Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

31 Oktober 06 - 12:26 Bij gebrek aan nieuws

Bij gebrek aan nieuws, vandaag maar een foto van mijn nieuwe schoenen! Vandaag eindelijk kunnen ophalen. Het duurde even, want ze hadden mijn maat niet. Daarna werd ik gebeld dat ze binnen waren, hadden ze de verkeerde kleur besteld! Maar vandaag waren ze er dan eindelijk. Ik heb nieuwe schoenen en ik ben er blij mee. Mijn oude kunnen nu eindelijk de prullenbak in, want je mag nooit oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.

Tot zover het hoogtepunt van de dag. De rest van de dag hebben we braaf zitten werken aan onze scriptie...

| algemeen | vijf reacties

30 Oktober 06 - 08:35 Ons prikbord begint er goed uit te zien...

Vandaag was er weer post! Ik ben gek op post (zeker dit soort post, wat minder op brieven van het CJIB) en ik wil jullie dan ook bedanken voor de kaartjes die wij van jullie krijgen! Ons prikbord begint er al aardig vrolijk uit te zien! Ga zo door :-)

karin | algemeen | reageren? klik hier!

30 Oktober 06 - 02:00 Groeten uit Legoland...

Afgelopen weekend is het tijdverschil tussen NL en hier opgelopen naar 10 uur. Dat is best raar, want dat maakt het mogelijk dat ik vanochtend toen Os en ik aan onze werkdag begonnen (9am sharp) nog even met Eefje zat te chatten, die bijna aan haar nacht ging beginnen (want 23.00 uur)... Best een maf idee dat het hier dag wordt en bij jullie nacht...

Anyway. Zoals jullie weten zitten wij hier in een gebouw ('the legobuilding') met allemaal internationale PhD-studenten. Er zijn twee soorten, die van die huisregels en de wel sociale studenten van de School of Business (waar wij natuurlijk ook bijhoren). Een van die PhD-studenten heeft vrijdag zijn scriptie ingeleverd en dat moest gevierd worden. Voor de gelegenheid werd er een fles champagne opengetrokken en daarna werden er wat foto's gemaakt. Ik zal een van die foto's hier eens posten, zodat jullie kunnen zien wat voor soort mensen er hier nog meer rondhangen... (Helaas ontbreekt Os op de foto.)

karin | algemeen | reageren? klik hier!

29 Oktober 06 - 12:31 Foto's Sovereign Hill nu ook online

Je vind de rest van de foto's die we gemaakt hebben bij Sovereign Hill nu ook in het fotoboek.

| algemeen | reageren? klik hier!

29 Oktober 06 - 10:04 Ka & Os vinden goud in Australië

De rest van de foto's volgen nog, maar hier zie je ons voor de goudmijnen in Sovereign Hill. Toen deze foto genomen werd wisten we nog niet dat we vandaag goud zouden vinden! lees meer...

| ballarat | twee reacties

28 Oktober 06 - 15:49 Onze Ford Falcon!

Sinds vandaag hebben wij eindelijk een auto ter beschikking! Een prachtige witte Ford Falcon!

Vanmiddag heeft Kurt van CarConnection ons opgehaald in Buninyong om ons naar onze auto te brengen (service van de zaak, normaal gesproken vanaf Melbourne). CarConnection is gevestigd vlakbij Castlemaine, in een éénhuisplaatsje genaamd Glenluce, ongeveer een uur en een kwartier van Buninyong, dus we moesten de tijd vollullen onderweg, maar dat was gelukkig niet al te moeilijk... Kurt blijkt een geemigreerde Duitser met lang haar (weer een buitenlander, waar zitten die Aussies toch verstopt?) die motortochten door AU organiseert. De autoverhuur is er toevallig bij ontstaan en ze verhuren voornamelijk auto's voor lange tijd. De tocht naar Glenluce was best mooi, met prachtig uitzicht, heuvelwegen en zoveel kangoeroes dat we ze vanaf nu niet eens meer tellen.

Toen we bij CarConnection waren hebben we eerst het papierwerk in orde gemaakt. Helaas waren Os en ik vergeten dat er bestedingslimieten op onze creditcards zitten en dat de maand nog niet helemaal voorbij is. Gelukkig is het na wat gebeld met NL, wat geduld van Kurt en 250 $ contant geld die Os toevallig op zak had allemaal goedgekomen. Ondertussen heeft Kurt ons nog wat tips gegeven over wat we wel en niet moeten gaan zien en wat we in de weekenden vanaf Ballarat zouden kunnen doen. Altijd handig. We hebben nu ook een groot kaartenboek, dus als TomTom het niet meer weet kunnen we terugvallen op hardcore navigatie. Na het papier werk heeft Kurt ons uitgelegd hoe onze auto werkt en hem volgeladen met kampeerspullen (incl. schop!) die we erbij gehuurd hebben.

De auto is dus een Ford Falcon station, wit, niet heel nieuw, maar wel degelijk. Het is een 4.2 liter, automaat, met airco en een radio-cassette-speler. (Heeft er iemand nog leuke bandjes voor ons?) Hij is verzekerd, ook voor single car accidents, dus ongelukken met een loos paaltje of een kangoeroe. Verder hebben we er service van de Aussie ANWB bij en worden alle reparaties de eerste 5000 km volledig vergoed, daarna voor 50%. We moeten zelf een beetje lief zijn voor de Falcon, dus af en toe olie peilen, het waterpeil in de gaten houden en om de 5000 km een keertje olie laten verversen en oliefilter laten vervangen.

Anyway, toen Kurt ons had uitgezwaaid zijn we op weg gegaan, via het grindpad van Glenluce naar Daylesford, om te eten, tanken en pinnen en daarna verder. Os reed het eerste stuk, daarna mocht ik. Het is even wennen, omdat ik niet gewend ben aan een automaat en al helemaal niet aan links rijden. Ook zitten de richtingaanwijzer en de ruitenwissers omgekeerd, dus het komt nog wel eens voor dat je al ruitewissend een bocht neemt... Enfin, we hebben het zelfs in het donker gered tot de supermarkt, waar we ons helemaal konden uitleven op zware boodschappen (1,5 kilo appels! een fles cola!), omdat die nu achter in de Falcon konden en we er niet mee hoeven te sjouwen over bushpaden. Morgen gaan we ook meteen met de Falcon op pad! Vrijheid!

Voor foto's klik op de 'lees meer...' link.

lees meer...

karin | algemeen | vijf reacties

28 Oktober 06 - 13:49 Daylesford

Als je ergens woont in plaats van ergens op vakantie bent kom je sneller op plekken waar je normaal nooit zou komen. Vandaag zijn we onze auto gaan ophalen in Castlemaine (waar Ka nog over zal schrijven). Op de terugweg zijn we even gestopt in Daylesford om te eten en benzine te tanken. Het leek wel alsof we op een filmset terecht gekomen waren. Morgen gaan we naar Sovereign Hill, daar zal dat gevoel nog wel erger zijn... Van Addie (moeder van Hans) en Frits had ik al een folder van deze plek gehad toen ik nog in Nederland zat. Ik ben benieuwd wat het is.

| rondreis | reageren? klik hier!

27 Oktober 06 - 06:39 Wij krijgen vast een standbeeld...

... want telkens als wij een wasdag hebben regent het hier...

karin | algemeen | een reactie

27 Oktober 06 - 06:24 Bak!

We hebben een auto! Nou ja: morgen. Met dank aan Robbert. De dude van het verhuurbedrijf komt ons ophalen in Ballarat en rijdt ons naar Castlemaine, waar het bedrijf zit. (Er rijden 6 dagen in de week bussen van Ballarat naar Castlemaine, maar natuurlijk niet op zaterdag...) Huren klinkt heel duur, maar het valt reuze mee in vergelijking met Avis, Budget, etc. en overschrijdt ons auto-budget niet. We zijn nu wel wat meer kwijt dan aan een barrel, maar dan hebben we ook geen gezeik met reparatiekosten, max. kilometers, registratie, etc. etc. en straks geen stress dat we onze auto nog moeten verkopen voordat we het land uitgaan, nu dumpen we hem gewoon terug bij CarConnect! Blij mee!

karin | algemeen | reageren? klik hier!

27 Oktober 06 - 01:40 Arachnafobia

We hebben weer een spin! Ka vond er vanmorgen een kort voordat ze ging douchen.

Update door Karin (een ooggetuigeverslag): Ik was van plan even lekker vier minuten te gaan douchen, dus ik leg het matje op de grond, draai me om om mijn handdoek te pakken, draai me weer om en daar zit ineens zo'n spin op mijn badmatje! G#dv#rtyfus... Ik gillen... Os bezorgd vanuit zijn slaapkamer*: "Ka, wat is er?" Tja, wat zou er zijn....

Enfin, ik laat Os binnen. Os overziet de situatie en doet wat Ossen doen in zo'n situatie: hij haalt zijn camera... Ik sta daar te bibberen en kan alleen maar denken: Ik had een echte man mee moeten nemen op reis, die kalm zou zeggen "vreescht niet, meisje", de spin bij een pootje zou pakken en zijn hoofd eraf zou bijten (of mijn mama, want die is ook niet bang van spinnen).

Gelukkig is onze huisbaas van het soort dat de spin best buiten wil gooien (hij zegt heel kalm: "even een papiertje pakken." en ik denk: Een papiertje?! Voor zo'n beest?!) en werd er in mij iets wakker dat mij eraan herinnerde dat ik ook best buiten de badkamer op veilig afstand mocht wachten. Nadat de het sein veilig was gegeven heb ik alsnog gebruik gemaakt van mijn vier minuten verfrissing...

Maar het probleem is nu dat deze beesten (waarschijnlijk een Black House Spider) dus blijkbaar altijd, overal kunnen opduiken. Die ene die binnenliep door de voordeur, daar kan ik bij bedenken dat we gewoon de voordeur wat beter dicht moeten houden 's avonds, maar deze verschijnt in een paar seconden uit het niets als ik me even omdraai (terwijl ik daarvoor daar op mijn blote voeten liep rond te dartelen). Dat de huisbaas deze spinnen zelden ziet was een geruststelling, maar niet meer als je er twee ziet binnen anderhalve dag. Ik schrik al niet meer van motten, kleine spinnetjes, vliegen en andere zoemdingen en vang zelfs eng-potige beesten met een vaas en een vliegenmepper, maar deze zijn me echt te groot**. Ik weet dat ik hun bestaan gewoon moet negeren, maar ik weet ff niet hoe...

