Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

30 Augustus 06 - 21:41 ISIC card

Mijn internationale studentenkaart is besteld. De kaart die ons toegang moet gaan geven tot bergen korting! Daar staat dan helaas ook weer tegenover dat je bakken geld uit moet geven om bakken korting te krijgen. Maar goed, de kaart koste me €10,00 + €2,50 verzendkosten, dus laten we er maar even vanuit gaan dat hij ook zijn geld gaat opleveren. 

De kaart is besteld bij Soho Joho (correctie, de Soho is een kroeg in Amsterdam waar mijn familie wel eens komt). Een ontzettend bureaucratisch iets. Maar het is gelukt en mijn kaart komt eraan en is geldig tot eind 2007 omdat ik hem na 1 september 2006 heb besteld (niet helemaal waar, maar dat godsgebed ga ik hier niet neerzetten). Ik krijg de nieuwe, laten we het daar maar op houden.

| algemeen | een reactie

28 Augustus 06 - 13:46 De Stand van Zaken

Vandaag is het nog 5 weken en 4 dagen. We tellen af... Het gaat nu heel hard, dus ik dacht dat het wel leuk was om even een samenvatting te geven van het verhaal tot nu toe.

Er was eens... een nieuwjaarsborrel van ons ex-HIO-groepje++, waar iemand opperde dat Os en ik wel samen konden gaan afstuderen in het buiteland. Wij enthousiast. Uiteindelijk kwamen we uit bij Australië. Via prof. B. vonden we J. en de Universiteit van Ballarat.

Na lang wachten, veel mailen en hier en daar een beer op de weg, weten we inmiddels waar we gaan werken en we hebben iets op het oog waar we waarschijnlijk kunnen wonen. Onze nominatie voor een stageplaats (die je moet hebben om überhaupt een visum te kunnen krijgen) is goedgekeurd en onze visumaanvragen zijn verstuurd naar Duitsland. We hebben al een tijdje tickets (via Skybreakers, offertes aanvragen loont!) voor een prachtige route van-en-naar Australië, die ons om de wereld zal brengen.

Vrijdag 13 oktober zullen we voet zetten op Australische bodem en J.-met-blauw-zwarte-hoed komt ons afhalen van het vliegveld. Dat is allemaal geregeld. Nu alleen nog de opdracht, maar daar hebben we nog 5 weken en 4 dagen voor...

karin | stand van zaken | reageren? klik hier!

26 Augustus 06 - 22:51 Mail van onze contactpersoon in Ballarat

We zijn er echt van overtuigd dat we met onze neus in de boter zijn gevallen met onze contactpersoon aldaar.  Van de week ontvingen we dit bericht namelijk:

Oswald and karin,

Great that things are falling into place. I always knew they would!
Tell me the details of your flight arrival into Melbourne. Are you coming into Melbourne direct or via Sydney? I will pick you folks up at the airport, it is close to where I live.

Looking forward to your arrival.
Cheers,
J.

(In het Nederlands: "Goed dat alles op z'n pootjes terecht gekomen is. Ik wist wel dat dat zou gebeuren. [Dit gaat over onze nominatie voor een stageplaats, KR] Geef me de details van de vlucht waarmee jullie aankomen in Melbourne. Komen jullie meteen aan in Melbourne of via Sydney? Ik zal jullie ophalen van het vliegveld, want dat is dichtbij waar ik woon. Ik kijk uit naar jullie aankomst. Groeten, J.")

| ballarat | reageren? klik hier!

26 Augustus 06 - 22:13 Douane - Gift

Ons bezoekersaantal stijgt! Erg leuk om te zien dat onze voorbereiding al erg gevolgd wordt. Het schiet al op trouwens. Sinds vandaag staat de teller (op deze website, in de rechterbalk, onder het weer in Eindhoven en Ballarat) al op 5 weken (en 6 dagen). Maar 5 weken, dat klinkt erg kort! En dat is het eigenlijk ook!

