Nee, sorry, we hebben er geen." Buninyong heeft in 1993 de prijs voor 'tidiest town' (properste dorpje) gewonnen en dat bordje hangt er nu nog, als je het dorp inrijdt vanaf Ballarat aan de linkerkant. Ik ben uitgenodigd voor een weekendje-weg-aan-zee-in-NL. Altijd leuk! Lieve Smuh!-vriendjes en vriendinnetjes, gaan wij ook nog een weekendje weg?

Os en Ka hebben vandaag een tweede tent gekocht. Hoe decadent, een tweede tent. Nu hebben we allebei een eigen kamer de komende 5,zoveel weken. Daarnaast hebben wij geinvesteerd in nog meer Colestassen (zodat we al onze troep straks op kleur kunnen sorteren, al bedoelde Os dat anders dan ik dacht), een vliegenmepper (a 80 dollarcent), een benzinetank van 20 liter en een invertor van 150W, om van 12V 240V te maken... Dus dan hebben we straks een Aussie-stopcontact in de wagen, waarmee we onze camera's, GSM's, tandenborstels en andere 21ste-eeuwse-meuk kunnen opladen...

karin | opdracht | reageren? klik hier!

29 Januari 07 - 04:44 De laatste loodjes

De datum van ons vetrek uit Ballarat is inmiddels bekend, 6 februari. Dat is dus al over 8 dagen! Ineens komt dat wel heel dichtbij. Ik ben er geloof ik ook nog niet helemaal klaar voor. Ik zit vandaag al de hele halve dag naar mijn scriptie te staren en te bedenken dat het eigenlijk nog niet goed genoeg is voor een eerste versie. Er zitten nog een aantal dingen in die ik er anders in wil hebben, er moeten misschien toch nog wat meer theorie bij, etc. etc. Ik weet het niet, het is nog niet af denk ik. Maar aan de andere kant is het een eerste versie en heb ik straks in Nederland nog tijd genoeg voor aanpassingen. Deze week nog wat mensen bellen en dan zit het er echt op.

Het is raar om hier weer te vertrekken. Het hebben afgerond van de eerste fase van je reis om vervolgens aan de volgende fase te beginnen. Doei zeggen tegen mensen die je net hebt leren kennen, koffers weer inpakken, je rommel opruimen (zucht), nog snel even een UB-shirtje kopen, etc. Maar goed, wat moet dat moet. 5 weken rondreizen zal ook niet vervelend worden..

| ballarat | een reactie

28 Januari 07 - 15:04 Toen vs Nu

Ik vraag me altijd af hoe ik veranderd ben ten opzichte van het vorige jaar (waarbij ik van mezelf eis dat er ergens een verbetering moet zijn). Ditmaal heb ik een foto van 6 oktober 2006 (vertrek op Schiphol) naast een foto van 10 januari 2007 (samen met Bertil in Sovereign Hill) gelegd. Ik ben niet ontevreden over het resultaat, maar ik hoop natuurlijk nog meer positieve veranderingen mee te nemen naar Nederland. Een daarvan is stoppen met roken (zucht). Maar kan ook al met trots zeggen dat me dat al ruim 4 weken goed af gaat...

| algemeen | zes reacties

28 Januari 07 - 06:58 Rondreis plannen...

Os en ik hebben het zwaar, want we zijn bezig met onze rondreis te plannen... We zitten midden tussen stapels papier en virtuele bronnen, zoals onze The Australian Touring Atlas, allerlei websites van eerdere Australiereizigers, wat reisgidsen, boekjes van de lokale VVV, tips van anderen ("Wat zei R.C. nu ook alweer over het stuk van Brisbane naar Sydney?") en vage notities op stukjes papier, een beetje te dagdromen over alles dat hier te zien is. Helaas is het land net iets te groot om in ruim 5 weken te passen... Daarnaast hadden we bijvoorbeeld gedacht van Ballarat wel in één keer naar Adelaide te kunnen rijden (ong. 640 km, uurtje of 8) omdat we alles wel gezien hebben hier, maar nu komen we tot de conclusie dat we onderweg eigenlijk ook nog wel wat willen zien... Ik had ook nog graag een keer richting de Murray River (Euchna, Swan Hill, Mildura) willen rijden, maar dat gaat er niet meer van komen.

De rondreis gaat iets worden als:

Buninyong --> Adelaide (635 km) --> Uluru (1578 km) --> Alice Springs (443 km) --> Tennant Creek (Threeways) (531 km) --> Townsville (1555 km) of Rockhampton (1980 km), afhankelijk van tijd (--> Rockhampton, 724 km) --> Brisbane (634 km) --> Sydney (966 km) --> Buninyong (977 km).

Dat betekent dat de rondreis dus minstens (want dit zijn snelwegkilometers) 8043 km is via Townsville of 7744 km via Rockhampton. Moet zeggen dat de afstand van het midden naar de oostkust (die 1500 tot 2000 km) me erg tegenvalt. Had verwacht dat dat korter zou zijn... De totale afstand valt me dan echter weer mee (al is dat natuurlijk nog niet echt te beseffen wat voor een kolere-eind het is. Ter vergelijk: Amsterdam --> Lissabon is rond de 2300 km hemelsbreed).

Daarna doen we dan nog --> Glenluce (ong. 100 km) --> Castlemaine (20 km) --> Melbourne (Tullamarine Airport, 120 km) --> Auckland (ong. 2600 km) --> Cook Islands (ong. 3000 km) --> LA (ong. 7600 km) --> San Fran (ong. 560 km) --> Amsterdam (ong. 8800 km) --> huis (piseindje)...

Dat is alles bij elkaar nog een dikke 30.000 km voordat we thuis zijn!

(Overigens, wat betreft bellen: we hebben er nu 97! Lee, een Chinees in Australie die werkt in een restaurant, had eindelijk tijd voor een callback. Niet veel tijd, maar genoeg om weer als valide respons mee te kunnen...)

karin | rondreis | een reactie

27 Januari 07 - 11:23 96 ingevulde vragenlijsten alweer...

Met ons bellen gaat het redelijk goed. We hebben in totaal nu 96 ingevulde vragenlijsten. Niet allemaal volledig en 96 is niet echt veel voor onderzoek, maar het is eigenlijk meer dan ik had verwacht. We hebben allebei nog 48 mensen op de 'geen gehoor'-lijst staan. Dat zijn mensen die we een keer of vier al gebeld hebben, maar die telkens niet thuis zijn (of niet opnemen). Hoe minder er overblijven, hoe moeilijker het wordt om die te bereiken, maar we houden vol. Daarnaast krijgen we maandag nog 200 nieuwe, onder andere om die 161 nummers die niet meer bestaan te vervangen. Ik heb met mijn nerdskills een mooi export-scriptje geschreven om de ingevulde data uit de database te halen en in een semicolon-delimited-filetje te proppen, zodat we de hele boel straks fijn in Excel en SPSS kunnen inlezen.

Tussen de bedrijven door hebben we weer wat rust. Gisteren dus Australia Day, morgen een lekker muffe zondag. Vanochtend wat broeken naar de kleermaaksters in Buninyong gebracht (want nieuwe broeken altijd te lang), even naar de Target geweest (want nog meer broeken nodig), beetje opgeruimd (want binnenkort weg) en daarna gekookt (want een mens moet nu eenmaal eten). Ik heb inmiddels geconcludeerd dat ik nooit een keukenprincesje zal worden. Enerzijds omdat ik een tikje verstrooid ben en alles meestal net niet goed time, en anderzijds omdat het me ook maar matig boeit.

Nu ben ik hier alleen. Os is in Buninyong met Andrew en zijn aanhang van hoertjes meisjes en Huisbaas en TH zijn in de keuken, waar ik absoluut niet bij wil zijn. Anyway. Ik heb dus gezellig een aflevering van Grey's Anatomy zitten kijken en daarbij ontzettend zitten lachen en janken, wat kan als je in je eentje TV PC kijkt, hahaha. Het was weer geweldig, met een echt ooh!-moment aan het eind. Lang leve Usenet. Ik ga mijn internet missen tijdens onze rondreis, haha.

Os en ik hebben intussen allebei wel een beetje een jammer-dat-we-hier-weggaan-gevoel. We hebben komende week nog, dan het weekend van mijn verjaardag en de week daarop gaan we ergens. Het ging zo snel allemaal... Ik heb altijd een tijd nodig om te wennen aan dingen en dat is zo ongeveer wel gelukt nu, haha. We hebben een leuke band opgebouwd met de PhD-studentjes in het Global, ik weet een beetje de weg in Ballarat en ik ben een aantal dingen erg gaan waarderen (zoals de geur van de bomen, de kledingcollectie van Target, koala's, wombats & echidna's, de mensen, het weer, het prijspeil, de 24-uurs Coles met meer keuze per artikel dan Albert-Heijn-voor-de-prijzenoorlog, de ruimte, de muziek, etc.). Maar ik ben ook wel weer blij dat ik naar huis kan, fijn bij al die verhuisde mensen langs, naar wat kindekes gaan kijken en bij de buren in de keuken zitten... Maar voor het zover is moeten we hier nog ff een weekje hard werken en hebben we tussendoor nog allerlei leuke dingen te doen. Ik zie u snel en in de tussentijd is het leven goed hier...

karin | algemeen | een reactie

26 Januari 07 - 16:53 Southern cross

Vanavond hebben we de Southern Cross gezien. De sterren boven Ayers Rock (of Uluru) op het bovenstaande plaatje. De sterren die je op deze foto kunt zien komen dus niet op het noordelijk halfrond voor, maar alleen op het zuidelijk halfrond waar wij nu dus zitten. Ik snap het nog niet helemaal, dus het word ook tijd om een astrologie boekje te kopen... Onze wereldreizigers vaarden op deze sterren (welke Southern Cross genoemd worden)...

| ballarat | reageren? klik hier!