* Zijn slaapkamer ligt naast de badkamer, vandaar dat ik hem kon verstaan.
** Lijf is ong. 2 cm, en er steekt nog zeker een cm poot voor en achter uit. Dat is vier centimeter spin...

| algemeen | vijf reacties

26 Oktober 06 - 16:35 Een soort van cool...

In Australië is de zon heel fel, o.a. doordat het gat in de ozonlaag blijkbaar ook gedeeltelijk boven Zuid-Australië hangt. Huidkanker is hier een groot probleem en in de zomer schijn je van een half uurtje volle zon al te verbranden. Vandaag dus maar ff (we ging Os' bestelde schoenen halen bij mijn favoriete schoenenzaak in Ballarat, maar ze hadden de verkeerde besteld, dus dat ging niet door en dan moet je toch iets met je geld en tijd) wat anti-zon spul ingeslagen. Een flesje factor 30+ en wat hoofddeksels... Ik vond dat ze enigszins cool moesten zijn en het resultaat is... euh... een soort van cool...

karin | algemeen | twee reacties

26 Oktober 06 - 16:10 Working 9 to 4 what a way to make a thesis

We werken keihard zoals jullie weten! Alleen staat er op dit moment nog niet echt druk op onze opdracht dus is het hard werken van 9 tot 4 over het algemeen. We plannen echter wel om iedere avond nog wat extra te lezen of doen 's-avonds, maar uiteindelijk blijken die goede voornamens in de praktijk niet zo te werken. Morgen staat een thuiswerkdagje gepland. Dat gaan we dan wel echt doen. Morgen moet namelijk ons afstudeervoorstel aan het eind van de dag bij onze begeleider liggen.

Dat afstudeervoorstel moet 15 november goedgekeurd worden door een examencommissie in Nederland. Wat er morgen opgestuurd wordt is een eerste versie waar we waarschijnlijk nog wel wat feedback op zullen krijgen. Begin december moeten onze onderzoeksvragen klaar zijn, eind december moeten de antwoorden op de vragen ook al bekend zijn.

Ik geef toe dat dat wel een tikkeltje optimistisch is, maar zo is de planning nu eenmaal. De foundation waar wij ons onderzoek voor gaan doen heeft het dataverzamelingsproces zo gepland. Ze hebben alleen nog niemand ingehuurd om het te doen (onze vragen gaan mee met dat proces) dus uiteindelijk zal het wel wat later worden. Zeker omdat het hier zomervakantie is van 15 december tot 15 januari.

Kortom we werken eigenlijk nog niet zo hard op dit moment, maar we moesten ook van het land genieten is ons op de TU/e verteld. Dat lukt nu dus ook wel. Ik denk alleen wel dat dat volgende week is afgelopen. Dan staat er wat meer druk op de ketel en dan moeten we echt gaan knallen.

| opdracht | vijf reacties

25 Oktober 06 - 13:53 Barrel: 200 euro...

Zouden jullie een gokje wagen met deze auto, of toch maar niet? Hij staat net iets te ver weg om te gaan kijken voordat de veiling afloopt... Hij is nu 280 dollar, de wisselkoers is 1 EUR = 0.6 AUD...

karin | algemeen | zeven reacties

25 Oktober 06 - 11:40 Koala! (Herhaling)

Voor iedereen die hem gisteren gemist heeft en te lui is om te scrollen, hier een herhaling van de prachtige koala-plaat van gisteren.

(Dan hoef ik tenminste niet bij het opstarten van de site naar die enge spin te kijken...)

karin | ballarat | drie reacties

25 Oktober 06 - 05:54 Os is naar een meeting...

Os is naar een meeting met PhD-studenten van de hele uni van Ballarat (van business tot kunst). Daar wordt gepraat over elkaars onderwerpen en dingen waar je tegenaan loopt, heel herkenbaar, heel nuttig, maar ik had bedacht dat ik even hier ging blijven en me in die anderhalf uur ging focussen op mijn afstudeerprojectvoorstel (draft). Het doel is deze voor het eind van de week (eigenlijk voor het eind van morgen) naar begeleider U. te sturen, zodat die kan zeggen of ik de goede kant op ga en me eventueel kan bijsturen. Ben wel wat opgeschoten hoor, maar...

Maar nu zit ik hier, alleen, in mijn werkhol, met mijn schapemok, een water, een cola, mijn appel-kaneel Visvrienden en paar mailtjes uit Nederland, met alleen maar chagerijnige ITMS-studenten (die van die huisregelsbrief). De leuke mensen zitten in die meeting en jullie slapen allemaal nog! Heel suf. Ik mis geluid, mensen, drukte, slechte grappen... Ik mis jullie...

karin | opdracht | drie reacties

25 Oktober 06 - 01:26 Big spider!!!

Gisteravond voor het slapen gaan liep er ineens een grote grote grote spin in onze woonkamer. Hij was eigenlijk zo groot dat ik (en Ka al helemaal) niet dat beest durfde op te pakken en buiten neer te zetten. Ik wilde hem daarna vangen door er een glas overheen te zetten, maar de spin was wel erg groot. En wat als deze spin net als de kangoeroes nou sprong als ik hem probeerde te vangen? Ik heb dus maar de lampen in de huiskamer uitgegaan en we zijn naar bed gegaan. Die insecten hier kun je maar beter negeren is het advies.

Ka had de kier onder haar deur voor de zekerheid geblokkeerd. Een uurtje later moest ik naar de wc dus ik kom mijn kamer uit en wie zit daar voor mijn kamerdeur de wachten? De spin! Met grote boze ogen keek ie me aan! Gadver! Ditmaal heb ik maar wel het glas over dat beest heen gezet (duurde even voordat ik dat beest te pakken had) want het was nu of dat beest vangen of echt niet meer slapen vannacht.

Vanmorgen heeft Jonathon het beestje weer buiten losgelaten. Een behoorlijk eind van het huis af overigens, want zelfs hij vond dit geen fijn beest. We weten nog niet precies welke spin het nou was, maar hij staat hier vast tussen.

| ballarat | vier reacties

24 Oktober 06 - 15:18 Saai

Het begint hier een beetje saai te worden. Overdag vermaak ik me best. Een beetje lezen, een meeting hier en daar, wat ouwehoeren met onze internationale medestudentjes. Lunchen in het inno8 café heel af en toe (want echt super duur, maar ook de enige bedrijfskantine waar ik bediening heb gehad) of lopen naar de uni om goedkoop te lunchen (maar weer een kwartier lopen).

Maar dan die avond... We eten steeds later, dus eerst even rustig thuiskomen. Beetje internetten, een verdwaalde koala bekijken, etc. Eten koken, vaatwasser inruimen, thee of koffie drinken met Ka en dan maar weer internetten. Beetje tv kijken, maar daar is eigenlijk ook geen ruk op. We hebben 5 zenders en Australian idols of dancing with the Australian stars is toch niet zo leuk als in NL waar je de stars (hoe B ze dan ook mogen zijn), in ieder geval van gezicht kent.

Ik voel me een beetje opgesloten hier. Er is gewoon niets te doen en je komt niemand tegen behalve de mensen die hier in huis wonen. Ik mis de aanloop, het je huis uit kunnen vluchten, even weg zijn. Ergens naartoe moeten waar je geen zin in hebt maar wat achteraf dan weer erg gezellig is (ik wil zo graag even ergens naartoe moeten nu). Al was er maar een karaoke bar hier om de hoek! Dan kon ik even gaan zingen! Het is een gat hier! 1502 inwoners. 1504 sinds wij hier wonen waarschijnlijk.

Deze week ook geen leuke housewarming, een feestje of leuke borrel waar wij van weten. Zaterdag gaan we op autojacht. Dat zal wel wat druk van de ketel afhalen, dan kunnen we als we willen het dorp uit waneer WIJ willen en niet wanneer de bus rijdt. Hong Kong was wat dat betreft een stuk leuker. Daar was altijd wat te doen 's-avonds.

| ballarat | zeven reacties

24 Oktober 06 - 11:01 Koala!

Ik wilde een berichtje posten dat geld overmaken van mijn girorekening naar mijn Australische rekening sneller gaat dan van mijn girorekening naar mijn internetspaarrekening (schaam je, Postbank!), maar toen riep Os dat iedereen buiten liep en dat S. net iets tegen ons zei. Ik had geen idee wat er was, niets gehoord, omdat ik naar mijn muziekjes zat te luisteren... Dus wij naar buiten en daar zat dit in de boom:

Een paar meter van de weg, op een meter of 3, 4 hoogte, in een eucalyptussoort die ze normaal blijkbaar niet eten. Hij zit er een tikje onhandig bij ook... Echt ontzettend cool, zo goed zie je ze in de dierentuin niet eens! Hij had zichzelf verraden door midden op de dag te gaan zitten brullen... Maar wat een schatje; die neus, die pluisoortjes (en die scherpe klauwen)...

Dat brengt onze koalateller op 4! Er schijnen hier ook possums te zitten, die je makkelijker ziet dan koala's, maar die heb ik nog geen een gezien...

karin | ballarat | drie reacties

24 Oktober 06 - 09:50 Secondlife

Vanmorgen (of eigenlijk vannacht voor jullie) werd ik getriggerd door een nieuwsbericht op nu.nl dat ging over politici die gingen flyeren in het spel Secondlife. Ik kende dit spel nog niet, dus ik heb mijn eigen alterego (zie plaatje) aangemaakt vanmiddag (nog steeds vannacht voor jullie). Zeker in het kader van de literatuur die ik aan het lezen ben (voornamelijk Rogers en voor fun Van der Duin) was ik daar toch redelijk verbaast over. Niet dat deze spellen compleet onbekend voor me zijn, maar ik heb er nooit langer dan een paar seconden bij stil gestaan.

Secondlife is een spel dat via internet gespeeld wordt. Het is een virtuele wereld waar je kunt rondlopen, maar ook een stuk land kunt kopen en een huis kunt bouwen. Hoe het spel precies werkt weet ik nog niet, maar ze werken daar met virtueel geld (Linden Dollars). Je kunt dat geld op een of andere manier verdienen, maar je kunt ook spullen kopen met echt geld. De afgelopen 24 uur is er in dit spel (volgens de website) al 600.000 U.S. dollars uitgegeven! 600.000 U.S. dollar! Dat is een hoop geld! 

