Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

30 September 06 - 22:35 De laatste bitterbal

Waarschijnlijk was dit de laatste bitterbal die we voorlopig zullen zien. Leuk dat jullie er allemaal waren! We hebben ontzettend genoten van ons afscheidsfeestje gisteren, al blijft het raar om te bedenken dat we jullie een hele tijd niet meer zullen zien. Een niet zo heel klein beetje brak hebben we vanmorgen de partytent weer afgebroken.

Morgen nog even ons HIO verrassingsafscheidfeestje en dan is het echt een beetje gedaan met afscheid nemen. Dan kunnen de koffers ingepakt worden en gaan we ons grote avontuur tegemoet. 

En voor alle mensen die het me gisteren vroegen: Ik zal goed op Kaatje passen!

| algemeen | reageren? klik hier!

29 September 06 - 14:20 Flikkerop Party

7 dagen staan er nog op de teller. Vanavond is ons afscheidsfeest. De tent hebben we gisteravond opgezet dus we zijn er klaar voor. Het lijkt me heel raar om van zoveel mensen afscheid te moeten nemen. Natuurlijk zien we ze over een half jaar weer terug, maar het begint nu wel steeds meer definitief te worden. De gespreksonderwerpen tussen mij en Bertil beginnen ook te veranderen.

Natuurlijk spreken we elkaar wel het komende half jaar, maar we zullen compleet langs elkaar heen gaan leven. Na ruim 6 jaar zal dat wel even wennen zijn. Voor hem natuurlijk ook. Een leeg huis en geen chaotische Oswald die overal zooi maakt :-).

Na vanavond is er nog maar een echt laatste afscheid. En dat is op Schiphol. Dan gaan we echt van start.

| algemeen | twee reacties

27 September 06 - 00:42 9 dagen...

9 dagen... Dat is na vandaag nog precies 2 keer een donderdag en vrijdag, en daarna alles nog maar 1 keer. En die vrijdag is dan ook nog maar half (maar goed, de woensdag telt op het moment dat ik dit stukje schrijf ook nog). De tijd gaat snel nu. Het wordt steeds concreter en concreter. We hebben er echt zin in! En toch is het zo raar. Afscheid nemen van mensen begint steeds meer dagelijkse realiteit te worden. Een half jaar lang lijkt lang, maar ik weet ook weer zeker dat de tijd voorbij vliegt.

Ik begin me ook steeds meer te realiseren wat ik allemaal ga missen hier. Geef jezelf niet teveel credit, want onze uitdaging lijkt me nog veel leuker. Maar toch blijft het raar. Afscheid nemen van je werk, je omgeving, familie en vrienden.

Vandaag hebben Karin en ik onze boodschappen gedaan voor het afscheidsfeest. Was erg gezellig. Ons feest gaat super leuk worden! Dat moet :-) Na ons feest gaan we echt de laatste week in. Dan is het echt echt echt aftellen...

| algemeen | een reactie

26 September 06 - 00:10 Pff hoofd = vol

Nee gek niet, nou ja niet meer dan normaal. Hoofd is op sommige momenten wel even vol. Wel leuk vol hoor. Maar pff wat een project is dit. De moeite waard, want ik zou het zo weer doen, maar je wordt er af en toe ook stapelhorendol van! Gaat dit wel goed, hoe zit dat. Ohw dat moet ook, ohw dat ben ik vergeten. Ohw als dat maar goed gaat! 

Vanavond een leuke gesprek gehad met vriend M. Hij wil naar Australië emigreren en is er dus ook al 2 keer geweest. Weer hele leuke tips gehad en ook ontzettend gezellig zitten kletsen. Vraagt ie me ineens hoe het zit met mijn huur van het appartement in Australië. Ja dat is goed geregeld, maar wat kostte het ook alweer? Ik was het echt alweer vergeten (achteraf blijk ik het toch ook wel weer goed te hebben, maar ik begon teveel te twijfelen). Huur gaat in Australië vaak per week. Daarnaast is het in Australische Dollars, heb je het nog over incl. en excl. Dus na al die verschillende bedragen wist ik het toch echt niet meer. Had ik nou een fout gemaakt en mijn weekhuur als maandhuur gerekend? Nee gelukkig niet. We wonen in Ballarat goedkoop. En dat nog wel inclusief vaatwasser en adsl (ohw we we willen skypen!!, laat het even weten als je toegevoegd wil worden).