26 Januari 07 - 14:11 Onze eerste Australia day

Vandaag was het hier een nationale feestdag dus we hoefden niet te bellen! Het was Australia day! We hebben een erg leuke dag gehad. Bij mij begon het met tot een uurtje of 12 in mijn bed liggen. Ik was al rond een uur of 9 wakker, maar ik lag prima in mijn bedje. Ka deed de (haar) was en ik lag heerlijk te dutten onder mijn dekbedje. Tegen 12 uur dus lekker opgestaan en met Ka naar Buninyong gereden om een ontbijtje te scoren. Ik ging er heen voor een heel brood voor in de vriezer, maar werd uiteindelijk verleid door het bakkertje naast de supermarkt. Ik heb een heerlijk pizza-achtig broodje op (nou ja, eigenlijk 3). De rest van de dag heb ik me bezig gehouden met mijn eigen was doen, een rondje lopen (moest mijn lunch en het avondeten er ook weer vanaf lopen) en het bakken van muffins voor ons etentje van vanavond.

Vanavond hebben we Maleisisch gegeten bij Uma. Een soort van bloemen thee vooraf met daarna rijst met een erwtenprutje (lekker), aardappels en kip. Ik heb de kip overgeslagen overigens. Nooit geweten dat je rijst met vanalles kon koken, dus dat ga ik zeker nog een keer proberen. Volgens Uma kun je rijst zelfs in tomatenpuree koken (nou ja een blikje aan je water toevoegen dan). Hoe we aan de gele rijst van vanavond kwamen, ben ik eigenlijk alweer vergeten. Voor het dessert hadden Ka en ik dus gezorgd. Komende donderdag spelen Ka en ik gastheer voor Nadine, Lili en Uma omdat Nadine en Lili nog steeds zonder keuken zitten.

Na het eten zijn we naar Lake Wendouree gereden om daar naar de vuurwerkshow ten ere van Australian day te kijken. Het was een beetje zoals thuis... Vuurwerk en koud! Alhoewel het vandaag weer zo'n lekkere 25 graden was, koelde het snel af vanavond waardoor het weer fris was. Zoals Nadine vandaag maar weer een keer herhaalde "Het is een koud land met een warme zon".

Een impressie van vanavond:

Laura, Tom, Nadine, Uma, Karin

Laura, Oswald, Uma

Tom, Nadine, Uma

Nadine showt haar nippel tassels (tepel flosjes) :-)

| ballarat | reageren? klik hier!

26 Januari 07 - 14:10 Rock Werchter 2007

Ja, I know, dit hoort hier eigenlijk niet thuis, maar op Smuh! is weinig meer te doen helaas en we komen ook weer een keer terug naar NL natuurlijk. Ik lees net dat op Rock Werchter 2007 Pearl Jam, Muse en The Chemical Brothers komen. Dat zijn de enige namen die tot nu toe bekend zijn, maar klinkt al prima... Als ze zo doorgaan, ga ik weer een dag of wat naar België... (Als het tenminste weer niet zo ontiegelijk heet is als het vorig jaar was, want dat was niet leuk meer zo warm...) Maar dit geheel terzijde, want het hoort hier eigenlijk niet thuis...

karin | algemeen | twee reacties

26 Januari 07 - 07:03 Internetbellen naar Aussie GSM, optie 2

Wat behalve Skype ook kan, als u abonnee bent bij XS4all, is bellen met de XS4all Softphone. Dan kost een gesprekje naar een Aussie GSM u nog minder dan met Skype, namelijk slechts:
  • Gekozen categorie: internationaal mobiel
  • Gekozen land: Australië-Mobiel
  • Landcode: 61
Geen starttarief.
Prijs (incl. BTW): 16,136 ct/m

karin | algemeen | reageren? klik hier!

26 Januari 07 - 00:33 Oz Day

Vandaag is het Australia Day, de dag waarop men viert dat de eerste Europeanen (als in Engelse gevangenen, want Australië is begonnen als dumpoord voor minder fijne lieden) aan wal kwamen in 1788. E. van Roze Krokodil heeft een goed stuk geschreven over het gedoe momenteel rondom Australia Day met nationalistische jongeren... Op Oz day is het een traditie dat mensen de Australische vlag meeslepen, klinkt vrij logisch als je een feestdag naar je eigen land noemt. Vorig jaar is e.e.a. echter uit de hand gelopen op het muziekfestival Big Day Out, dat ieder jaar op Oz Day gehouden wordt. Daarop heeft de organizatie besloten om dit jaar (het meenemen van) Aussie vlaggen te verbieden, wat weer heeft geleid tot grote protesten, omdat dat beledigend zou zijn voor de Aussies. Heb er niet zoveel van meegekregen, want ik heb de laatste week vrij lekkerlijk in een soort grot gezeten, dus kan er ook niet veel zinnigs over zeggen, maar meer dus bij Roze Krokodil, als u wil.

Verder gedraagt het weer zich niet al te Australisch, dat wil zeggen dat het waarschijnlijk prima weer wordt. Het is zonnig, helder, 25 graden, droog. Prima. Goed wasweer ook en dat is nodig, want door al dat bellen hebben we daar geen tijd voor gehad. Verder gaan we vandaag een beetje niksen en vanavond eten bij Uma en naar het vuurwerk kijken. Ff rust...

karin | algemeen | reageren? klik hier!

25 Januari 07 - 13:06 Geen internet in onze wagen...

Het duurt niet lang meer of Ka en ik zijn onderweg. We beginnnen met Adelaide, de woestijn (Ayers Rock en Alice Springs) en hopen dan ergens rond Townsville (Great Barrier Reef) uit te komen om zo weer via Rockhampton, Brisbane, Sydney in Melbourne aan te komen. De route kan nog gewijzigd worden. In deze periode zullen we erg moeilijk bereikbaar zijn, want onze Rode Jezus Wagen 465* (zie foto, achter de tent staat ie) heeft geen draadloos internet ingebouwd. Daarnaast blijven de laptops helaas in Buninyong achter, omdat we toch een beetje bang zijn dat ze de hitte van de woestijn niet kunnen weerstaan.

Tijdens deze leuke, maar toch wel geisoleerde rondreis zijn we dus moeilijk te bereiken en zullen er dus ook niet zoveel logjes van ons verschijnen. Maar zojuist vind ik uit, dat we misschien toch minder moeilijk bereikbaar zijn dan we dachten. Via SkypeOut zijn we voor 19 eurocent per minuut op onze AUSTRALISCHE mobiel te bereiken (starttarief is iets van 10ct). SkypeOut is hetzelfde als Skype, maar voor SkypeOut moet je beltegoed kopen en kun je daarmee naar vaste telefoonlijnen en mobiele telefoons bellen. Je komt dus nooit met onverwacht hoge kosten te zitten omdat je beltegoed koopt (per 10 euro).

Het zou leuk zijn om af en toe eens een kort telefoongesprekje met ons thuisfront te hebben. Helaas weten we natuurlijk niet hoe het zit met het bereik van onze mobiele telefoon onderweg. Denkt u bij het bellen wel aan het tijdsverschil tussen NL en AUS. Bij ons is het 10 uur later, dus wij slapen jullie middag en avond over het algemeen.

Voor de mensen die Skype niet kennen. Skype is een computerprogramma waarmee je mensen kunt bellen (met een headset). Bel je naar een andere pc dan is dit gratis en werkt het ongeveer hetzelfde als msn maar dan met geluid en evt beeld. Wil je Skype gaan gebruiken en heb je wat hulp nodig, mail ons dan even voordat we met onze rondreis starten zodat we nog wat tips kunnen geven.

Ps: Bel ons dus NIET op onze Nederlandse GSM. Dan betalen we ons namelijk scheel, want die verbinding loopt via Nederland.

* = Het nummerbord is RJW465 en Rode Jezus Wagen 465 bekt nou eenmaal lekkerder dan RJW...

| algemeen | reageren? klik hier!