Ik vraag me nu dus ook af waar we in de toekomst naartoe gaan met dit soort virtuele werelden. Het schijnt dat je al Addidas kleding kunt kopen (met echt geld) voor je virtuele poppetje. Op e-bay zijn er ook al virtuele spulletjes te koop. Zie dit voorbeeld: 3 dollar voor een vrouwelijke pruik. Zouden we over een jaar of 10 allemaal naast ons "dagelijkse leven" ook in een virtueel wereldje rondlopen? Wat zouden we tegen die tijd in zo'n wereld uitgeven? Het lijkt absurd, maar tot vanmorgen had ik ook niet gedacht dat politici flyers zouden uitdelen in een "computerspel" voor de landelijke verkiezingen. Misschien dat ik toch maar eens een winkeltje moet openen in dat spel. Volgens mij is het een echte groeimarkt...

| algemeen | reageren? klik hier!

24 Oktober 06 - 05:44 Ik vind altijd iedereen op elkaar lijken (behalve in sommige gevallen waar ik dat dan weer helemaal niet zie)...

Zojuist hadden Os, onze schare begeleiders & contactpersonen en ik een meeting met Richard C. (die behoorlijk lijkt op Jac H., een oud-collega), de manager van Rural Law Online, de website waar wij onze opdracht aan willen linken. Het was een goed gesprek, waarin we veel wijzer zijn geworden over RLO. Bepaalde doelstellingen van de site blijken gunstig te zijn voor wat wij willen doen en het belangrijkste: de man begrijpt onze behoefte aan bruikbare data om ons onderzoek op de baseren. De VLF wil zelf ook een evaluatie doen van de site en zijn bezig om daar een bureau voor uit te kiezen. Wij kunnen dan meeliften op hun vragenlijst, maar als er op korte termijn geen bureau komt mogen we zelf een vragenlijst online zetten. Helemaal top dus.

Nu moeten we alleen voor het eind van de week toch wel een eerste versie van onze afstudeerprojectvoorstellen gereed hebben, zodat U., onze begeleider, er nog wat van kan zeggen en we de definitieve versie klaar hebben voor 15 november, want dan moet hij ingeleverd worden.

karin | opdracht | reageren? klik hier!

23 Oktober 06 - 08:56 Twee kamers gezocht...

Toen we vandaag thuiskwamen uit de uni (vroeg, maar met het voornemen om hier nog iets te doen) was onze woonkamer leeg. Leeg? zult u vragen. Nou, in zoverre dat al ónze spullen verwijderd waren. Wij hadden het hier een beetje gezellig gemaakt met wat boeken en onze dingetjes (ok, het was een klein beetje een rommel, met wat rondslingerende papers en wasgoed, maar soit) en daar was niets meer van te zien.

Nader onderzoek wees uit dat alles in Os' kamer was gelegd, gezet en gegooid. Nadat Os en ik elkaar een paar minuten vragen aangekeken hadden, kwam onze huisbaas tekst en uitleg geven. Blijkbaar gebruikt hij de woonkamer niet alleen als kantoor, maar ook om klanten te ontvangen en dat kan blijkbaar niet als de kamer er enigszins gezellig uitziet... Ook hadden wij het verkeerd gezien dat we een apart woongedeelte hebben; de woonkamer was gedeeld, net als de keuken, dus het moest er een beetje 'neutraal' blijven. Hij heeft zelfs de bonnetjes die wij in de kamer in een laadje bewaarden daar uitgehaald...

We wisten al dat onze huisbaas een tikje typisch is, maar we zijn hier niet bij mee. Op dit moment zijn we best pissig en denken erover om andere woonruimte te gaan zoeken... Om af te koelen gaan we nu even een stukje wandelen en even eten in Ballarat of zo... Tot later...

Update Oswald (20.15): We zijn inmiddels weer thuis. Redelijk afgekoeld in de stad, maar sinds ik op mijn kamer ben weer ontzettend pissig. Die man heeft gewoon door mijn spullen heen zitten graaien. Daar heeft ie van af te blijven. Vooral die bonnetjes die hij uit dat laadje heeft gehaald maken me pissig. Al die pisregeltjes tot nu toe daar kon ik nog mee leven (even serieus d'r zit dus echt een briefje dat je niet aan de kanalen mag komen IN de tv). Ik vraag me af wat er volgende week weer bijkomt. Gelukkig hebben we de folder van dit appartementje nog en daar staat toch duidelijk op 2 kamers met woonkamer en badkamer + een gedeelde keuken. Zijn reactie daarop was "ohw dan heb ik dat verkeerd laten overkomen". Op dat moment had ik overigens de folder zelf nog niet.

Ik ben het hier echt beu. Helaas kunnen we waarschijnlijk niets anders krijgen voor deze prijs en deze periode. We gaan morgen even op de uni informeren, maar ik verwacht er niet al te veel van. Gelukkig gaat ie volgende maand 3 weken naar het buitenland dus dan zijn we hem in ieder geval kwijt. En de rest hier in huis valt eigenlijk wel mee.

Update (20.35): Tijdens het roken kwam onze huisbaas naar Os om zijn excuses aan te bieden. We hebben net even met de man om de tafel gezeten en alles is uitgepraat. Er was wat onduidelijkheid over de woonkamer, maar we mogen er nu tenminste wat spulletjes neerleggen en hij begrijpt dat we onze slaapkamers graag prive-terrein houden... Daar staat dan tegenover dat we geen deo of haarlak mogen spuiten in de slaapkamers, want dat trekt zo in het tapijt... We blijven hier dus voorlopig gewoon wonen.

Update Oswald (21.30): Onze huisbaas kwam weer langs. Hij wilde weer een gesprek, nu met S. erbij. Dingen nog een keer besproken en nog wat meer duidelijkheid gecreëerd. Hij wil zich niet bezwaard voelen om af en toe (onze) huiskamer te gebruiken. Hij wil zich niet bezwaard voelen om zijn kantoor te gebruiken en af en toe ook gewoon zijn sit-ups kunnen doen hier want hier is er een zacht tapijt. Tevens zijn we uitgenodigd om een keer met zijn allen te eten en leuke gesprekken te houden over bijvoorbeeld de klimaatsveranderingen hier. Het gesprek eindigde ook met een soort van gezellig verplicht leutergesprek. Ach ja, we houden het hier wel vol denken we. Wat een dag!

karin | algemeen | vier reacties

23 Oktober 06 - 05:42 Buninyong

Zondagmiddag verveelden we ons. Jullie sliepen allemaal nog en we hadden de bussen van half 12 en van kwart voor 3 naar de city gemist (daarna gaat er nog 1, maar dan kun je niet meer terug), dus we besloten maar een eindje te gaan lopen, want daar zijn we goed in geworden. We wisten al wat er rechts van ons huisje was, dus besloten we nu Hendersons Lane naar links af te lopen. Uiteindelijk kwamen we uit aan de rand van Buninyong, het dorpje (1500 inwoners) waar Hendersons Lane bijhoort.

Buninyong blijkt een heel schattig klein plaatsje te zijn met brede straten, houten huizen en witte hekjes. (Heel Gilmore Girls, voor de kenner.) Geweldig om te zien, vooral omdat je dit soort dorpjes op een rondreis of zo niet aan zou doen, maar er hooguit heel hard langs zou rijden. We zijn van de rand naar het centrum gelopen en hebben daar op een terrasje iets gedronken. Er kwam meteen iemand naar ons toe om te vertellen dat we daar op donderdag, vrijdag en zaterdag eventueel romantisch konden komen dineren, haha.

Nu bent u vast nieuwsgierig naar hoe Buninyong er dan wel uitziet... Dat kunt u zien in het fotoboek Buninyong (al is het in het echt wel leuker...)

karin | ballarat | een reactie

23 Oktober 06 - 03:37 Koud land, hete zon

Ik zat zojuist lekker op het gras in de zon een boek te lezen waarbij ik Nadine, onze Duitse PhD-studente, tegenkwam. Ze maakte hierbij de opmerking "Australia is a cold country with a hot sun" (Australië is een koud land met een hete zon) en ik denk dat ze helemaal gelijk heeft. Het was vanmorgen toen we opstonden weer zo koud, maar als het zonnetje eenmaal lekker schijnt is het hier zo lekker...

| algemeen | reageren? klik hier!

23 Oktober 06 - 01:32 De huisregels in suite 3

Vanmorgen lag er een A4'tje op ons bureau met de "huisregels" van ons kantoortje hier in het Global Innovation Centre. Lees met ons mee (en let ook op de grammatica fouten):

 

(Vanaf hier ge-edit door Karin)

Hieronder een (vrij letterlijke) vertaling:

Beste vrienden,

Ik denk dat er een paar simpele regels zijn dat we elkaar kunnen helpen. Wil je deze regels alsjeblieft in overweging nemen om meer respect te hebben voor de ruimte?

BUITEN PRATEN
Voor welke reden dan ook en met iedereen

BUITEN ETEN
De geur van voedsel en de herrie van lepels die het bord raken!

LUISTEREN NAAR MUZIEK MET KOPTELEFOON
Zou alleen voor jezelf moeten zijn

WEES VERANTWOORDELIJK VOOR DE MENSEN DIE MET ONS KOMEN
Zelfs voor je begeleider!

Wij alleen delen deze ruimte.
Om hoog-opgeleid te zijn houdt in dat we respect moeten hebben voor dit recht.

Als je een opmerking toe te voegen hebt, laat het me weten om deze ruimte perfect te maken.
Kop op....! We zijn vrienden.
Laten we van elkaar houden door respect.

De vriendelijkste groeten,
Asef.

En als ik érgens een hekel aan heb... is het wel aan dit soort opvoedkundige zeikbriefjes. Ze hangen hier (en op heel veel plaatsen trouwens) op de WC's dat je het hokje schoon moet achterlaten, hier op de banken in de kantine dat je daar niet mag slapen, in de keuken hier dat je de keuken schoon achter moet laten en moet afwassen, in ons huis in de TV dat je de zenders niet mag veranderen... En nu dit... Wel klasse dat die gozer er zijn naam onder durft te zetten.

Helaas weten we eigenlijk niet wie het is, maar daar komen we nog wel achter. Vanaf nu heb ik een lepeltje in mijn theekopje om te pas en te onpas mee te roeren, leg ik mijn zware stapel papers nooit meer subtiel op mijn bureau en ben ik blij dat ik verkouden ben, hahaha.

| opdracht | drie reacties

22 Oktober 06 - 09:51 Het ruikt hier zo lekker!

Dat moet ik nog ff kwijt, het ruikt hier zo lekker. Als je 's ochtends het raam open doet, komt de eucalyptuslucht je tegemoed, maar heel subtiel. Echt geweldig. Ik zal wel een keer een bakje lucht opsturen naar NL, mogen jullie allemaal komen ruiken.

karin | ballarat | reageren? klik hier!