Het wordt in ieder geval tijd om te gaan. Vanaf nu nog 10 dagen, dus dat schiet wel op. Alles wat we kunnen regelen, op de koffer inpakken na dan is wel geregeld. Weg hier! Ik wil rustig in de bush bush zitten....

| algemeen | reageren? klik hier!

23 September 06 - 17:41 Meer Google Earth...

Os postte eerder al een stukje over onze locatie op Google Earth, maar nu weten we ook de straat waaraan we gaan 'wonen'. Het is niet in Mt. Helen, maar in Buninyong, een gat van 1500 inwoners. Ballarat is 10 km naar boven. In het plaatje hierboven is het rode gele kruisje onze werkplek (de blauwe stip in de post van Os) en de rode gele streep is Hendersons Lane. Behoorlijk lang, behoorlijk onbewoond en behoorlijk in de bossen, dus ik ben benieuwd!

En wacht is het toch een prachtig medium, dat internet. We weten zelfs al welke bus we naar de 'stad' moeten hebben, haha. (Voor de Google Earth liefhebbers, staan er onder de "lees meer..."-link instructies over hoe de locatie in Google Earth te vinden is...)

lees meer...

karin | ballarat | reageren? klik hier!

23 September 06 - 11:43 De zekerheden des levens...

Vanochtend was het weer even spannend. Zou het goedgekomen zijn? Zou het werken? Zou alle moeite niet voor niets zijn geweest? Zou alle noeste arbeid als paar'len voor de zwijnen zijn?

lees meer...

karin | algemeen | vijf reacties

20 September 06 - 19:05 Formaatje Teddy

Met nog 2 weken en 2 dagen op de teller, zijn de beren op de weg eindelijk gereduceerd tot formaatje Teddy. We hebben vanmiddag weer een meeting gehad met begeleider U. (dat vantevoren voelde als een zwaar tentamen, haha) en ondanks dat hij nog steeds vindt dat we laat zijn met dit alles, is hij nu redelijk positief. We hebben nu een richting waar we in willen met de opdracht en een aantal specifieke mogelijke onderwerpen. We moeten nog veel doen, maar wij en U. hebben er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Dus nu hebben we ook weer tijd om te denken aan dingen die eigenlijk bijzaken zouden moeten zijn, zoals een feest, Moleskine notitieblokjes, het bedenken wat de geheimzinnige plannen van onze Smuh!-vriendjes zouden kunnen inhouden en het kopen van nieuwe schoenen en zomerkleren terwijl de herfstcollecties al in de winkel liggen. En natuurlijk het dromen over de prachtige plekken in Australië die we willen bekijken. Ik heb afgelopen zondag bij R. & G. negen (of zoiets) fotoboeken gezien met foto's van het rondje dat Os en ik ongeveer zouden willen maken en eigenlijk vond ik alles mooi, omdat het zo divers is. Dus nu weet ik nog niet wat ik allemaal wil zien, haha, maar begin wel in te zien dat ons rondje misschien wat veel is. Gelukkig is dat een luxeprobleem: teddyberen op de weg dus...

karin | opdracht | reageren? klik hier!

18 September 06 - 13:27 Formulieren, formulieren en nog eens formulieren

Af en toe word je echt helemaal simpel van alle formulieren en bewijsstukken die je moet opsturen. Zeker als achteraf dan ook nog eens blijkt dat mensen je formulieren kwijtraken. Zo kreeg ik afgelopen week een melding uit Berlijn dat mijn visa niet goedgekeurd kon worden omdat er een formulier ontbrak. Ik wist zeker dat ik deze wel meegestuurd had, maar goed, alsnog het formulier via e-mail toegestuurd. Een paar uur later kreeg ik de melding dat ze het formulier toch hadden gevonden en dat mijn visa goedgekeurd is. Halleluja! 