25 Januari 07 - 11:30 Verkiezingen 22 november 2006

Om te kunnen stemmen bij de tweede kamer verkiezingen van november vorig jaar heb ik me een maand daarvoor laten registeren als kiezer in het buitenland. Dat dit niet helemaal goed gegaan was, was mij al bekend. Mijn stem is helaas verloren gegaan. Vandaag ontving ik echt hetvolgende bericht per e-mail:

Geachte heer Niels,

Bij deze deel ik u mee dat wij uw adresgegevens opgenomen hebben in het semi permanente kiezersbestand "Kiezers Buiten Nederland".

Uw gegevens staan vermeld onder het registratienummer: ******

Bij een eerstvolgende verkiezing waar kiezers buiten Nederland aan mee kunnen doen (Tweede Kamer, Europese Verkiezing of Nationaal Referendum) ontvangt u automatisch een registratieformulier op het door u opgegeven woonadres. Adreswijzigingen dient u zelf aan ons door te geven.

Het registratieformulier dient u ieder keer weer zo volledig mogelijk in te vullen, te ondertekenen en samen met een kopie van een geldig Nederlands reisdocument (Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart of een bewijs van het Nederlanderschap afgegeven door een Nederlandse instantie) terug te sturen naar Den Haag of naar de Nederlandse ambassade.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groeten,

Marja *******

Medewerkster Bureau Verkiezingen

"Kiezers Buiten Nederland"

Fijn dat ze hier zo op tijd mee zijn! Nu kan ik het weer laten terugdraaien anders kan ik bij de volgende verkiezingen weer niet stemmen.

| algemeen | een reactie

25 Januari 07 - 10:22 Spaghetti in blik

Ik heb vanavond tussen het bellen door eens een blik kant-en-klare spaghetti in blik met tomatensaus en kaas geprobeerd. Zoiets is namelijk wel handig (en goedkoop) als we over een paar weken aan onze rondreis beginnen. Helaas, goedkoop en handig was het wel, maar echt lekker niet. Vies was het ook niet, maar het smaakte meer naar tomatensoep met vermicelli dan spagetti met tomatensaus. Ik heb het vanavond wel in de magnetron klaargemaakt, dus misschien dat het gebakken toch wat lekkerder smaakt. Dat zou ik nog wel een keer kunnen proberen.

Verder gaat het bellen vandaag weer even wat minder. Morgen is het Australia day (Australië dag) en we hebben de indruk dat veel mensen van huis zijn. We krijgen dus maar weinig mensen te pakken. Ondanks dat, heb ik toch nog 2 terugbelafspraken voor morgenvroeg staan (je kunt zeker morgen niet bellen zeiden 2 mensen om van me af te komen, ohw jawel hoor!) en zelfs 1 voor zondagmorgen. Alles voor de kijkcijfers valide respondenten. Zodadelijk nog even een vrouw terugbellen die me al sinds vanmiddag 4 uur probeert te ontlopen. Ze gaf om 2 uur aan dat ze om 4 uur tijd voor me had, en sinds die tijd ben ik haar iedere 2 uur aan het bellen. Haar zoontje nam iedere keer op met het verhaal dat ze nog niet thuis was. De laatste keer was ze thuis maar zat ze te eten. Ik ga het zo dus nog een laatste keer proberen...

| algemeen | twee reacties

25 Januari 07 - 05:56 Quizje

Stel u moet 25 surveys printen. Uw collega heeft dit al enige malen gedaan, maar er zaten telkens nog wat fouten in, dus het moest opnieuw. Uw collega is nu een rondje lopen, dus u zult het op eigen houtje moeten doen. Het proces bestaat uit vijf eenvoudige stappen:
1. Controleer Word-document nog een laatste keer
2. Maak 25 x 7 pagina-printjes
3. Pak 1 setje van 7 velletjes
4. Sla er een nietje door
5. Leg het nieuwe setje op de stapel van de setjes die klaar zijn.
Ga terug naar 3 en herhaal tot er geen papier over is.

Hoe moeilijk kan het zijn? Nu liep ik echter bij stap 2 tegen een keuze aan:

Eén van de twee keuzes resulteert in de handeling zoals hierboven beschreven. De andere keuze resulteert in een veel tijdrovender proces, namelijk:
3a. Sorteer de stapel in 7 kleine stapeltjes
3b. Neem één velletje van stapel 1
3c. Neem één velletje van stapel 2
3d. Neem één velletje van stapel 3
3e. Neem één velletje van stapel 4
3f. Neem één velletje van stapel 5
3g. Neem één velletje van stapel 6
3h. Neem één velletje van stapel 7
3i. Align de velletjes netjes

Het is duidelijk dat de eerste, korte optie de voorkeur geniet. De quizvraag van vandaag is nu: Moet het vinkje aan (A) of moet het vinkje uit (B)?

karin | opdracht | vier reacties

24 Januari 07 - 01:18 Integratie!

Mijn lijst van te bellen mensen bestaat voor 100% uit mensen uit rurale gebieden (tegen 30% in Os' lijst). Ik ervaar niet dat mensen zo lomp zijn als Os schrijft, slechts een enkeling gooit de hoorn op de haak, één man beschuldigde me ervan illegaal bezig te zijn en één keer dreigde een man niet mee te werken omdat ik een website aan het promoten was (wat leidde tot het schrappen van een paar vragen). Natuurlijk zit er lomp volk tussen, maar ik krijg ook best veel "I don't use it, sorry, love" en "we don't have the internet, dear". Wat me wel opvalt, is dat ik ontzettend veel ouderen (65+) aan de lijn heb. Veel van hen gebruiken geen internet, maar ook relatief veel wel! Nu net had ik weer iemand van 70+. Op de vraag woont u in een koop- of huurhuis kreeg ik het antwoord dat dat moeilijk te beantwoorden was, omdat deze persoon in een retirement village woont. Een gepensioneerden dorp... Dat principe kende ik nog niet, dus daar wilde ik meer over weten. Gelukkig had ook dat dorp een website. En come to think of it, ik kan me ook nog best voorstellen dat bepaalde mensen daar willen wonen. Van alle gemakken voorzien, bus voor de deur, 24-uur alarmdiensten, in een villa, lekker onder de Australische zon relaxed de tijd opvullen... Weet niet of het sociaal zo wenselijk is (net als die gated communities die we tegenwoordig zelfs in Den Bosch hebben), maar vooruit.

Ik kwam tot de conclusie dat dit is best goed voor de integratie van mij in Australië. Je leert hoe je de telefoon op moet nemen, hoort hoe de uitspraak van het Engels hier is, leert allerlei nieuwe woorden en leert dat er gepensioneerden dorpen bestaan. Als je de vragenlijst iets algemener maakt kun je een goed cultureel beeld vormen van het dagelijks leven in een land, door gewoon eens random een paar honderd mensen te gaan bellen. Een moment leek me dat een goed idee om eens bij Rita neer te leggen, als oplossing voor het integratieprobleem in Nederland, maar gelukkig bedacht ik me net op tijd dat er ook wel erg veel nadelen aan zitten, haha. Maar als je vandaaruit nog even doorredeneert, is Os' Cultuur Bazaar eigenlijk een heel goed idee. Ik heb geen idee of er binnenkort nog een komt, maar als dat zo is, gaat eens integreren met de nieuwe bewoners van NL, want net als ik van de Aussies aan de telefoon, kunnen zij veel van u leren, en u van hen.

karin | opdracht | reageren? klik hier!

23 Januari 07 - 12:28 Aantal := 62

Inmidddels hebben we 1000 mensen minstens 1 keer gebeld en hebben we nu 62 mensen die meegewerkt hebben aan onze vragenlijst. Het gaat eigenlijk beter dan ik aanvankelijk verwacht had. Overdag gaat het alleen erg slecht, zeker als je de mensen al een keer overdag gebeld hebt. De mensen die vrijdag overdag niet thuis zijn, zijn dat meestal dinsdags overdag ook niet.

's-Avonds zijn de mensen gelukkig wat vaker thuis en ook nog een stuk vriendelijker! Willen ze niet meewerken dan zeggen ze "sorry ik wil niet meewerken" en ze zeggen ook nog eens wat vaker "ik wil wel meewerken". Overdag gooien ze de hoorn op de haak, laten ze je niet uitspreken ( "Goedemiddag u spreekt met Oswald Niels" - reactie: "Nee ik wil niets kopen!" en de hoorn wordt erop gegooid of een zoontje dat zijn moeder gaat halen en waarbij de moeder het gesprek begint met "Ja wat is je probleem?" en 3 seconden later dus ook vrolijk de hoorn op de haak gooit).

We zullen blij zijn als dit erop zit al is dit er waarschijnlijk ook weer eentje in het rijtje van ervaringen die je niet snel zult vergeten... Het wordt tijd voor vakantie!

| opdracht | twee reacties

23 Januari 07 - 09:04 Aussie Slang

Soms bel je iemand, maar die heeft geen tijd. Prima. Kan ik u terugbellen? Dan geven ze als antwoord: "Doe maar na theetijd." Ik denk 'theetijd?'. Blijkt dat 'tea' (thee) slang is voor 'dinner'. En zo zijn er nog bakken woorden waar je geen %#&@ van begrijpt als je ze voor het eerst hoort... Barbie (BBQ), arvo (middag), Mackers (McDonalds), ta (bedankt), brekkie (ontbijt), dinkum (iets als echt, oprecht), etc. Maar vooral dat 'thee tijd' daar werd ik vandaag constant mee geconfronteerd... Gelukkig slingeren er allerlei woordenlijsten rond op het internet om die rare Aussies een beetje te begrijpen...