22 Oktober 06 - 07:15 Vlinder

Naast alle smerige insecten zitten er hier ook hele mooie. Zo zat er gisteravond en vanmorgen een mot tegen de muur van ons huis aan. Het was een raar en smerig beest. Het was een beetje bruin/grijs, had klauwen ipv pootjes en was behoorlijk groot. Niet echt een beest dat ik op mijn kamer zou willen tegenkomen.

Totdat dat beest zijn vleugels open deed. Super mooi!

| ballarat | een reactie

21 Oktober 06 - 16:20 Foto's Melbourne online

We zijn vandaag een dagje naar Melbourne geweest. De foto's hiervan staan nu online. Natuurlijk weer in het fotoboek. Morgen blijven we lekker thuis om onze bankrekening een beetje rust te geven.

| rondreis | reageren? klik hier!

21 Oktober 06 - 16:19 De Gebogen Elleboog...

Os en ik waren uitgenodigd op een feestje bij een paar van de PhD-studenten met wie wij een gebouw delen op de uni, Nadine uit Duitsland en Lili uit China. Zij wonen samen met nog een Chinees meisje in een huis hier in de city. Ze vierden de verjaardag van Nadine en het het afscheid van hun huis, omdat ze na de zoveelste discussie met hun huisbaas het huis uit zijn gezet... Het feestje begon om 7 uur 's avonds en wij kennen de Australische feestjes-etiquette nog niet, dus we hadden bedacht dat een uur of 8 wel best zou zijn om te arriveren. Omdat we geen zin hadden om te koken (zie ook deze post...) zijn we voor het feestje naar de Mac geweest in Bakery Hill, Ballarat. Daarna moesten we (want geen auto) lopend op zoek naar het huis. Dat ging best goed, tot op een bepaalde vage, donkere straat die net van de landkaart afviel... Na even een beetje aarzelend rond te hebben gekeken wilde Os iemand aanspreken om de weg te vragen. Stomtoevallig bleek die persoon Nadine te zijn die buiten op straat stond te bellen, dus we waren in één keer goed gelopen!

Eenmaal binnen bleek het feestje voornamelijk een eetfeestje (met hapjes uit de hele wereld), waarbij het niet heel handig is dat je net gegeten hebt, maar gelukkig was er ook drank... De mensen binnen waren een mix van nationaliteiten, veel mensen die een PhD of iets anders doen aan de uni. We hebben in de afgelopen week heel wat mensen leren kennen, maar eigenlijk amper Australiers. Gelukkig waren er op het feestje wel een paar. Het feestje werd ontzettend gezellig, we hebben leuk zitten lullen en lachen met iedereen en nog een paar bruikbare tips gehad over Australië, Australiers en plekken om te bezoeken hier.

Omdat het zo gezellig was besloten een aantal mensen nog te gaan stappen in Ballarat. Nu zijn PhD studenten over het algemeen niet zo outgoing, maar voor deze ene keer blijkbaar wel. We belanden in een kroeg* die de Bended Elbow heet en daar was het ook erg gezellig! Het was een soort gelegenheid waar je binnen nog allerlei zalen hebt, waar telkens iets anders te doen is, een cafe, een danshol en een zaal met een bandje, je kent het wel. Wij stonden in de zaal met het bandje (dat Sonic Holocaust heette. Zou je in Europa niet mee wegkomen met zo'n naam...). Hier houdt men vooral niet van R&B, maar meer van rock, dus ik vond het prima allemaal. We hebben leuk staan dansen en ouwehoeren en daarna hebben Os en ik een taxi gepakt en ons af laten zetten bij ons bushhuis. Onderweg nog een koala gezien (dat is drie), dit keer een iets actievere (het was dan ook nacht en de koala is een nachtdier), die om een boom geklemd zat... Was een stuk leuker om te zien dan die bolletjes die we eerder gezien hebben...

Qua stappen was het wel een kleine cultuurshock. Laten we beginnen met dat er in de Bended Elbow tapijt ligt, wat een tikje vreemd en totaal onpraktisch is voor een kroeg. Daarnaast wordt er niet gelapt of rondjes gegeven, maar haalt iedereen voor zichzelf drank. De mensen binnen lijken oud, maar dat schijnt vooral te komen omdat door de zon hun huid sneller verouderd. (We hebben dat met een paar mensen getest en voor hen klopte het, ze leken ouder dan ze zijn. Misschien dat er daarom ook zo streng gecontroleerd werd aan de deur. Iedereen, echt iedereen, moet een ID laten zien. Ze accepteren verder wel alles, van ISIC-studentenkaarten tot Duitse rijbewijzen en Nederlandse IDs...) Wat echter het meest opvallend was, was de kleding van de meisjes binnen. De kledingstijl voor jongens is over het algemeen hier alternatief-skater-achtig, maar meisjes liepen rond in een soort prom-dresses, totaal opgedirkt. De meest vre-se-lijke jurken heb ik voorbij zien komen, van een Marilyn Monroe-achtige jurk tot een jurk met een enorme strik op de kont... Echt heel erg vaag, vooral omdat de mannen er over het algemeen bij lopen alsof ze gewoon de hele dag al in die kleren rondlopen en volkomen toevallig in een uitgaansgelegenheid terecht gekomen zijn. Schijnt dan niet helemaal typerend te zijn voor het uitgaansleven in het algemeen maar meer voor die kroeg, maar dan nog...

Ondanks alle "cultuurverschillen" hebben we in ieder geval een leuke avond gehad!

* In mijn woordenboek is kroeg een heel breed begrip dat zo ongeveer alle uitgaansgelegenheden van cafés tot clubs omvat.

karin | ballarat | twee reacties

21 Oktober 06 - 15:10 Four seasons in one day...

Gisteren hadden Os en ik een thuiswerkdag. Ik heb productievere dagen gekend, maar echt slecht was het ook niet. Een van de redenen dat het niet helemaal opschoot, was dat we naast papers lezen ook de was moesten doen. Nu is er in Ballarat al enige tijd een behoorlijke waterschaarste en regent het amper, maar natuurlijk op onze wasdag regende het zo'n beetje de hele dag. Daarnaast is het de laatste paar dagen ook enorme koud. 's Nachts -1, overdag een graad of 6 tot 10, maar meer ook niet. Wij waren niet helemaal voorbereid op zulk koud weer, hebben ook geen winterjassen bij ons, dus het is een beetje improviseren. Klagen over het weer is niet alleen in Nederland een nationale hobby, ook hier in Ballarat is het weer altijd een dankbaar onderwerp. In Ballarat verandert het weer zo vaak en zo snel dat "Four seasons in one day" (Vier seizoenen in één dag) een soort motto is van de stad... Het kan hier 's ochtends rond het vriespunt zijn en dan als de zon doorbreekt warm en zonnig zijn. Vervolgens hebben we dan een half uurtje regenachtig herfstweer en 's avonds wordt het soms weer steenkoud... De doorgewinterde Ballarat-bewoner zweert daarom ook bij laagjes, zodat je de hele dag naar behoefte kleren uit- en weer aan kunt trekken. Dat is alleen op wasdag een beetje lastig, omdat de meeste laagjes dan in de was zitten...

karin | ballarat | reageren? klik hier!

20 Oktober 06 - 07:48 Ons onderzoek

We zitten hier inmiddels een week en ik vond het onderhand wel tijd worden om jullie wat te vertellen over wat we hier nu eigenlijk doen. We zijn hier voornamelijk vanwege de website Rural Law Online. Deze website is eigenlijk een online versie van een handboek voor de plattelandbewoners de staat Victoria. Dit handboek geeft informatie en advies geeft over onderwerpen met betrekking tot juridische zaken waar deze inwoners mee te maken kunnen krijgen. Doelstelling van de website is om deze juridische informatie op een zo eenvoudig mogelijke manier over te brengen. Naast deze informatie beschikt de website ook over een forum waar vragen gesteld worden en een interne telefoongids voor praktische zaken.

lees meer...

| opdracht | reageren? klik hier!

19 Oktober 06 - 14:36 Fotoboek The Road Ahead...

Na al dat gezever over de route die wij elke dag van de uni naar huis moeten lopen, willen jullie vast wel eens zien hoe die route er nu uitziet. Dat kan nu! Jawel! Ga dus snel kijken naar het nieuwste fotoboek: The Road Ahead. Naast de route gooien we er als extra bonus foto's van ons gebouw en onze werkplek bij...

(Bij The Road Ahead moet u trouwens denken aan dat vreselijke Skyradio nummer van City to City (of zoiets) dat een paar jaar geleden een hit was. Je weet wel: "The road ahead is empty, it's paved with miles of the unknown. Whatever seems to be your destination take life the way it is, take life the way it comes", of zo'n soort quasi-diepzinnige leutertekst... Dat liepen wij (vooral Os) onderweg te zingen om de moed d'r in te houden...)

karin | ballarat | vijf reacties

19 Oktober 06 - 14:07 Ka & Os moeten het nog een beetje leren...

We doen ons best, maar het valt niet altijd mee. Het probleem met eten koken begint eigenlijk al in de supermarkt. Karin houdt van vlees en niet zo van groente. Oswald houdt van groente en niet van vlees. Iets uitzoeken wat we dus beide lekker vinden is al redelijk lastig. Vandaag was het compromis varkenslapjes (in kleine stukjes voor mij) met een pikante woksaus, wokgroente en witte rijst.

Het was een ramp! Het begon met de woksaus. De pikante saus bleek op basis van tomaten te zijn en Ka houdt niet van tomaten (ze had de saus overigens zelf uitgezocht). Dat was probleem nummer 1. Dit hebben we opgelost door het vlees met de groente over 2 pannetjes te verdelen en aan de een wel saus toe te voegen en aan de ander niet. Voordat we aan de saus begonnen hebben we eerst de rijst gekookt. Niet in een steelpannetje zoals thuis, nee in een echte rijstkoker. We bleken echter geen snelkookrijst te hebben en de rijstkoker doet er ook nog eens een half uur over in plaats van 8 minuten. Probleem nummer 2! Dit hebben we maar opgelost door de groente en vlees maar even uit te zetten om later weer op te bakken. Eest groente met saus en later droge rijst met appelmoes leek ons ook niet een briljant idee.