Vandaag kreeg ik op mijn vraag waarneer mijn buitenlandse beurs uitbetaald zou worden te horen dat ze geen definitieve aanvraag hadden ontvangen.  Deze heb ik samen met Karin ingeleverd en zij heeft de beurs ook al netjes ontvangen. Nee de definitieve aanvraag was er echt niet, alleen een voorlopige aanvraag. Opnieuw de aanvraag dus maar op de fax gegooid. Nu maar hopen dat ze hem deze keer wel hebben ontvangen.

| algemeen | reageren? klik hier!

15 September 06 - 23:22 Persbericht!

Ballarat Benefits from Temporary Skilled Overseas Workers

Onze komst is aangekondigd! Ik kom zojuist dit nieuwsbericht tegen over hoe de gemeenschap van Ballarat profiteert van tijdelijk hoog opgeleid personeel dat komt werken in hun gemeenschap. Nou oke, vooruit. Het gaat dus niet over ons, maar over de de afgelopen 2 jaar.

De minister van Immigration and Multicultural Affairs heeft de werkgevers in Ballarat een compliment gegeven voor het aantrekken van hoog opgeleid personeel uit het buitenland. Er schijnt namelijk een behoorlijk tekort hieraan te zijn.

| algemeen | reageren? klik hier!

15 September 06 - 22:36 Onze locatie via Google earth

Techniek blijft een geweldig iets. We zijn er nog niet geweest, maar onze wijk heb ik zojuist bekeken via Google Earth. De plek waar we zullen gaan wonen is Mount Hellen (rode stip). De plek waar we gaan werken is het Global Innovation Centre (blauwe stip). Nu weet ik ook waarom er zoveel wild life* is. D'r woont bijna niemand hier! 

Het centrum van Ballarat is overigens ook nog eens 10 km van onze plek vandaan. Dat wordt dus een auto kopen want die hebben we hier echt nodig. Ik heb inmiddels ook een plek gevonden waar we die weer vandaan kunnen halen. Bij Ballarat's cheapest cars.    

* Wild life = in het wild levende dieren

| bestemming | reageren? klik hier!

13 September 06 - 22:05 Ook handig!

Toch handig zo'n standaard stopcontact in ieder land. Niet dus! Er stond al een verloopstekkertje op mijn To do list, maar aangezien ik vanavond werd geconfronteerd met een Amerikaanse oplader had ik ineens per direct een Amerikaans-NL verloopstekkertje nodig, dus heb ik meteen ook maar een NL to World verloopstekkertje gekocht.

Het vervelende aan al die verschillende stopcontacten is dat ik straks dus om even simpel mijn fotocamera op te laden en V.S to NL to World verloopsteker nodig heb. Nou zijn die dingen gewoon op elkaar te klikken, maar dat het handig is wil ik nou ook weer niet zeggen.

Het kopen van deze verloopstekkertjes leverde me uiteindelijk wel weer een heel leuk gesprek met mijn zusje op over standaarden in de wereld. Hoe gek het eigenlijk is waarom we over bepaalde dingen wel standaarden hebben en over andere dingen weer niet. Uiteindelijk ook weer makkelijk verklaarbaar, maar toch.

| bestemming | vier reacties

13 September 06 - 14:12 Visum binnen!

Mijn visum is binnen! Dat is alvast eentje. Vreemd genoeg staat er geen begindatum op, maar mag ik wel tot 31 mei (ipv 31 maart) blijven...

karin | reis | een reactie

08 September 06 - 21:00 Plan de campagne!

Nood breekt wet! Alle hens aan dek! RLO panic project is begonnen. Vanaf vandaag is het nog precies 4 weken voordat we in het vliegtuig stappen. Cancellen kan niet, we moeten! En als we dan toch gaan, dan zou het wel aangebracht zijn om toch echt ons afstuderen daar te doen. Een wereldreis van een half jaar klinkt niet verkeerd, maar we zullen toch eens ons diploma moeten gaan halen, dus laten we ons daar in Australië maar een beetje nuttig maken. 