Ik ga nu een serietje terugbelafspraken doen. Spreek u later.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

23 Januari 07 - 02:57 Laten we even gezellig samen lunchen...

Yeah, I know, u ligt allemaal te slapen nu (het is hier 12:40, dus bij u 2:40 des nachts, dus als u nog wakker bent bent u morgenvroeg niet fit), maar ik zit hier helemaal alleen in mijn gangkast te eten. In je eentje lunchen is niet bijzonder boeiend, dus ik dacht, laat ik onder het kauwen eens een een stukje schrijven voor de weblog. Jammer dat u niet terugpraat, maar misschien later op de dag. Ik heb vandaag een heerlijke wrap met ham, sla (gemengde), wortel (geraspte), komkommer (plakjes), paprika (rode) en een beetje ui (rode). Wat heeft u?

Tot op heden gaat het vandaag behoorlijk kut met bellen. Er zijn ontzettend veel mensen niet thuis van mijn lijst. Ik heb 1 respons, van een vrouw die in Nederland geboren was. Dat is de derde geexporteerde Nederlander die we hebben... Verder bellen al twee mensen me terug die ik vandaag gebeld had, haha. De eerste was een hele vriendelijke vrouw die mensen op bezoek kreeg en die alleen maar inbelinternet kan krijgen in de streek waar zij woont. Haar mag ik vanavond terugbellen. Joepie. Daarnaast nog een andere vrouw, maar die had helaas geen internet. Ik hoop dat er nog meer mensen terugbellen, prima systeem is dat, haha.

Verder begon gisteren de auto ontzettend in te houden onder het rijden. Ik er toch mee naar Ballarat om broodjes te halen (het was half acht en wij hadden ontzettende honger), maar bij Mt. Clear (een km of 4 verder) hield de wagen er helemaal mee op. Ik de RACV (Aussie ANWB, afdeling Victoria) gebeld. Een ontzettende sexy ANWB-man kwam mij redden (donker haar, blauwgrijsgroenbruine ogen (dat moet je zien) en een beetje dirty...). Anyway, wat bleek, ik stond zonder benzine... Ja lach maar... Het probleem was dat de meter aangaf nog voor net iets minder dan een kwart vol te zitten, dus we kunnen concluderen dat die meter niet bijzonder nauwkeurig is en dat wij in het verleden altijd behoorlijk op tijd getankt hebben. Helaas had de man geen benzine meer, want het vorige pechgeval dat hij had stond ook zonder benzine... (Daar wordt je dan RACV-man voor, om gestrande vrouwen te voorzien van benzine...) Hij moest dus ff op en neer naar weet-ik-waar. Prima joh, ik blijf wel hier, kan toch geen kant op. Dus ik zat gezellig in m'n eentje zonder radio naar de zonsondergang te kijken die een prachtige gouden gloed wierp op Mt Clear, verder eucalyptuslucht op te snuiven, naar de vogeltjes te luisteren en te kijken naar twee om elkaar heen draaiende 14-jarige hangjongeren, die rondhingen bij de basisschool van Mt Clear... Even later was mijn Prins in de Gele Auto weer terug, met een kannetje (gratis) benzine dat hij in mijn benzinetank goot. De auto startte, ik tekende een briefje en we leefden nog lang en gelukkig, allebei aan onze eigen kant van de wereld.

Mijn wrap is op, nog 85 nummers op mijn lijst, dan zijn we rond en beginnen we aan het herbellen van iedereen die niet op wilde nemen. Wens me succes, want dat heb ik hard nodig!

karin | opdracht | twee reacties

22 Januari 07 - 09:00 Bellen, dag 3

GangkastkantoorIk ben zo gaar dat ik niet eens meer probeer om een goede kop voor dit stukje te bedenken, haha. (Ja, daar denk ik over na...) Het is nu bijna 19:00 uur en we zijn vanaf vanmorgen 10:00 braaf aan het bellen. Ik in mijn gangkast en Os in de CATI-room in Global. Hier is overigens de tweede telefoon eindelijk aangesloten, dus in principe kan Os morgen ook gezellig bij mij en mijn lekkende airco in de gangkast komen zitten.

Van bellen word je gaar en soms zo gaar dat je een tikje melig en opstandig wordt. Maar daar heb je dan niet zo heel veel aan in je eentje. Ik vermaak mij hier onder het bellen met de briljante plaatsen waarin mensen wonen, zoals
- Rainbow (regenboog)
- Safety Beach (veiligheidsstrand)
- Rosebud (rozenknop)
- Kangaroo Flat (Kangoeroe plat, vrij letterlijk vertaald)
- Sale (uitverkoop, opruiming)
- Buln Buln East (dat betekent niets, maar hallo: Buln Buln, en dan ook nog oost Buln Buln! Kun je nagaan dat er ook nog een Buln Buln West is...)

Verder met bedenken wat voor vragen je de mensen eigenlijk zou willen stellen, met een zak paaseieren, op en neer lopen naar de kantine om water te halen, mijn lekkende airco (die vandaag aanzienlijk minder lekt), telefoonnummers op de melodie van een bepaald nummer proberen in te typen (Anita Meijers Why Tell Me Why, als u het echt wilt weten...) en een succesvol interviewtje tussendoor. Vandaag heb ik meer dan 170 mensen proberen te bellen, waarvan een stuk of 8 succesvolle interviews. Os heeft er geloof ik acht negen tien TWAALF!! (uit 200 telefoontjes) vandaag. Ik had nog een terugbeller, maar die moest naar de tandarts en daarna kreeg ik hem niet meer te pakken, helaas. Maar zo gemakkelijk komt hij niet van me af, we blijven gewoon dom volhouden. Dat bellen went, maar van tijd tot tijd is het echt strontvervelend. Gelukkig hebben Os en ik dat een beetje afwisselend, zodat we elkaar kunnen vertellen dat het stom & stompzinnig is, maar wel noodzakelijk en dat we dus gewoon door moeten gaan. Dus dat ga ik dan nu maar weer doen...

Nog maar drie dagen hierna, dan hebben we een dagje rust, want dan is het Australia Day, een feestdag. We gaan eten bij Uma en daarna naar het droge meer, om naar het vuurwerk te kijken...

karin | opdracht | drie reacties

21 Januari 07 - 14:46 BBQ in de regen

We zijn net thuis van een barbeque in de regen! Het regent hier de laatste dagen veel, wat ook wel mooi is, want het gras begint zelfs weer groen te worden. Laura (leuke Laura, want we hebben nog een andere Laura) hield haar verjaardagsfeestje vandaag en daar waren Karin en ik ook voor uitgenodigd. Het was er echt super gezellig! We beginnen zelfs al een beetje mee te knuffelen met al de Aussies, want hier omarm je de persoon als je elkaar begroet of gedag zegt. Ik moet zeggen dat het best wel een beetje vreemd is om de moeder van Laura te "knuffelen", zeker als je haar amper gesproken hebt (Hi dear, can you walk over there and give me a glass of red wine please, tnx dear >> Hoi schatje, wil je even daarheen lopen om een glas wijn voor me te pakken, dank je wel schatje). Voor de duidelijkheid, was ik dus niet degene die deze vraag stelde...

Anyway, het was erg gezellig. We gaan vrijdag samen met Nadine eten bij Uma. Vrijdag hoeven we niet te bellen, want dan is het hier Australian Day. Een feestdag hier. Australian day is de dag waarop het eerste schip met gevangenen in de haven van Sydney aankwam. Australië was vroeger plek waar Groot-Brittannië haar gevangen naartoe bracht namelijk. Meer geschiedenis over Australië vind u op wikipedia. Jammer dat het stuk niet meldt dat het Willem Janszoon was die Australië in 1606 ontdekte en dus Nieuw Holland noemde.  

Binnenkort gaan we samen met Nadine, Lili en Uma ons afscheid vieren hier. Het wordt een groot vaarwel, housewarming en verjaardagsfeestje, want Karin en ik vertrekken uit Ballarat, Karin and Uma zijn jarig, en Nadine en Lili zijn verhuist. Nadine en Lili zijn bij Hamish Drunk gaan wonen omdat ze hun huis werden uitgegooid. Hamish is een van de eerste jongens die we hier buiten de uni hebben leren kennen en we komen hem eigenlijk alleen op feestjes tegen. Met Hamish is het altijd gezellig! Hamish heeft alleen nog geen keuken in zijn huis, maar hij heeft Nadine en Lili beloofd dat hij er een krijgt binnen 2 weken. Binnenkort komen Nadine en Lili dus ook nog een keer hier eten. Dan hongeren ze in ieder geval niet uit :-)

| ballarat | vier reacties

20 Januari 07 - 13:33 Huntsmanspider

Een gil op de badkamer wordt meestal gevolgd door een "Os, kun je even komen?" Ja hoor, weer een huntsman op de wc. Deze was ietsje groter dan de normale, want hij kon amper in het bakje (aanvulling: als ie zijn pootjes gespreid had dan, zo groot was ie nou ook weer niet).