Voor de smaak had ik wat verse oregano in de tuin geplukt. Nu moet u weten dat het donker was toen ik dit deed. Nadat ik het fijn gehakt had en in de pan gegooid vraagt Ka ineens of het wel echt oregano was, want het rook niet zo. Probleem nummer 3. Toen ik in de tuin ging kijken was het gelukkig toch echt de oregano (of ik moet giseren ook olnkruid hebben gepakt).

Uiteindelijk zaten we om 21.16u aan een bord met veel te gare groente en droog vlees. De rijst was klef en zo vochtig dat het eigenlijk niet lekker was. Door het eten goed door elkaar te mixen was de eerste helft eigenlijk nog wel goed te doen, maar daarna viel het toch te zwaar op de maag en hebben we de rest maar weggegooid. Morgen weer een dag, gelukkig eten we morgen in Ballarat bij de Mac of de Subway. Na zo'n dag als vandaag kijk ik daar ontzettend naar uit.

| algemeen | acht reacties

18 Oktober 06 - 13:08 (8) The road ahead is empty... (8)

Vandaag geen toevallige lift, dus zijn we gezellig zingend (Os) en vloekend (ik) naar huis gelopen. Om even aan te tonen hoe ver alles wel niet is, hierbij een kaart van de omgeving (schaal 1 : veel), met de wandelroutes naar de uni (geel) en naar de bushalte (rood). Als het er makkelijk uitziet weet dan dat er stukken bospad in zitten en dat alles heuvel op of heuvel af is...


Klik op het plaatje om de grote plaat te bekijken...

Update: Hoe meer ik naar die plaat kijk, hoe meer ik het idee heb dat er iets niet klopt. Meneer Borg, mijn wiskunde-B leraar op het VWO, heeft me geleerd dat de kortste verbinding tussen twee punten een rechte lijn is en geen kronkelpad met twee grote hoeken erin, haha. Zal toch eens gaan kijken of er niet ergens nog een verstopt bushpad zit waar we door naar huis kunnen... We houden u op de hoogte! (oeh, een cliffhanger...)

Update 2 (do): Vandaag hebben we het eerste stuk gelopen volgens de witte lijn. Op het eerste gezicht lijkt het korter, maar we hebben nog geen tijdsmeeting kunnen doen, omdat we onderweg gestopt zijn om foto's te maken... De foto's volgen staan online...

karin | ballarat | zes reacties

18 Oktober 06 - 12:24 Brandalarm!

Vanavond ging het brandalarm af! Gelukkig was het geen bosbrand maar een combinatie van Karin's kookkunsten en een overgevoelig brandalarm. Gelukkig was Jonathon thuis, want wij hebben geen idee hoe dat alarm uit moet. We hebben overigens lekker gegeten, mocht u zich dat nog afvragen.

De foto hiernaast is een stukje bos in onze achtertuin. Tijdens onze wandeling van zondag (je weet wel van die kangoeroe) kwamen we dit stukje bos tegen. We dachten toen ook meteen dat er hier vorig jaar een bosbrand was geweest, maar het bleek dat dit stuk bos vorig jaar preventief in brand is gestoken.

Sinds we in Australië zijn worden we overspoeld met verhalen over de bosbranden die gaan komen, de droogte en de klimaatsverandering die de wereld treft. De verhalen over de klimaatsverandering begonnen zelfs al in Auckland. Ze praten er hier net zoveel over als wij in Nederland over het weer praten. Toch heel gek het hier het gesprek van de dag is, terwijl we er in Nederland niet zo ontzettend veel mee bezig zijn.

In de kranten staan op dit moment verhalen over boeren die hun bedrijf willen opdoeken. Op het land groeit geen gras meer en daardoor moet het eten voor de koeien gekocht worden. Deze extra kosten kunnen somige boeren er niet bij hebben. Jonathon en Shaiszoekoe (je zal het vast niet zo schrijven maar we weten nu ongeveer hoe we S. haar naam uitspreken) zijn op dit moment een grote watertank aan het uitzoeken. Die moet in de tuin komen zodat we straks ons huis kunnen blussen als dat in de brand zou vliegen.

Tijdens het eten gisteren hebben Ka en ik ook nog even het foldertje 'wat te doen bij een bosbrand' doorgelezen. Als je met de auto in een bosbrand terecht komt moet je bijvoorbeeld stil blijven staan en wachten totdat de brand over je auto heen is. De benzinetank ontploft waarschijnlijk toch niet. Doorrijden is niet veilig, tenzij je zeker weet dat er heel dichtbij een brandveilige plaats is. Dat gaat nog een gezellige zomer worden hier in Buninyong...

| ballarat | reageren? klik hier!

17 Oktober 06 - 02:57 S.O.G. en G.I.C.

Ochtend: Iedereen die een paper moet schrijven, kent het wel: Studie Ontwijkend Gedrag. Er is hier heel erg weinig om te doen in zo'n bui. Koffie/ thee halen kan, naar buiten en roken/ naar buiten en naar een eucalyptus of twee staren (en wegwaaien) is een optie en ook rondhangen op het binnenplaatsje en lullen met anderen met een S.O.G.-moment behoort tot de mogelijkheden. Gelukkig hebben we internet... Zo kan ik ook meteen even mijn verhaal kwijt over het Global Innovation Center waar wij ondergebracht zijn. Dit is namelijk een unieke lokatie... We zullen wel een keer stiekem foto's maken van onze werkplek, want je moet dit toch wel zien om te geloven...

Het idee achter het terrein waar het G.I.C. staat is zoiets als de Hightech Campus in Eindhoven. Gevestigde bedrijven en startups samen in een moderne omgeving, dichtbij de universiteit, voor het uitwisselen van kennis en het stimuleren van innovatie. Heel tema allemaal... Het staat hier nu twee of drie jaar, maar het komt nog niet echt van de grond. IBM huurt hier iets en er zitten een paar startups, maar ons prachtige, moderne gebouw staat zo goed als leeg. Het wordt gebruikt door de UB als een dumphol voor PhD'ers en andere onderzoeksstudenten, zoals wij. Wij zitten in suite 3, allemaal in cubicles (schotten-hokjes), in een hoekje van een enorme hal (voor de kenners: niet Oosthal-enorm, maar nog steeds redelijk groot), met verbazingwekkend veel paarse (kapotte) bureaustoelen. Mijn uitzicht is op een verzameling kasten, bureaustoelen, bankjes en andere meuk die onder een flinke laag stof bedolven ligt... Eigenlijk sonde van het gebouw dat er zo weinig in gebeurt, want het is rond 2002 gebouwd en ziet er echt helemaal top uit. Maar goed, wie weet hoe het over een paar jaar is...

Avond: Vandaag konden we trouwens weer meerijden naar de uni met S., het lijkt erop dat dat iedere dag wel kan. Een van de mensen die ook in onze Suite 3 zit, een Chinese PhD-studente, heeft ons via de supermarkt in Buninyong naar huis gebracht. Dat was een heel vriendelijk en verleidelijk aanbod, dus we hebben meteen wat zware spullen ingeslagen, zodat we die iig niet met de bus en te voet hoeven te vervoeren... De mensen die bij ons in het gebouw zitten zijn over het algemeen leuke mensen van over de hele wereld, dus dat is wel tof... Nu moeten we alleen binnenkort een auto kopen, zodat we een beetje mobieler zijn en af en toe eens ons bush-huis uitkunnen... We hebben nu wel mountainbikes die we hier kunnen lenen (fietshelm verplicht!), maar ik moet nog wel ff oefenen voordat ik bergaf het grindpad dat Hendersons Lane heet af durf te gaan. Verder komen we onderweg nog meer hellingen tegen, dus het is of zwaar trappen (lees: omvallen) of heel hard remmen en nog heel hard gaan (lees: omvallen).

Oh wacht even: Os roept me naar buiten, want het regent. Nou ja: er vallen een paar spatjes, maar het ruikt echt heel erg lekker nu buiten. Een soort zoete eucalyptus-lucht, van al die bomen... Van mij mag het wel ff door regenen, maar dat is erg onwaarschijnlijk. De regio Ballarat is een van de droogste gebieden in Victoria op het moment. Volgens de krant krijgen we in november stage 4-waterbesparing. Geen idee wat dat inhoudt, maar in stage 3 mag je je tuin niet besproeien, slechts vier minuten douchen en alleen met een emmer je auto wassen... Zouden we in stage 4 dan helemaal niet meer mogen douchen? :-)

Vandaag zijn Paul en Giel jarig: Gefeliciteerd!

karin | opdracht | twee reacties

16 Oktober 06 - 15:16 Onze eerste dag op het global innovation centre

Onze eerste werkdag zit erop! Het begon al goed. S. moest haar dochter Miku naar school brengen en we mochten met haar meerijden. Dat scheelde weer een wandeling van 25 minuten want onze fietsen zijn nog niet gereed (we gaan 2 fietsen huren van onze huisbaas). S. heeft ons dus op de campus afgezet. Alleen konden we toen ons gebouw niet vinden! Een half uur lopen zoeken en na wat vragen en vragen hadden we het dan toch eindelijk gevonden. Na aankomst leuk gebabbeld met onze internationale medestudentjes. We zijn zelfs al uitgenodigd voor een wijnexcursie in december. Ka gaat ook mee, want je mag ook voor de fun mee.

Onze internationale medestudentjes zeggen tegen ons dat als je eenmaal in Ballarat geweest bent dat je dan niet meer terug wilt, want ze zijn stuk voor stuk blijven hangen. Wij hadden nog geen plannen in die richting, maar wie weet zien jullie ons wel nooit meer terug...

Na het zoeken, gezellig babbelen, koffie drinken en roken, hadden we onze eerste meeting met de belangrijkste personen op 1 na van ons project, te weten Jerry, Patrice en Helen. Patrice is van oorsprong Nederlandse en komt uit Den Bosch. Daar reis je dan de hele wereld voor over! Patrice gaat vanaf december onze supervisor worden. Gelukkig blijft de voertaal wel Engels, want ik ben hier ook om mijn Engels wat bij te schaven. De meeting was behoorlijk vruchtbaar en onze volgende deadline ligt op volgende week dinsdag. Dan moeten we echt een concreet plan presenteren.