Na een ochtend aankloten hebben we vanmiddag de koppen bij elkaar gestoken en ons strijdplan voor de komende weken te ontwikkelen. Compleet met tijdlijn en post-it'jes! Het moet te doen zijn. Alle benodigde literatuur is inmiddels ook gekopieerd bij de copyshop (ik heb nog nooooooooooooooit €53 euro moeten afrekenen bij de copyshop) maar we zijn helemaal voorzien van alle benodigde literatuur. Ook endnote is up-and-runnig waardoor we onze eigen literatuur database kunnen aanleggen.

| opdracht | reageren? klik hier!

08 September 06 - 12:06 Er was eens, in een land hier ver vandaan...

Bill Bryson beweert in zijn boek 'Down Under' dat we eigenlijk heel weinig weten over wat er in Australië gebeurt en dat heel weinig Australisch nieuws onze journaals haalt. Gelet op wat ik me kan herinneren lijkt dat best een aannemelijke stelling, want veel verder dan de inzet van Australische troepen in internationale conflicten in het Midden-Oosten en de dood van Steve Irwin komen we niet... En dat terwijl het een enorm groot land is, vol met uitdagende landschappen en natuurspul dat elders in de wereld niet (meer) voorkomt...

Misschien verklaart dat waarom je op de gekste plaatsen ex-Australiëgangers tegenkomt die hun ervaringen willen delen. Vandaag belde ik de Postbank voor weer een advies-marathonsessie en toevallig trof ik een vrouw die daar ook geweest was. Uiteindelijk kreeg ik tips over rijden in de Outback (neem minstens 20 liter water mee en een extra tank benzine, common sense tips, maar toch... ) en een plaatsje of gebied (dat klinkt als) Kildare dat volgens haar heel mooi is. Het zou onder Adelaide liggen (maar daar ligt niet veel) en volgens Google hoort het bij Geelong. Anyway, waar het ook ligt, we zullen eens kijken of we er kunnen komen...

Verder ook nog Postbank-gerelateerde praktische tips zoals: bewaart uw creditcardbonnetjes goed (voor mij een hele uitdaging). Ook zei ze dat je BTW van aankopen terug kunt krijgen, maar ze wist niet precies hoe het werkt. Nu hebben we hier nog niet zo'n actieve lezersschare, maar als iemand toevallig weet hoe dat werkt (we blijven toch Nederlanders, geld is geld), post het ff in de comments please.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

07 September 06 - 23:30 No worries!

Wist u dat... Evian (het bronwater) het omgekeerde is van naive? Ok. Ik geef het toe. We zijn een tikje naief geweest. De opdracht komt wel, dat redden we best in een maand, er ligt al een website, dan zoeken we er literatuur over online communities en/of egovernance bij en rolt er een prachtig onderwerp uit en prachtige onderzoeksvragen. Twee setjes vragen zelfs. Eentje voor Os, eentje voor Ka. Prachtig. Want natuurlijk is het een succesvolle topsite, waar wij ons onderzoek op mogen baseren.

Ja... Natuurlijk...

Niet dus. De site blijkt vier forums te hebben waar in twee jaar tijd een kleine 100 topics op gestart zijn. Het aantal posts ligt rond de 290, waarvan een flink aantal door de adviseurs die verbonden zijn aan de site. Niet echt veel dus en er zit ook geen stijgende lijn in... Daarnaast blijken de webstats, die een bron van informatie hadden moeten bieden, gegenereerd te worden met Webalizer (gratis en dat is ook meteen het enige voordeel van die tool) en te worden geanalyseerd door iemand die nog nooit van Jim Sterne heeft gehoord. We weten ook niet of we überhaupt een enquete zouden kunnen (lees: mogen) houden onder de bezoekers van de site.

Et cetera. Dus we zitten ff in een godkutstresspaniekmoment. Nog 29 dagen op de teller en we moeten eigenlijk nog compleet bepalen wat we eigenlijk gaan doen in Australië. Na die meeting met U. (die als schop-onder-de-kont ontzettend goed heeft gewerkt, dat moet ik toegeven) is I.'s "een opdracht kun je desnoods in een dag en een half A4tje definiëren" even ontzettend ver weg. Maar uiteindelijk zal het moeten gaan lukken, want het point-of-no-return zijn we al lang voorbij... Dus we hebben een mailtje gemaakt voor J., in de hoop dat hij ons weer eens verrast met de juiste informatie op de juiste tijd of op z'n minst van een relativerend mailtje met "no worries"...

karin | opdracht | reageren? klik hier!