Voor de liefhebbers die een nieuwe bureaublad achtergrond willen de bovenstaande foto op origineel formaat: bureaublad_huntsmanspider

Ps: Deze spin was een ietsiepietsie groter dan de behoorlijk goed lijkende nep spin die gisteren op de verjaardag van Bertil is getoond. Wat leuk dat Bertil een spontaan feestje heeft gehouden trouwens...

| ballarat | een reactie

20 Januari 07 - 10:35 Verstand op nul

Pff wat is mensen bellen met een vragenlijst toch rotwerk!!! We zijn nu 2 dagen bezig. Een vrijdag en een zaterdag en ik heb iets meer dan 200 mensen gebeld (net als Ka). Zoals Karin al meldde is het aantal mensen dat wil meewerken erg laag, wat dus helaas niet opschiet. We hebben nu 24 mensen (van de 400 mensen die we gebeld hebben!) die thuis waren en wilden meewerken, wat overigens al wel meer is dan waar ik gisteren op gehoopt had. Mensen zijn trouwens onbeschoft hier! Ik denk dat het in Nederland niet anders is, maar de reacties die mensen aan de telefoon geven kunnen ronduit onbeschoft zijn. Mensen gooien de hoorn er weer op zonder wat te zeggen en een vrouw zei tegen mij "rot op naar Nederland met die vragenlijst van je". U ook een prettige dag verder mevrouw... Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel normaal kunnen zeggen "Sorry, ik wil niet meewerken" en heel heel soms dan eentje die zegt "Kom maar op met de vragen van je".

Maar goed, ook bellen met een vragenlijst went. Tijdens mijn werk in Nederland heb ik altijd veel gebeld, maar dat was net iets anders dan hier. Hier moet ik vriendelijk zijn, in Nederland kon ik mensen terugbellen als ze de hoorn erop gooide en minder vriendelijk zijn (ik heb op een incasso-afdeling gewerkt). Hier bel ik maar met het blik op oneindig en smeek ik bijna of ze willen meewerken. Willen ze dat niet, dan pak ik de volgende op de lijst en als er opgenomen wordt vertel ik opnieuw wie ik ben en of je ze een paar vragen mag stellen. Nog een paar weken en dan begint onze rondreis gelukkig :-)

| opdracht | een reactie

19 Januari 07 - 03:19 Het gaat lekker...

We zijn begonnen te bellen. Ik zit in een soort gangkast, inclusief papieropslag, maar met airco. Os zit in de CADI-room, omdat de tweede telefoon hier nog niet werkt. Ik heb 10 mensen gebeld, nerveus en met tegenzin, maar het is belangrijk, dus vooruitmaar. Geen zinnige reacties, wel vier niet thuis en twee die ik terug mag bellen. Toen ik nr. 11 wilde bellen begon het ineens te regenen. Wat bleek, de airco lekt. Toen ik hulp ging zoeken (en alles was goed: een monteur, een handdoek, een bak) kreeg ik de volgende reacties:

1. Dat doet ie al langer, ik weet ook niet wat het is.
2. Bewaar het water wat eruitvalt, dat is waardevol.
3. Heb jij airco?!

Inmiddels zijn we 2,5 uur verder, zit ik ff te eten want dat was ik vergeten, hebben zowel Os als ik EEN interview gedaan, dat veel te lang duurde. Daarnaast heb ik er een uur waterschadebeperken op zitten... Hoop doet leven, zullen we maar weer zeggen...

19.00 uur, 84 mensen gebeld, waarvan 4 succesvol. Ben mega-gaar. De laatste was een leuk gesprek, de vrouw had net haar internet opgezegd omdat haar kinderen zaten te zeiken dat het te traag was. Ze had gedreigd het op te zeggen als ze niet stopten met zeuren en dat deden ze niet... Ze werd enthousiast over RLO toen ik haar uitgelegde wat het was. Dat zijn leuke dingen, maar mensen kunnen ook ontzettend lomp zijn en gewoon ophangen of erger... Ik had me voorgenomen om voortaan altijd braaf met enquetes mee te doen, maar daarna bedacht ik me dat ik dat eigenlijk altijd al deed...

23.24 uur. Tot 20.00 gebeld, daarna zou lomp worden. Os en ik hebben 200 mensen gebeld, waarvan 10 valide responses. Van de 200 nam 33% niet op, die moeten we terugbellen en ongeveer 15% zijn nummers die niet meer kloppen. Dus dat gaat nog niet echt goed... Maar goed, de tijd zal het leren... We zijn er iig goed gaar van. Iemand zin om te helpen?

karin | opdracht | drie reacties

18 Januari 07 - 14:15 Bertil gefeliciteerd!!!

Bertil gefeliciteerd met je verjaardag!! Volgens Australische tijd, ben je op dit moment alweer aan een nieuw levensjaar begonnen. Zelf moet je er nog 10 uurtjes op wachten. Helaas kan ik er niet bij zijn dit keer, maar toch hoop ik dat je een leuke dag hebt. Namens Ka natuurlijk ook van harte gefeliciteerd!!!

| algemeen | drie reacties

18 Januari 07 - 12:36 Karin bouwt een telefonische-interview-begeleidingsapplicatie...

Pffff. Hij is af! Ik zou wel eventjes in PHP een programmaatje maken om ons door het interview heen te loodsen. Dat moest wel, want de vragenlijst was dermate complex geworden (als vraag 10 'NEE' is, dan kun je door naar vraag 11e, en meer van die vertakkingen) dat hij niet lekker meer las. Ik gokte op een dagje doorkloppen en inderdaad... Na een dag-en-een-beetje (min 2 uur shopping spree, want ik moest naar het postkantoor (pa en ma: er komt nog een pakje), boodschappen doen en ik had een broekentekort dat moest worden verholpen. Nu heb ik een broeken-en-rokkenoverschot...) is de applicatie dan klaar! Prachtig. Nou ja, dat niet, haha, maar hij werkt. Geheel in design-verantwoorde Roze Olifanten-Kader-Stijl, met stukken code van een jaar of vier oud, die alleen ergens een keer zijn aangepast omdat het onder PHP5 niet meer werkte (in PHP5 is de beveiliging op het doorgeven van variabelen strenger, voor 't geval u het zich afvraagt). Toch handig dat die skills altijd ergens in een hoekje zitten te wachten tot ik ze weer eens afstof...

Anyway, de app is af, hij zou eigenlijk alleen nog even getest moeten worden door een goede tester, haha. En de kans is groot dat hij dadelijk weer overhoop moet, want U., onze NL-begeleider, is op dit moment (hopelijk!) de vragenlijst aan het reviewen. Hij wilde er naar kijken, want de lijst is belangrijk, dit is de data waar we straks mee verder moeten. Alleen is de timing een beetje kortdag, maar zo gaat dat blijkbaar bij ons. Ik heb nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid tijdsdruk nodig om aan de gang te komen. No pressure, no flow. We hopen in ieder geval dat we morgenvroeg van U. een reactie hebben, het liefst een niet al te ingrijpende, zodat we ons hok in kunnen om te gaan bellen. Dat wordt namelijk hoog tijd!

Door al dat gedoe gaan we hier waarschijnlijk ook een paar dagen later weg hier. De geplande datum was 4 feb (een dag na mijn verjaardag, hint!), maar dat wordt nu ergens de 7de, 8ste of 9de. We kunnen hier in huis iig wel wat langer blijven. Op de 5de of zo gaat onze bak nog een keer voor een beurt naar zijn vrienden Michael en Debbie van Wiltshire Auto Repairs (03 5336 2630, Delacombe, Victoria) en dan gaat onze rondtocht beginnen. Vanwege praktische redenen gaan we waarschijnlijk toch eerst (kaart hier) richting Adelaide en dan omhoog, dwars door de woestijn naar Alice Springs en Uluru, dan door tot Tennant Creek, vandaar naar rechts, tot Townsville of Rockhampton (afhankelijk van wat er uit onze planning blijkt dat we kunnen halen) en dan naar beneden, richting Sydney, en via de bergen terug naar Ballarat. We kunnen gelukkig hier een deel van onze enorme hoeveelheid rommel bagage tijdelijk achterlaten. 16 maart halen we dan alle rommel weer op, pakken het anders in en brengen de auto naar Castlemaine, waar we de nacht zullen doorbrengen, om vervolgens de 17de in het vliegtuig te stappen naar Auckland (NZ). Daar zijn we een nachtje (vlucht sloot niet aan), dan gaan we terug in de tijd naar Rarotonga (letterlijk), dan nog naar San Francisco (en Marieke) en dan de 28ste weer fijn naar huis, waar we de 29ste zullen landen. Dan bent u nu weer helemaal bij...

karin | opdracht | drie reacties

17 Januari 07 - 13:22 Foto's pa en ma/Jo en Anny in Australie

Nu beschikbaar: Een paar foto's van de twee weken dat mijn ouders hier waren!