Om bij te komen van de zware werkdag hebben we uiteindelijk maar besloten om de middag vrij te nemen. Nee het was niet vanwege de zware ochtend, maar er waren nog een aantal zaken die echt geregeld moeten worden. Zo hebben we vanmiddag beide een Australische bankrekening geopend + Aussie telebankieren aangevraagd (als je wat wilt storten dan kun je ons hier mailen voor het rekeningnummer). Daarnaast hebben Ka en ik nu ook onze eigen Aussie mobiel (zie contact voor de nummers).

| opdracht | reageren? klik hier!

15 Oktober 06 - 13:07 Wilde-beestenteller := 2

Ik zat me vanmiddag even stierlijk te vervelen. Na de was gedaan te hebben hadden we niet echt meer iets te doen. En stil zitten dat lukt me niet zo goed. Leuk msn'en of skypen met vriendjes in Nederland kon niet want die lagen allemaal nog in hun bed te rotten. Dus uiteindelijk Ka maar overgehaald (gewoon onrustig in huis gaan rondlopen totdat ze er zenuwachtig van wordt) om een rondje in onze achtertuin te gaan lopen om nog meer wild-life te ontdekken.

We zouden het kleine rondje doen, maar al gauw raakte we het juiste pad kwijt dus werd het alsnog een rondje van een uurtje of 2. We hebben heerlijk berg op en af gelopen en veel, vooral veel, eucalyptusbomen gezien. Iets anders kennen ze hier blijkbaar niet. Maar na verloop van tijd ontdekten we wederom een koala! Nog hoger in de boom als de vorige keer, zodat we er een foto van moesten maken om vervolgens op ons fototoestel op de foto in te zoomen zodat we een koala konden waarnemen. Maar een koala is een koala!  

Ruim een uur laten toen we weer redelijk afgepeigerd door het bos liepen bijna wanhopig op zoek naar de uitgang, gilde Karin ineens met een hoog stemmetje alsof ze Jezus Christus zelf gezien had: "Os, een Kangoeroe!". En daar, in het echt, in het wild niet 1 maar 2 echt levende springende kangaroes! Gewoon los, geen kaartje gekocht voor de dierentuin, maar gewoon in ONZE achtertuin! Eentje ervan was nog groot ook en eigenlijk keek ie ons een beetje boos aan. We weten inmiddels dat kangoeroes hard kunnen stompen, maar niet zeker of ze ook op je af komen als ze zin hebben om te stompen. En minstens 1 van de 2 was groter dan Ka (da's dan ook weer niet zo moeilijk), maar ook groter dan ik. Gelukkig hupste ie na even mooi geposeerd te hebben weer verder achter de ander aan.

Dus na de koala en de kangaroe staat onze wilde beesten teller nu op 2. Vogels tellen niet mee, we gaan alleen voor de echt spannende dieren.

| ballarat | vier reacties

15 Oktober 06 - 06:18 Oswald doet de was...

Zoals een aantal van jullie wel weten, doet Bertil de was in Huize Niels-Schoenmakers. Heeft iets te maken met een nieuwe, dure, lamswollen trui waar Bertil erg blij mee was en een was op 90 graden... Tot 31 december echter zit Os zonder Bertil en ik ben niet meegegaan als zijn persoonlijke wasvrouw, dus zit er niets anders op dan zelf de was te doen. Vandaag was de grote dag!

Voor een fotoverslag klik op de "lees meer..." link hieronder...

lees meer...

karin | algemeen | twee reacties

14 Oktober 06 - 16:10 Foto's Auckland

De foto's van Auckland staan ook online...

karin | nieuw zeeland | reageren? klik hier!

14 Oktober 06 - 14:30 Ka en Os zien hun eerste wilde beest!

Wilde-beestenteller: 1 

Allereerst: Ik heb ook ontzettend lekker geslapen, een uur of 14, vrijwel onafgebroken, haha. Na de herrie van Hong Kong en de lallende Engelsen in de haven van Auckland is het hier donker en stil. Ontzettend stil. Heerlijk. De enige geluiden die je hier hoort zijn wat vogels en één Koala-grunt (zo schattig als een Koala eruit ziet, zo eng gromt ie. Het klinkt als een soort beer-varken...) afgelopen nacht.

Nadat ik dus rond het middaguur uit mijn warme bed in mijn ijskoude kamer was gekropen (het was hier gisteren 30 graden, maar vandaag keihard 15...) wilde we de 'stad' in om wat te eten bij elkaar te zoeken. We zouden met de bus naar Ballarat gaan, maar S. (de vrouw die hier woont) moest toch maar de stad om haar dochter (Miku, 14) op te halen, dus die wilde ons wel even afzetten. Enfin, wij in Ballarat afgezet, rond half vier. Echt boeiend is het shopping center er niet, maar er zijn verschillende Xenos-achtige troepjeswinkels, waar ik wat spul kon kopen voor mijn kast. (Os heeft namelijk een hang-leg kast, maar ik heb een hang-hang kast. Op zich niet zo'n probleem, maar wel als er geen kleerhangers zijn... Dus ik heb twee van die IKEA-achtige stoffen hangzakken gekocht (kost geen reet hier), waar a.h.w. 5 'planken' inzitten, en wat hangers, dus nu heb ik eindelijk ook mijn koffer uitgepakt. Maar dat geheel terzijde.) Wat we ook hebben gekocht om onze ouwbollige, suffe woonkamer een beetje op te leuken is een groot prikbord (zie foto). Nu is alleen een prikbord niet zo boeiend (er hangt nu een routebeschrijving op, en een foto van M. en mij...), dus daarom een oproepje aan jullie. Stuur ons eens een kaartje! Ons adres staat hier. Wij zijn er heel blij mee (ik ben gek op post, de enige post tot nu toe is een pakje met studieboeken dat ik zelf verstuurd had, dus niet echt spannend verder...) Dan hangen wij ze hier op ons prikbord.

Anyway, wij daarna dus boodschappen doen bij de Coles (24 uur per dag open) en met de bus (goed onthouden Bertil: buslijn 10 naar Buninyong tegenover de Mac, uitstappen 2 haltes na de uni, bij de tennisbaan, dan via Fiskens naar Hendersons en daar is het. Altijd handig als we geen tijd hebben om je te komen halen straks, haha) naar huis. Nu moet u weten dat ik echt een pokkehekel heb aan lopen. Echt altijd gehad ook. Lopen: bah. Er zijn een paar dingen waar ik een grotere hekel aan heb, en één ervan is lopen met zware dingen. Nu hadden we nogal vrij enthousiast geshopt (kleerhangers, een prikbord, eten) en we moesten al die rotzakken meeslepen de berg op, dus u begrijpt: ik was niet heel blij. Na een tijdje waren we dat gesjouw zo beu (geen gevoel meer in handen, zere armen, u kent het wel) dat we onze zakken naast de weg neergooiden en ons tegoed deden aan een stuk chocolade en een sigaretje (Os dan). Het kwam bij ons op dat we nog altijd geen wilde beesten hadden gezien... Koala's schijnen vrij lastig te spotten zijn (al horen we ze 's nachts wel knorren), maar hier achter op het veldje moeten rond de schemering en 's ochtends toch wel kangoeroes te bekennen zijn. Enfin, wij staan zo eens naar de bomen te staren en jawel... een koala! Een echte authentieke, wilde, Australische koala in een boom, die op zijn dooie gemak niets zat te doen... Dus wij een tijdje naar het beest staan kijken en daarna weer verder gelopen. Geen koala meer gezien onderweg, dus het was echt een vreemde gewaarwording dat net op die ene plek waar wij onze tassen neergegooid hebben die ene koala zat...

Die koala was toch wel weer het hoogtepunt van de dag, al waren de taco's die we als avondeten op hebben ook best goed... Gisteren hadden we een (kip)salade, morgen Hollandse kost, haha. Wij komen echt terug in NL als twee keukenprincesjes...

karin | ballarat | twee reacties

14 Oktober 06 - 03:40 Foto's appartement

Zojuist heb ik wat foto's van ons appartement online gezet. Je kunt ze natuurlijk ook bekijken via het kopje foto's in de balk hierboven. De eerste nacht hier ben ik goed doorgekomen. Karin volgens mij ook maar die heb ik nog niet gesproken dus dat weet ik niet zeker.

Het is vandaag een beetje koud hier. Zo'n 15 graden, terwijl het gisteren nog zo'n 30 graden was. Dat is dus even wennen. Ik heb vanmorgen ook al een paar druppels regen gevoeld, maar dat schijnt hier normaal te zijn. Iedere morgen heel even een paar druppels en dan houd het weer op. Dat schijnt te komen doordat Ballarat op een berg ligt en de wolken tegen de berg op botsen. Dan komen er wat druppels vrij, maar te weinig om wat te doen tegen de enorme droogte hier.

Vandaag gaan we maar eens lekker wat aanrommelen en misschien wat van de omgeving verkennen.

| ballarat | zeven reacties

13 Oktober 06 - 14:00 Beestjes, allemaal beestjes!

Vanmorgen zijn we aangekomen in Melbourne! Het tijdsverschil in Nieuw Zeeland was opgelopen tot 11 uur met Nederland, dus terwijl jullie nog avond vierden, stonden wij al na een korte nacht weer naast ons bed. Auckland was leuk, maar het was te kort om het echt te zien. Om 7.00u vanmorgen stonden we op de luchthaven onze bagage voor de zoveelste keer in te checken. Alles was goed, alleen moesten we nog even 25 euro p.p naar de bank of New Zealand brengen om ook daadwerkelijk te morgen vertrekken. Vertrekbelasting noemen ze dat. Fijn!

Na bijna 4 uur vliegen en weer tig douane controles zijn we dus vanmorgen aangekomen in Melbourne. We hebben het inmiddels echt wel een beetje gehad met het vliegen en al die controles dus we zijn blij dat we voorlopig even niet meer hoeven. In Melbourne stond onze contactpersoon J. al vrolijk op ons te wachten. Het is echt een ontzettend aardig man, dus we hebben het getroffen met onze begeleider. Alleen is hij wel erg enthousiast! We waren al helemaal brak van de vlucht en de zoveelste jetlag en we dachten dat J. onze bij ons appartement zou afzetten. Niets was minder waar. Hij heeft ons het hele universiteitsterrein overgesleept en ons aan alles en iedereen voorgesteld. Ontzettend leuk, maar we dachten een rustig dagje te hebben. Dat zat er dus niet in. Maandagmorgen 11.00u staat ook al meteen de eerste vergadering op de agenda. Zondag moeten we dus even snel opnieuw inlezen op de materie. Dag vakantie dus, er moet gewerkt worden nu.