06 September 06 - 22:07 RLO Panic Project

Sinds vanmiddag is onze beer Bob weer terug. We hadden namelijk ons eerste overleg met onze echte begeleider. Dat was schrikken! Al onze vorige contactpersonen/begeleiders waren over het algemeen erg relax en we hoorden regelmatig van tijd genoeg, regel eerst dit maar, dan dat.. blablabla. Nu we gingen zitten en inhoudelijk op een aantal dingen ingingen kwamen we er eigenlijk achter dat we niet goed voorbereid waren op het hele gesprek.

Onze begeleider U. stelde voor om ons afstuderen toch maar met 3 maanden uit te stellen, want in de 4 resterende weken die we hebben kunnen we ons niet genoeg doen om de gehele voorbereiding hier in Nederland te doen. 3 maanden uitstellen gaat dus niet! Ons visum loopt voor een andere periode, onze tickets liggen klaar, onze hotels zijn geboekt, etc ect!

Oplossing/uitdaging: Al het werk dat er van ons verwacht wordt ipv in 3 maanden in 4 weken doen! Dat gaat een hell worden! Een fulltimebaan, een cultuurbazaar en dit werk in 4 weken doen... Dat gaat niet lukken, dus ik zal offers moeten maken.

Paniek zorgt gelukkig ook voor productiviteit. Zo ben ik vanavond in een paar uur tijd gelukkig alweer heel wat wijzer geworden. We wisten inhoudelijk te weinig van het project en die informatie blijkt erg makkelijk beschikbaar op het internet. Dat scheelt een hoop op en neer gemail met Australië wat veel tijdbesparing oplevert. We hadden ons teveel gericht op het zoeken van literatuur en te weinig tijd besteed aan het project zelf. We dachten (en kregen ook meerdere malen te horen) dat we dat wel te plekke konden doen. Onze nieuwe begeleider denkt daar dus anders over. En ik moet zeggen, achteraf misschien ook wel terecht op een aantal punten.

We hebben naast de (toch al niet misselijke) literatuur die we al thuis hebben liggen, ook nog zo'n 700 pagina's aan literatuur meegekregen (2 pagina's per vel, dus qua leeswerk is het het dubbele). Gelukkig kan een gedeelte hiervan ook gelezen worden in Australië. Het liefst willen we dit inscannen en als PDF meenemen naar Australië. Is er iemand van onze lezers die documenten van ongeveer 200 pagina's kan inscannen??

Update: Vandaag voor de 3/5 ontslag genomen. Van 40 uur in de week terug naar 16...

| opdracht | een reactie

04 September 06 - 14:31 Steve Irwin is niet meer...

Inmiddels zijn daar nogal wat dingen bijgekomen, maar eerder schreef ik dat Steve Irwin, The Crocodile Hunter (mateloos irritant, maar toch fascinerend), één van de eerste dingen was waar ik aan dacht bij 'Australië'. Helaas is de man die niet terugdeinst van een eng beest meer of minder, slachtoffer geworden van één van Austalië's gevaarlijke zeedieren...

Van Nu.nl: Crocodile Hunter' Steve Irwin dood

SYDNEY - De wereldberoemde 'krokodillenjager' Steve Irwin is dood. De 44-jarige Irwin - bekend door zijn tv-programma's over dieren - stierf maandagmiddag (plaatselijke tijd) nadat hij tijdens het duiken voor de Australische noordoostkust bij Port Douglas in zijn borstkas werd gestoken door een giftige pijlstaartrog. Irwin was bezig met het maken van een onderwaterdocumentaire toen het ongeluk gebeurde. Kort nadat de pijlstaartrog hem had aangevallen, arriveerde een helikopter met medische hulp, maar het was te laat, meldde de nieuwszender ABC. Meer op Nu.nl...

karin | algemeen | drie reacties

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...