(Ook beschikbaar: een fotoboek met borden, signs en andere rare waarnemingen...)

karin | algemeen | een reactie

17 Januari 07 - 01:43 Beren die onze dataverzameling in de weg zitten

Afgelopen maandag zouden we beginnen met onze dataverzameling. 1000 mensen bellen en ze onze vragen voorleggen. Helaas gaan dingen niet altijd zoals ze zouden moeten gaan... We hebben veel discussie gehad over de vragenlijst die we hebben ontwikkeld. De organisatie waar we mee samenwerken was het niet eens met de vragen die we wilden stellen. Inmiddels is dat probleem opgelost, tenminste voor zover, dat we niet meer echt samenwerken met de organisatie waarmee we zouden samenwerken hier. Ons onderzoek gaan we wat meer op eigen houtje doen, wat op zich prima is.

Tweede beer op de weg. We hebben geen budget voor ons onderzoek dus niemand wilde opdraaien voor de telefoonkosten. Na een hoop gedoe en gesmeek hebben we een kantoortje met 2 telefoons geregeld. Eerst voor 2 weken, vervolgens voor 3.

Derde beer op de weg. Zojuist hebben we een lijst met 1000 willekeurige telefoonnummers gehad. De man die hiervoor zou zorgen, zou deze gisteren al aanleveren en toen hij ineens onbereikbaar was, en niets van zich liet horen, kregen we het behoorlijk benauwd. Maar eind goed, al goed. 5 minuten geleden hebben we de lijst gekregen. We hebben nu dus mensen die we kunnen bellen.

Blijft er helaas toch nog een laatste beer op de weg zitten. Onze supervisor in Nederland wil zich ook nog met onze vragenlijst bemoeien. Zaterdag ontvingen we daar een mail over. We verwachten niet eerder dan donderdag feedback van hem te krijgen, wat betekent dat we op zijn vroegst vrijdag pas kunnen beginnen met bellen. En dan moeten we ook nog maar hopen dat hij niet al te veel commentaar heeft. Dus al met al is ons eerste belweekje niet echt geweldig gegaan.

| opdracht | vier reacties

17 Januari 07 - 01:23 Zero

Wij hebben het hier natuurlijk allang, maar jullie nu dus binnenkort ook. Ik las zojuist op de site van Elsevier dat Coca Cola mannencola gaan introduceren in Nederland. Zero is een nieuw soort coca cola light, maar dan stoerder. Coca Cola light blijft het drankje voor de vrouw. Dus dan weet u vast wat u voor het volgende verjaardagsfeestje in huis moet halen. Gewone cola, light en zero... Het is wat.

Per 1 februari verkrijgbaar in Nederland. Ik heb het zelf niet op, maar volgens Ka is het prima te drinken.

| algemeen | twee reacties

16 Januari 07 - 14:52 Zwemmen in Torquay

Vanmiddag kreeg ik om half 5 een msn berichtje van James. Heb je zin om mee te gaan naar Geelong om daar te gaan zwemmen in de Oceaan? James is een jongen uit Ballarat waar ik een paar keer wat mee gedronken heb. Op dat moment zat ik nog braaf te lezen in de theorie van Warchauer over hoe de maatschappij technologie omarmt, of eigenlijk hoe de maatschappij dit juist niet doet en wat er dus allemaal wel niet verkeerd gaat. Maar met een hele middag zon van 37 graden die de hitte in mijn kamer joeg was mijn keus snel gemaakt. Naar Geelong!

Uiteindelijk zijn we nog een klein stukje doorgereden naar Torquay. Torquay ligt op het begin van de Great Ocean Road, dus het uitzicht is daar super.  Aangezien Torquay ruim een uur rijden is was het uiteindelijk al over zessen (meer half zeven) voordat we op het strand waren, maar hebben we uiteindelijk toch nog een uurtje van de oceaan en de zon genoten. Na het zwemmen zijn we een beetje door Torquay gaan toeren en heeft James me laten zien waar hij later ooit een huis hoopt te kopen. Nou ik heb daar wat leuke huisjes gezien! De prijskaartjes heb ik gemist, maar dat is maar goed ook.

Na Torquay zijn we nog even wat wezen eten in Geelong. Ook een ontzettend leuk stadje viel me vanavond op. Het is een stuk groter dan Ballarat en ligt aan zee. Dat maakt het toch al een stuk gezelliger zo 's-avonds op de boulevard met wat mooi weer. Op weg naar huis reden we over de A300 van Geelong naar Ballarat en kwamen we langs een bosbrand rijden. Eerst ver weg, maar later erg dichtbij. Ik heb de vlammen kunnen zien onder een felroodgekleurde lucht. Je zou het bijna mooi noemen, maar ik wil het toch maar bij indrukwekkend houden. Inmiddels lees ik op onze welk-bos-staat-er-nog-in-de-fik-website dat het 150 hecare is wat er in Steiglitz in de fik staat.

| ballarat | reageren? klik hier!

16 Januari 07 - 11:42 Jo en Anny in Australië

Na de dolle avonturen van Bertil in Australië nu ook de Avonturen van Jo en Anny in Australië. Ik ga een fotoboek maken, maar omdat ik van de lange verhalen ben, eerst ook nog een lang verhaal... Het hele verhaal staat onder de 'lees meer...' link.

lees meer...

karin | algemeen | vier reacties

16 Januari 07 - 01:49 Mooi Kuala Lumpur...

Vannacht rond 5 uur kreeg ik een smsje:

"Tot 4.45 Aus tijd in vliegt. gezeten. Nu eruit. Naar hotel. Morgen weg. Weten verder niks. Denk morgenavond. Laten nog wel iets horen, gr. pa en ma".

De eerste vlucht van MEL naar KUL was meegevallen, maar blijkbaar ging de vlucht vanuit KUL niet verder naar AMS, omdat de deuren niet wilden sluiten. Op de Schiphol site staat dat het vliegtuig gewoon om 6.10 zou landen, maar dat leek me sterk, als ze al 2 uur in het vliegtuig hebben zitten wachten. Op Teletekst stond dat ze idd om 6.10 zullen landen, maar dan pas op 17 januari. Die vlucht komt ook ineens uit Jakarta en niet meer uit Kuala Lumpur, vlgs Teletekst. Ik weet dat mijn ouders in een hotel zitten nu en ik heb het vermoeden dat ze een dagje Mooi Kuala Lumpur kunnen gaan bekijken... Zo zie je nog eens iets van de wereld...

karin | algemeen | een reactie

15 Januari 07 - 09:23 Als zelfs hij het zegt, zal het wel goedkomen...

"If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?"
("Als we wisten wat het was dat we aan het doen zijn, zou het geen 'onderzoek' genoemd worden, wel?")
-- Albert Einstein

karin | algemeen | een reactie

15 Januari 07 - 06:53 Zomaar wat dingen...

1. Volgens mij is de wombat het enige dier dat nagemaakt van kunststof of pluche, niet op zichzelf lijkt.

2. Mist u ook wel eens mensen die u eigenlijk niet zou moeten missen?

3. Zelfs salami blijft niet goed als het vier uur in een hete auto moet liggen.

4. Even een paar hypotheses uitwerken die in je hoofd bestaan maar nog niet uitgeschreven zijn, valt tegen.

Late toevoegingen:

5. De wasmachine loopt niet meer sinds Bertil de pootjes allemaal even lang heeft gemaakt. De huisbaas was verbaasd dat dat kon.

6. Melbourne Airport verkoopt Guylian Belgische Zeevruchten.

karin | algemeen | twee reacties

14 Januari 07 - 13:28 Ik wil ook...

Mijn ouders gaan morgen naar huis en ik heb nu even zo'n moment van ik-wil-mee. Ik wil naar mijn eigen dingetjes, mijn huis, mijn douche. Ik wil de hond zien, van die klote opdracht en eigenlijk die hele studie af (maar dat is al een paar jaar zo...), bij mijn pievessen langs en zien hoe het lente wordt (ja vooruit, dat duurt nog ff...). Ik wil geen spinnen meer tegen (kunnen) komen, of alleen hele kleintjes. Kortom: Ik wil naar huis. Zucht.