Nadat J. ons alle hoeken en gaten van de campus heeft laten zien heeft hij ons gelukkig wel bij ons appartement afgezet. We zitten dus echt in de bush! Ver weg van overal en alleen maar bomen en insecten om ons heen. We moeten nog even wennen aan die beestjes.... Ook moeten we eraan wennen dat er morgen een voorlichtingsbijeenkomst is voor "onze wijk" waar het probleem van de talrijke bosbranden besproken wordt. Ons appartementje ligt ook in de gevarenzone.

De mensen bij wie we zijn komen inwonen zijn best wel aardig. We hadden alleen niet verwacht dat we zo echt bij hun in huis zouden komen te zitten. We delen de keuken, badkamer, maar ook in onze aparte woonkamer zit nog een stuk van het kantoor. Ik moet er een beetje aan wennen, maar ik geloof dat ik het wel leuk vind. Huisbaas J. (dus een andere als onze begeleider J.) heeft al een groot eng beest voor ons van de wc gehaald en zijn Japanse vrouw/vriendin/huisgenoot (we snappen het niet, hij is ongeveer 45 56, zij midden 30, ze douchen niet op dezelfde douche, maar eten wel samen) is ook ontzettend aardig.

Nog wat laatste goed nieuws! Bertil heeft een ticket Australië geboekt en is hier met oud & nieuw!!!

Ohw en zojuis horen we dat we maar 4 min per dag mogen douchen. Er is een ontzettend tekort aan water hier in Australië. We hebben in zowel Auckland als Australië inmiddels al een aantal bezorgde mensen gesproken over de klimaatsverandering. Hier is dat een hot issue en schijnbaar ook echt een wezelijk probleem aan het worden.

Truste, wij zijn echt op voor vandaag. Het hele weekend hebben we internet dus het contact moet weer wat makkelijker gaan verlopen.

| linkdump | drie reacties

12 Oktober 06 - 06:00 Een stoplicht springt op rood, een ander springt op groen; in Auckland is altijd wat te doen...

De laatste dag in HK hebben we doorgebracht met door de stad zwerven, met name het deel dat Hong Kong Island heet. We zijn o.a. in Hong Kong Park geweest, wat een erg mooi en apart park is. Daarna zijn we op het vliegtuig gestapt voor weer een nachtvlucht, deze keer naar Auckland, Nieuw Zeeland. Het is hier koud, ongeveer zo'n weer als in NL... Dat was wel weer even wennen na de plakkerige hitte van HK. Hier in Auckland zitten we in een hotel aan de haven, met prachtig uitzicht. Auckland is qua toerisme net zo spannend als Reykjavik: Je kunt je er een dag goed vermaken, maar ik ben blij dat ik hier geen week zit; de regio is mooier dan de stad.

Er is natuurlijk wel wat te doen hier. De stoplichten zijn een attractie op zich, die staan ongeveer 3 tellen op groen en dan gaan ze nog een halve minuut rood knipperen om je te waarschuwen dat ze zo op rood gaan... Beetje vreemd. Verder zijn we naar de Sky Tower geweest, een soort Euromast maar dan wat hoger, met prachtig uitzicht over Auckland en omgeving. Na de Sky Tower en een kopje thee/koffie zijn we doorgereden (met de bus) naar Kelly Tarlton's "Antarctic Encounter Unverwater World", wat zoveel wil zeggen als "ze hebben er veel vis". Er is zo'n aquarium-waar-je-onder-door-kunt-lopen en een enorme bak met pijlstaartroggen. Ik begrijp nu hoe zo'n beest in staat is een volwassen man te doden, wat deze beesten zijn iets groter dan de rogjes die je in NL wel eens in een dierentuin ziet... Ze zijn zeker een meter doorsnee en hebben 1 tot 3 pennen aan hun staart waarmee ze je kunnen steken... Naast vissen waren er ook penguins, dat was heel cool (letterlijk en figuurlijk). Je moet daar in een redelijk suf, laag, dicht karretje dat je rondrijdt langs een paar Eftelingachtige decoortjes en dan langs de pinguins. Er staan daar van die March of the Penguin-pinguins, die blijken veel groter (en vooral veel hariger) dan ik had verwacht.

Verder is het allemaal wel best. Ben snipverkouden van de airco en een beetje gaar van het vliegen, weinig slapen, twee jetlags (HK -6 tov NL, NZ -5 uur tov HK) en het rare eten (ik heb een Koreaanse fastfoodzaak met een onbestemde vlees-met-rijst-maaltijd overleefd), maar we zijn verder nog volledig operationeel. Bedankt voor de mailtjes, ik ga er in Australië eens goed voor zitten om ze te beantwoorden, want we zitten nu in een redelijk vaag internetcafé met een kuttoetsenbord.

Morgen moeten we vroeg op (rond half zes of zo), omdat we alweer vroeg doorvliegen naar Melbourne. Jerry komt ons daar van het vliegveld halen en dan zien we eindelijk ons tijdelijke huis. Ben erg benieuwd wat voor huis het is, hoe de mensen zijn waar we bij in huis zitten en hoe de Australiërs zijn...

karin | nieuw zeeland | reageren? klik hier!

09 Oktober 06 - 17:03 Ngong Ping 360

Vandaag zijn we afgereisd naar Tung Chung om een tempel en boedha beeld te bekijken. Zoals jullie allen bekend stond ik dus zoals altijd vanmorgen weer fris en fruitig om 7.15u naast mijn bed. Karin was nog niet helemaal wakker dus ben ik eerst maar eens een lekker ontbijt bij de 7eleven gaan halen. Dat ontbijtje hier in het hotel vinden we toch te duur. Na het ontbijt was Ka ook een beetje wakker, moest er snel nog even geinternet worden, maar daarna kon de reis beginnen.

Het boedha beeld en de tempel liggen op Lantau Island, een eiland dat iets verder van onze hotel afligt. Met de metro was het goed te bereiken. Alleen het laatste stukje moest per bus of kabelbaan. We kozen voor de laatste optie, maar het was echt een kabelbaan in de klasse MEGA MEGA of HOGER dan HOOG. Dat was vooraf niet helemaal te zien, want er zat een berg tussen. Achteraf bleek dat er zelfs een stuk of 5 bergen tussen zaten. Ach ja, we hebben het overleefd, dus het ding is veilig. Het komende half jaar staat vol van de uitdagingen dus Ka kan er alvast eentje op de lijstje aanvinken.

Het ritje met de kabelbaan was echt de moeite waard. Ik had de indruk dat ik weer in een heel ander deel van China terecht gekomen was. Het boedha beeld stond op een berg en het was nog een redelijke klim om er te komen. Maar daarna, de rust, de stilte. Erg indrukwekkend. Na de boedha zijn we ook nog even naar de tempel gegaan. Ook erg mooi om te zien. Bij de tempel hebben we nog een paar vegatarische hapjes gegeten die er leuk uitzagen maar eigenlijk niet te vreten waren. Ook nog een leuke ketting gekocht dat geluk en gezondheid moet brengen, maar daar heb ik nu eigenlijk alweer spijt van. Zo mooi is ie niet en dat ie nou echt geluk en gezondheid zal brengen, dat vraag ik me af.  

Helaas zijn er een stel foto's van vandaag verloren gegaan omdat mijn SD-geheugen defect is gegaan. Ik krijg een FAT foutmelding. Iemand die nog weet hoe je dit ding dan nog kunt benaderen. Via chkdesk in Windows lukt dat niet. Gelukkig heb ik een tweede geheugenkaart met ons flikkeropfeestje gehad dus ik ben voor de komende tijd weer voorzien. Karin heeft natuurlijk ook foto's gemaakt dus niet alles is verloren gegaan. De foto's staan online onder het kopje foto's trouwens.

| hong kong | zes reacties

09 Oktober 06 - 15:17 Foto's Hong Kong

Nu online: een fotoboek met een aantal foto's van ons Hong Kong...

| hong kong | een reactie

08 Oktober 06 - 16:02 Karaoki

Zojuist komen Ka en ik terug van een geweldige Karaokibar hier net om de hoek. Aangezien Azië natuurlijk bekend staat vanwege de karaoki vonden we dat we zo'n bar dan ook maar eens van binnen moesten zien. Het was super leuk!! Ka en ik zijn een bar binnengegaan waar we meteen doorverwezen werden naar de kelder. In deze kelder stonden allemaal banken en een groot scherm met natuurlijk een karaoke setje. Super gezellig klonk het. We hebben het dan ook reuze naar onze zin gehad, alleen jammer dat er verder niemand was en dat we ons ontzettend voor lul voelde zitten. Misschien dat we straks nog even teruggaan :-)

| hong kong | zeven reacties

08 Oktober 06 - 12:23 Twee nerds in Hong Kong

Daar zijn we weer, onze tweede stukje in twee dagen. Wij zijn echt twee nerds in Hong Kong: haha. We hebben samen zeker tien kilo aan adapters, opladers, verloopstekkers en kabels bij ons en we hebben nu voor 24 uur breedband internet op onze hotelkamer, zodat ik nu op de laptop van Os een stukje kan typen. Os mocht kiezen of het stukje 'Twee nerds in Hong Kong' of 'Os rookt weer' ging heten. U ziet waar hij voor gekozen heeft... En idd: Os rookt weer. Marlboro Mentol Light (ze hadden geen andere...), stiekem gekocht toen ik naar de WC was, haha.

Het is hier bijna 18.30 uur en het begint langzaam donker te worden. Op TV is er een stuk over het Gold Museum in Ballarat, heel raar. Ook midden op straat hing een banner om reclame te maken voor de University of Ballarat, maar dat geheel ter zijde allemaal. Vandaag zijn we naar de Peak geweest, een uitkijkpunt over Hong Kong. Het was helaas behoorlijk bewolkt, dus we konden niet veel verder kijken dan Hong Kong Island. Hebben daar ook maar een foto gemaakt boven op de Peak, want dat hebben M. en ik niet gedaan bovenop het WTC in New York (het was te warm) en daar heb ik nog steeds een beetje spijt van, want het ding ging een maand later naar beneden... 's Middags zijn we naar de Zoological and Botinical Gradens (of zoiets) geweest. Een park met beesten en planten, de naam zegt het al. Het meest opvallende daar was een kas vol orchideeen, waar het niet warmer maar juist kouder was. Daarna hebben we nog leuk een beetje lopen shoppen (nog geen dure gadgets of namaakhandtassen gekocht en schat, ze hebben hier zelfs een Esprit winkel!) en nu dus even een pauze-moment tot het eten...