Dat is binnenkort wel weer over hoor, vrees niet. Ik heb vannacht slecht geslapen (kutbed op de camping op Phillip Island), heb studiestress (want alles gaat momenteel tussen de toeristische bedrijven door studiematig niet echt gesmeerd, maar hoop doet leven en puinruimen ook) en ben gewoon moe van twee weken touren. Het was erg leuk met Bertil en mijn ouders hier, maar wel vermoeiend. Morgen breng ik mijn ouders naar het vliegveld en dan is onze carriere als toeristengids ook weer voorbij. Tijd om hard aan de slag te gaan! Gelukkig is ook een goede remedie tegen opkomend thuismissen...

karin | algemeen | zes reacties

14 Januari 07 - 08:30 Fotoboek Bertil in Australië

Een fotoverslag van Bertil in Australië staat nu ook online.

| algemeen | twee reacties

12 Januari 07 - 16:40 Reward!! 100 dollar

Beloning! 100 dollar voor degene die deze jongen terug kan brengen naar de plek waar hij het laatst gezien is. Het laatste signalement komt van Melbourne International Airport op 11 januari rond de klok van 14.00u waar hij gezien is in het bijzijn van een sip kijkende, maar zeer aantrekkelijke jongen (:-) ). Hierna schijnt hij gesignaleert te zijn in Amsterdam en Den Bosch, maar dit is nog niet bevestigd. Mocht u deze persoon kennen, schroom dan niet om hem terug te sturen naar Melbourne International Airport. Uw belonging wordt zo snel mogelijk overgemaakt. Voor meer info: +61411348745

| algemeen | negen reacties

12 Januari 07 - 13:43 Met lof!

Gilde Os bij de eerste Grote Spin nog net zo hard als ik, zojuist haalde hij in 10 seconden koelbloedig en vakkundig een Huntsman (6 cm doorsnee) van de badkamermuur, met de woorden: "Oh, dat is maar een kleintje." Ik wil alleen maar zeggen: Hulde! Bedankt! Gelukkig!

Gelukkig, want ik zie de laatste tijd steeds meer van die langpotige griezels. Afgelopen week heeft J. voor mij een Huntsman van het plafond gehaald, Bertil een Whitetail gevangen (in een moeilijk bereikbaar hoekje, en euh... midden in de nacht...), is er een Whitetail ontsnapt in de keuken (zelfde dag. Toeval?) en heeft Os een Huntsman uit de badkamer verwijderd. Daarnaast heb ik nog een dode spin gevonden naast mijn schoenen, een ENORME tor tussen de voordeur en een onbestemd groot beest in de nok van het dak. Iemand zei al tegen me: "Heb je geen spuitbus? Het wordt zomer, dan wordt het erger. Girl! You'll need one!" Ik overweeg een Grote Bus RAID aan te schaffen, maar ik ben een beetje bang dat ik ook te spinangstig ben om de spin ook daadwerkelijk te besprayen. Ik kan nog geen dode spin opruimen en ik schrik zelfs van Os' plastic Huntsman (die Bertil na enig aandringen mijnerzijds gelukkig mee naar NL heeft genomen) als ik die in het dashboardkastje tegenkom, waar ik hem nota bene zelf had ingelegd...

Ondertussen wil mijn pa nog graag een Grote Spin zien, in het wild. Ik heb hem de Huntsmans in het Melbourne Museum laten zien, maar dat was niet genoeg. Het vreemde is wel dat er telkens Huntsmen opduiken als ik mijn ouders net bij het hotel heb afgezet... Hoezeer ik ook wil dat mijn ouders het naar hun zin hebben hier, ik hoop toch dat deze wens van hem niet uitkomt. We gaan morgen namelijk naar Phillip Island en als hij dan een Huntsman ziet, zie ik hem ook...

karin | algemeen | twee reacties

11 Januari 07 - 12:51 +R

Soms hoor ik Aussies overal R'ren achter gooien. Dingen als datar, koalar (eigenlijk zelfs meer iets als koalur), Rebeccar (de consultant heet Rebecca), rurrer (ipv rural) etc. Ligt dat aan mij of hebben die lui hier in Victoria een eigenaardig spraakaanwensel?

karin | algemeen | een reactie

11 Januari 07 - 06:22 Bertil weg...

Bertil is zojuist weer met vlucht CX104 vertrokken richting Hong Kong. Helaas gaat de milkbar niet door (sorry Roz, maar als je (jullie) zin hebt om een bak koffie in Ballarat te drinken dan moet je maar een mail sturen, er is vast nog wel een ander plekje waar we wat kunnen krijgen). Bertil komt vrijdagmorgen half 7 in ieder geval weer aan op Schiphol. Een verslag van wat we gedaan hebben hier volgt dit weekend.

| ballarat | reageren? klik hier!

10 Januari 07 - 18:21 Mijn ouders!

Mijn ouders hebben zijn in het verleden niet zo heel actief geweest op het internet, maar tijden veranderen. Van vrijwel niet-internetgebruikers zijn mijn ouders vaste gasten van mijn weblog geworden. Iedere dag wordt de computer opgestart en even gekeken wat zoonlief te melden heeft. De laatste tijd was het wat weinig, maar toch blijven ze kijken. Net als mijn ouders, hebben Karin en ik veel meer lezers die wat minder bekend zijn met het internet en de terminologie die er wordt gebruikt op het internet. We zijn echter wel ontzettend blij met deze lezers!

Ik ben ook super trots op mijn pa en ma dat ze mijn weblog lezen. Sinds 2007 kan ik zelfs ook al skypen met mijn ouders! Skypen is bellen via internet en een computer. Vanaf iedere computer kun je met behulp van een hoofdtelefoon en microfoon gratis bellen met een andere computer waar dan ook op de wereld. En mijn ouders kunnen dat nu dus gewoon! Het geweldige van dat computerprogramma is dat je ook heel goedkoop naar normale telefoontoestellen overal ter wereld kunt bellen. Op die manier bel ik nu al met mensen in Nederland. E-mailen kunnen mijn ouders nog niet, maar met wat hulp gaat dat straks ook lukken. Ingeborg en ik gaan daar straks voor zorgen. Internet is net als fietsen. Je moet het een paar keer proberen en dan lukt het vanzelf.

Nog even en de gehele familie Niels zit op internet. Pa en ma! Ik ben trots op jullie!

| algemeen | een reactie

10 Januari 07 - 02:30 Bertil blijft in Australië!

Soms kan het snel gaan. Gisterenavond laat reden we terug van de Grampians, hongerig en zonder mogelijkheid om te eten, want alle plaatsjes waar we door reden waren ontzettend klein en gezien de tijd ('s avonds half elf) was alles al dicht. Sinds vanmorgen hoeven toekomstige reizigers niet meer voor dit probleem te vrezen, want sinds vanmorgen zijn wij de trotse eigenaars van dit prachtige pand in Linton (88 Sussex Street). We zijn een prijs overeengekomen van 112.500 Australische dollars (ong. 67.500 euro) en gaan de oude general store van Linton nieuw leven inblazen. Het is een huis met drie slaapkamers en een winkel er aan vast. Bertil komt dus ook niet terug naar Nederland morgen, maar verhuisd per direct naar Linton (slechts 25 minuten verder over de B160 snelweg) alwaar hij gaat beginnen met het verven en debuggen (letterlijk) van het pand. We hopen eind volgende maand te kunnen openen en gaan maaltijden aanbieden tot elf uur 's avonds. Als het een beetje meezit hopen we het Milk Bar concept binnen vijf jaar uit te bouwen tot een bloeiende keten met vestigingen in heel ruraal Victoria.

(En An, in het kader van ons theehuis ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om ook deze kant op te komen.)

karin | ballarat | vier reacties

09 Januari 07 - 13:58 Druk

Het is niet dat we het niet leuk hebben en daardoor nog maar zo weinig loggen, maar we hebben het op dit moment gewoon te druk om nog een fatsoenlijk verhaaltje te typen. Doodvermoeiend eigenlijk, visite hebben. Ze willen alles zien en ze hebben maar zo weinig dagen. Binnenkort volgen de verhalen en foto's. Wat hebben we gedaan de afgelopen dagen:

  • Melbourne
  • Sydney
  • Ballarat Wildlife park
  • Sovereign hill
  • Great Ocean Road (2x)
  • Grampians

| algemeen | drie reacties

07 Januari 07 - 13:20 Aaaaaaaaaaaaaah!

Altijd, maar dan ook altijd altijd, als ik 's avonds mijn tanden wil gaan poetsen of wil gaan douchen gaat de huisbaas net douchen. Gek word ik ervan! Kan iemand hem rond elf uur 's avonds* niet bellen en een half uur aan de lijn houden? Dat is tussen 13.00 en 13.30 Nederlandse tijd. Best een schappelijke tijd, niet? Als iedereen die op onze Flikker op!-party was, nu zijn naam invult op het schema en er één keer een half uurtje van zijn lunchpauze aan wil besteden... Alvast bedankt.

karin | ballarat | reageren? klik hier!

06 Januari 07 - 13:56 Het eerste weekend van januari...

Het eerste weekend van januari is het altijd heel koud (in Nederland). Dat kan ik me herinneren omdat je dan altijd buiten je jas op moet hangen bij de Playbackshow bij Nemelaer. (Voor wie het niet kent klinkt het misschien een beetje muf, maar dat is altijd ontzettend gezellig.) Helaas moet ik nu dus een van mijn favoriete jaarlijks terugkerende puinhopen feestjes missen, maar voor wie wel gaat: veel plezier! Nog meer Hollands: Os en Bertil zijn nog steeds in Sydney, waar ze een frikandel speciaal gevonden hebben... Toen ik dat las (SMSje!) kreeg ik spontaan ook zin in een frikandel... Of een viandel, of een Belse saté, of een kipcorn (iemand eentje delen?). Verder was ik in een John Hooft-achtige friettent (in Mortlake, in een tent die ook nog Paul's Place heette, voor souvlaki met friet) waar iedereen iedereen leek te kennen...