Op dag 2 bevalt Hong Kong me in ieder geval een stuk beter dan op dag 1, al is de stad nog steeds druk, warm, benauwd, hoog en stinkend. Van alle steden die ik in mijn leven gezien heb vind ik het nog het meest op New York lijken, maar dan chaotischer en natuurlijk Aziatischer. Nu ga ik Os wakker porren (jetlag...) en dan gaan we in de stad wat eten en kijken naar alle neonreclames... Bij u is het lunchtijd, dus u ook smakelijk eten.

karin | hong kong | twee reacties

08 Oktober 06 - 03:04 Hong Kong

Terwijl jullie nog allemaal in jullie warme bedje liggen zitten Ka en ik er weer helemaal fris en fruitig bij. Hier is het namelijk alweer zondagmorgen 8.45uur. Ik was vanmorgen om half 6 al op en ze serveren om die tijd nog niet eens ontbijt. Echt schandalig! Ik moest dus nog 1.5 uur wachten totdat ik eindelijk kon gaan eten. Ka moet zodadelijk nog gaan ontbijten. Is Oswald tegenwoordig dus eerder zijn bed uit? Nou neen, wij hebben beide ontzettend last van onze jetlag alleen loopt mijn jetlag anders dan die van Karin.

Wat hebben we al gedaan?? Vrijdagnacht 2.00u Nederlandse tijd kwamen we op Hong Kong Airport aan. We zijn toen op de luchthaven in een soort treintje gestapt om op een ander gedeelte van de luchthaven terecht te komen. Ik moest erg denken aan de film Lost in translation. We stonden in een treintje tussen allemaal Chinezen en we hadden eigenlijk geen idee welke kant we opgingen. Uiteindelijk hebben we onze koffer gevonden dus we zaten in het goede treintje :-)

lees meer...

| hong kong | vier reacties

06 Oktober 06 - 10:22 Daag!!

Nog 5 uur en dan stijgt ons vliegtuig op! Woehoe! Dag iedereen, tot snel!

karin | algemeen | een reactie

05 Oktober 06 - 18:03 Buitenkansje!

Lieve lezers,

Jullie gaan ons allemaal vreselijk missen, dat weten we... Om de pijn iets te verzachten hebben wij voor één van jullie een buitenkansje! We zoeken namelijk een bagagedrager/poetsvrouw (m/v) voor de periode 6 oktober 2006 - 29 maart 2007. De werkzaamheden houden o.a. in: bagage dragen, de was doen, strijken en opvouwen (dit is een serieus probleem, want ik haat strijken en Os mag niet wassen van Bertil...), het huis poetsen, boodschappen doen (van een beetje lichaamsbeweging houden is een pre, want Buninyong ligt in the middle of bunglefuck nowhere) en eventueel wat chauffeuren.

Een beetje kennis van de Engelse taal (of goed zijn in Hints of Pictionary) is handig. Sollicitaties (graag mét foto) kunt u versturen via het contactformulier.

PS. Iemand die weet wat de link is tussen het plaatje en deze vacature krijgt bonuspunten...

karin | reis | twee reacties

05 Oktober 06 - 12:58 Nog 1 dag....

Zo, de laatste dag... Gisterenavond had ik nog wat semi-onverwacht bezoek (leuk dat jullie er waren!), vandaag nog wat gestress met de koffer en voor vanavond staat er nog een avond met de familie op het programma... En dan is het zo ver! We hebben gepland morgen rond 12 uur op Schiphol te zijn. Beetje vroeg, maar dan kunnen we nog gezellig even met onze familie en andere uitzwaaiers op Schiphol rondhangen. En dan begint ons Grote Avontuur...

Voor degenen die het gemist hebben (en anders is het best leuk om nog een keer te vertellen): We vliegen morgen dus naar Hong Kong, daar blijven we vier dagen. Schijnt erg leuk te zijn en goedkoop (zie ook de McIndex...), maar veel plek is er niet meer in de koffer om uitgebreid te shoppen... Mijn koffer was al iets te vol, dus ik moet er zometeen nog even wat uit gaan gooien. Ik ben nu dus maar even een stukje aan het typen om even afstand te nemen van dat probleem, zodat de oplossing zich zodadelijk als vanzelf aandient, haha. Daarna door naar Nieuw Zeeland, voor een dag-en-een-beetje in Auckland, en dan eindelijk naar Australia, waar onze begeleider/contactpersoon/held Jerry ons van het vliegveld komt halen. Dan zien we eindelijk Ballarat en Buninyong en Jonathans huis waar we zestien weken gaan wonen! Ben erg benieuwd...

Bij deze zijn jullie trouwens allemaal (ja, allemaal!) uitgenodigd om vrijdag 29 maart 2007, 10.45 (vlucht KL606) ons te komen verwelkomen op Schiphol. Graag compleet met spandoeken, een drumband, de Koningin, een paar kangoeroes en een pak Extra Pure Hagelslag. Daarna zouden Mieke & Lieke zorgen dat De Tent weer opgezet is, dus dan kunnen we meteen allemaal door voor de FlikkerTerugParty, hahaha... (Ja, dat is voorlopig nog gewoon een grapje...)

Nu ik toch bezig ben... We hebben van iedereen kaarten, briefjes en dingetjes gehad met wensen en berichtjes (sommige van mijn collega's hebben een stuk of vier van die dingen moeten schrijven en ze waren allemaal anders, chapeau!, hahaha) en daar wil ik jullie nogmaals hartelijk voor bedanken. We slepen de Agenda, het HIO-boek en het Boek van Eef & Suuz gewoon met ons mee de wereld over zodat we er in Australië nog eens naar kunnen kijken!

Tot snel vanuit het buitenland (of vanaf Schiphol, want XS4all geeft gratis een uur per week hotspot-internet-toegang)!

karin | stand van zaken | reageren? klik hier!

04 Oktober 06 - 13:33 Bel geen 087-nummers met een GSM!

Image gejat van Nu.nlMisschien heeft u het bericht op Nu.nl wel gezien, dat de tarieven voor het bellen naar 087-nummers (waaronder dus mijn VOIP-nummer) onduidelijk en soms torenhoog kunnen zijn. Omdat ik niet wil dat een gezellig gesprekje met mij uitdraait op een enorm duur gesprek ben ik eens even gaan kijken hoe erg het nu echt is... Bij T-mobile is het dus écht erg, het advies is dus om vanaf een vaste lijn te bellen, of gewoon met Skype.

XS4all biedt ook een overzicht, maar hieronder mijn lijstje:

Als u belt met... betaalt u...
KPN: buitenregionaal tarief (ong. 2 c/min dal-, 4 c/min piektarief)
Tele2 Preselect: Gelijk aan KPN
T-mobile: standaard belkosten/ buitenbundel tarief + 60 cent per minuut!! (Flex/ Relax, scrollen naar de specificatie van type servicenummers, pagina 3 of zo)

Nu ben ik al jaren een trouwe en tevreden klant van Ben en T-mobile, maar dit kan echt niet. Wat er gebeurde was dat ik wilde weten hoeveel het kost, omdat veel van mijn vriendjes bellen met T-mobile. Ik eerst braaf op de T-mobile site gekeken, maar ik kon daar überhaupt geen tarieven vinden. Ik dus de T-mobile lijn gebeld. Daar kreeg ik een meisje aan de telefoon die mij vertelde dat ze dat ook niet wist. Daar kan ik niets mee en dat klinkt me ook als complete onzin in de oren, dus ik begin een discussie (ik leer dat van de meester...). Het meisje zei me dat dat bepaald wordt door de aanbieder van het 087-nummer en adviseerde me 'te googlen' als ik het wilde weten. Ik pissig, maar meer kwam er niet uit de discussie...

Nu ben ik niet voor één gat te vangen, dus ik gebeld met mijn grote vrienden bij XS4all. Na redelijk lang wachten ("Wilt u muziek tijdens het wachten? Kies dan 1.") kreeg ik iemand voor mij ging uitzoeken. Uiteindelijk kwam hij met de twee links op de proppen die de kosten voor Flex en Relax bevatten. Die kosten zijn dus schrikbarend hoog. In navolging van de Klaag-Meester heb ik dus maar een klacht ingediend bij de Opta, via ConsuWijzer. Daarnaast wil ik u dus van harte afraden om mijn VOIP-nummer te bellen met een GSM. Jammer, maar helaas.

Vanavond ga ik nog even Jefs kastje halen en dan gaan we in AU even proberen om dat kastje aan te sluiten op de router van onze huisbaas, zodat we gewoon zonder laptop gebeld kunnen worden. Dat zal dan met Os' nummer worden waarschijnlijk, want dat is gewoon een Bosch-nummer... We houden u op de hoogte...

karin | algemeen | reageren? klik hier!

03 Oktober 06 - 12:36 Big Mac Index

Tijdens onze reis zullen we veel landen gaan aandoen en eigenlijk willen we in ieder land ook wel wat contant geld bij ons hebben. Maar hoe bepaal je nou hoeveel je van ieder nodig hebt. Daar hebben ze gelukkig een leuke tool voor! De Big Mac Index. In deze index worden de prijs van een big mac per land tegen elkaar afgezet. Hierdoor weet je ongeveer wat het prijsniveau per land is en kun je rekening houden met hoe duur of goedkoop een land is. Super handig dus! lees meer...

| reis | een reactie

01 Oktober 06 - 13:48 Foto's Flikker Op Party!

De foto's van het feestje! 

(En Eef, ik heb nog steeds niet naar die andere gekeken :-) ...)

karin | algemeen | een reactie

01 Oktober 06 - 00:54 Wasmachine

Altijd leuk zo'n laatste week. Vandaag hield de wasmachine er praktisch mee op. Officieel is hij nog niet dood, maar we hebben hem toch maar dood verklaard. We hebben hem al een keer laten repareren en ik ga mijn geld er niet nog een keer aan besteden. Vandaag dus maar even snel een nieuwe gekocht. Mijn AU-budget is dus iets naar beneden gesteld. Ka dat wordt water en brood de eerste week :-p. Nee hoor, gelukkig trek ik dit wel. Het zat er al een tijdje aan te komen en ik regel dit liever nu nog even dan straks vanuit Australië.

Dinsdag komen ze hem brengen, dus gelukkig kan ik mijn aankoop toch nog even bewonderen...

| algemeen | een reactie

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...