Na al die herinneringen aan Haaren, terug naar waar het om ging... Zoals bekend zijn mijn ouders hier in Ballarat en afgelopen twee dagen zijn we met z'n drieën over de Great Ocean Road gereden. Het was een beetje maf weer (vrijdag heet maar bewolkt, dus klam; zaterdag bewolkt, waaierig en warm, daarna bakken met regen), maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ongeveer dezelfde dingen gedaan als vorige keer, maar nu de rechtse kant gekozen bij de Loch Arch Gorge, wat veel mooier was dan die hele gorge, de Bay of Islands bezocht (en idd, eigenlijk net zo goed als de Twelve Apostles) en een helicoptervlucht gemaakt langs de kust, over de Twelve Apostles, naar London Bridge en terug. Was erg cool. Later meer.

karin | algemeen | zes reacties

04 Januari 07 - 12:05 Druk druk druk met al dat bezoek

Os & Bertil zijn weer terug van de Great Ocean Road (wat was dat ook alweer? Zie hier de foto's van de GOR-tocht van Os en mij) en mijn ouders en ik zijn vandaag naar Sovereign Hill geweest (Zie ook hier de foto's van vorige keer...). Ze zijn inmiddels weer een beetje bijgekomen van het slaap tekort en vonden SH erg leuk.

Morgen moeten we (Os, Bert, Ka) weer om zes uur op, dan gaan we mijn ouders halen en rijden we naar Avalon airport, waar we (Jo, Anny, Ka) Os en Bertil gaan afzetten die vier dagen naar Sydney vertrekken. Mijn ouders en ik gaan twee dagen over de GOR rijden, dus het blijft nog even stil hier...

karin | ballarat | reageren? klik hier!

03 Januari 07 - 12:31 Doe mij maar een jaarkaart...

Gisterenavond zijn mijn ouders aangekomen in Melbourne. Na lang op de koffers wachten en een echte Aussie maaltijd (Hungry Jack's...) zijn we naar Ballarat gereden, waar we rond half twee waren. Ze zitten in een net hotel op Main Rd in Ballarat, hier zo'n 10 km vandaag. Vanochtend hebben Os en Bertil (die naar de Great Ocean Road zijn) mij afgezet bij het hotel en zijn we wat boodschappen gaan doen bij de Coles. Met de taxi (want geen auto, weet meteen weer hoe onhandig dat was) zijn we daarna naar het Ballarat Wildlife Park geweest. Alweer ja, doe mij maar een jaarkaart. Gelukkig was de blonde-jongen-die-een-beetje-op-Daan-het-broertje-van-Lieke lijkt er vandaag niet weer, maar was het een andere gozer die de koala- en wombatshow deed.

Het was heel ander weer dan twee dagen geleden (warm, graad of 35) en dat merk je meteen aan de beesten. De quokka's lieten zich amper zien en de kangoeroes waren veel rustiger. Gelukkig waren er wat verschillen. Zo heb ik voor het eerst een quoll gezien (denk rat gekruisd met Bambi, inclusief witte stippen op de kont). Verder was de koalashow ergens anders en besloot Coco, de moeder-met-kind wombat tijdens de wombatvertoning uit haar hok te springen en gezellig aan de wandel te gaan.  Ik vroeg me af hoe je een wombat dan terug in zijn hok krijgt, maar gewoon optillen blijkt het antwoord te zijn...

Na het wildlife park zijn we naar ons huis hier in Buninyong gegaan en heb ik gekookt en zowaar: alle onderdelen van de maaltijd waren nog ongeveer op hetzelfde moment klaar ook. Het was nog niet over met het wildlife, want we zagen hier een enorme euchidna door de tuin waggelen (die vervolgens in een soort gat onder de veranda verdween) en later zat er een enorme koala in een boom Een quollin de achtertuin. Nog later, toen mijn ouders alweer naar het hotel waren (Ik belde een taxi voor ze en meldde behulpzaam aan de man van de centrale dat Hendersons Lane een zijstraat is van Fisken Road, omdat de meeste chauffeurs niet weten waar het is. De man antwoordde vermoeid, alsof ik iets doms zei: "I know where that is, love." Nog geen twee minuten later belde de taxichauffeur om te vragen waar Hendersons Lane is... I rest my case.) zag ik een enorme Huntsman spin. Hij hing aan een van de balken van het plafond en was zeker een centimeter of 8 a 10 doorsnee. Enorm. Gelukkig is J. nooit te beroerd om voor mij spinnen te vangen en heeft hij ook deze buiten gezet, minus twee poten die de spin tijdens zijn vlucht voor J. is verloren...

karin | ballarat | een reactie

02 Januari 07 - 13:37 Karins Batterijenwinkel...

Dit is wel een beetje een ontzettende insiders-grap voor Maria Jacoba etc. enzo, maar het kan dus echt: een winkel die alleen batterijen verkoopt... (Gespot in Ballarat, kruispunt Main Rd en Barkly St)

karin | ballarat | een reactie

02 Januari 07 - 07:59 De laatste paar dagen...

De mannen zijn in Melbourne en ik was een dagje naar de uni, de post wegbrengen, de was doen en nog wat boodschapjes halen. Over drie uur landen mijn ouders hier in AU. In de tussentijd zal ik u weer eens een beetje bijpraten.

Bertil is hier dus op oudjaarsdag 's ochtends om half acht aangekomen. Os en ik hebben hem opgehaald en mee naar Ballarat genomen. 's Avonds zijn we weer teruggegaan naar Melbourne, voor oud-en-nieuw. In Melbourne is het namelijk rondom Southbank en Fed Square feest. Er gaan dan ontzettend veel mensen de straat op om wat rond te hangen, mensen te kijken, naar wat muziek te luisteren en naar het vuurwerk te kijken. Het was zowaar lekker weer, in tegenstelling tot eerder die dag. (Toen Bertil aankwam regende het ontzettend. Welkom in Australie, we zitten midden in de droogste periode sinds lange tijd...) We hebben leuk in de stad wat rondgelopen, mensen gekeken (de gemiddelde Australier kleedt zich vreselijk amusant) en naar twee vuurwerkshows gekeken. De tweede, om middernacht, was het mooist. We stonden in een of ander palmbomenpark op de Southbank en om ons heen was op zes plaatsen vuurwerk. Zelf vuurwerk afsteken is hier sinds enige tijd verboden, dus was er alleen maar professioneel vuurwerk en nog mooi ook.

De volgende dag kwam Bertil mij roepen omdat er een paar kangoeroes in de achtertuin zaten. Dat had ik hierachter ook nog nooit gezien, dus hebben we kangoeroes zitten bespieden op nieuwjaarsochtend... Om dat nog even voort te zetten, zijn we daarna naar het Ballarat Wildlife Park geweest. Os had een 50% kortingscoupon, dus het was nog goedkoop ook (ja, de Hollandse mentaliteit zit er nog in...). We hebben naar verschillende "shows" gekeken (in zoverre: ze halen een dier uit de kooi, lullen er wat over en laten hem zien. Dat is de show. Maar het is wel een goede kans om koala's te aaien, slangen aan te raken of op de foto te gaan met een wombat...) en rondgelopen. Foto's zeggen hier meer dan een stukje tekst, dus hier is een fotoboek.

Na het Wildlife Park hebben we Bertil Mooi Ballarat laten zien. Lydiard Street met zijn Victoriaanse gebouwen, het droge Lake Wendouree en de botanische tuinen, die ineens heel kaal waren geworden. Zal wel te maken hebben met de waterbesparende maatregelen, die inmiddels op niveau 4 zijn. We sloten de dag af met een bezoekje aan de Coles, onze altijd-open supermarkt. Het werd ondertussen erg donker, en dat kwam niet omdat het zo laat was. We waren de Coles nog niet binnen of het begint ontzettend hard te regenen en te onweren. Dat was veruit de ergste bui die Os en ik hier ooit meegemaakt hebben. Tijdens het winkelen viel ook nog eventjes de stroom uit. Uiteindelijk zijn we maar terug naar Buninyong gaan rijden. Onderweg was het een chaos. Omdat de grond zo droog is, neemt hij amper water op en spoelt zand (want begroeiing op veel plaatsen ook weg) mee de weg op. Er stonden hele stukken blank en toen een tegenligger passeerde zat onze auto van boven tot onder onder de modder, haha. Gelukkig bleef het regenen en is hij nu weer schoon. In Buninyong bleken de brandweermannen buiten nonchalant tegen de kazerne geleund te staan, wachtend tot de bliksem ergens in zou slaan. Heel geruststellend... Uiteindelijk is het weer droog geworden en was het vandaag zonnig en warm... Altijd leuk, dat Aussie weer.

De foto's...

karin | ballarat | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...