Veel bezoekers betekent natuurlijk ook veel mensen met hun eigen kennis. En wie weet zit er wel eentje tussen die het antwoord op mijn vraag weet. Stel dat ik een cadeautje vanuit Hong Kong of Australië naar Nederland wil sturen. Ik stuur hem zelf op, dus het is van particulier naar particulier. Daarnaast vermeld ik bij de doune dat het een gift is. Moet de ontvanger dan nog belasting of toeslagen betalen over dit cadeau? Ik heb al gehoord dat dit niet het geval is, maar ik zou graag een bevestiging hiervan hebben. Iemand die me dit kan vertellen?

| algemeen | een reactie

24 Augustus 06 - 20:21 Een eigen huis, een plek onder de zon!

  • 2 Fully Furnished and Heated Rooms in a Large Comfortable Modern House 
  • 15 minute walk to the Mt Helen Campus
  • Separate Living area and Bathroom connected to Visitors’ Bedrooms. 
  • Large Shared Kitchen, Laundry Facilities, Dishwasher, Phone Fax, TV, DVD, VCR, ADSL Internet Access, etc.

In het Nederlands:

  • 2 volledig gemeubileerde en verwarmde kamers in een groot, comfortabel, modern huis
  • 15 minuten lopen van de Mt Helen Campus [het terrein van de Universiteit, waar wij gaan werken, KR]
  • Aparte woonruimte en badkamer, verbonden met de Bezoekers' slaapkamers
  • Grote gedeelde keuken, wasmachine, vaatwasser, telefoon, fax, TV, DVD, videorecorder, ADSL Internet toegang etc.

| ballarat | een reactie

24 Augustus 06 - 20:08 Mijn leven

Mijn leventje moet hier allemaal inpassen straks. Alles wat ik nodig denk te hebben het komende half jaar... In slechts 80 liter en dan mag het ook nog eens maximaal 20 kilo wegen. Maar goed, het grootste probleem was vanavond welke kleur ik nam. Ik leek wel een wijf!

Ik wilde eerst de gele, toen de blauwe en uiteindelijk heb ik toch maar voor de rode gekozen. Rood en twee stevige wieltjes. Vier kleine wieltjes is leuk op Schiphol, maar niet handig als je er buiten mee moet lopen. Een zachte koffer is weer niet stevig genoeg als je zoveel transfers 'moet' maken. Rood valt weer op op de bagageband. Bij de V&D zijn koffers goedkoper dan bij de leuke tassenwinkeltje bij de Kees (tip van Karin natuurlijk *)

Wilt u nog iets over koffers weten? Ik kan u er alles over vertellen na vanavond. 

* Voor de mensen die Karin niet kennen: Karin is een tassen expert. Ze heeft zelfs een boek over tassen.

| stand van zaken | twee reacties

24 Augustus 06 - 09:28 Stage-nominatie goedgekeurd!

Goed nieuws, vers van de mailbox. Mijn Onze nominaties is zijn goedgekeurd! Straks dus eventjes de goedkeuring naar Berlijn faxen, dan kunnen ze dat bij de visumaanvraag stoppen. Ik heb nog niets van Os gehoord, maar ik neem aan dat hij ook een soortgelijk mailtje heeft ontvangen... We houden u op de hoogte. En die van Os ook! Dus we zijn weer een grote stap dichterbij! Hoera!

karin | stand van zaken | reageren? klik hier!

21 Augustus 06 - 18:57 Iets met neus en boter (en redbacks)...

Toen we via prof B. de Australische dr. J. vonden, vonden we niet alleen een wetenschapper die onze interesses deelt en ons van een stageplaats voorziet, maar ook een bijzonder behulpzame man met contacten. Via hem zijn we vandaag gewezen op een andere vorm van huisvesting, namelijk een huis waarin tijdelijk onderzoekers, bezoekers en (post-doc) studenten verblijven.

Het mooiste is: er zijn twee vrije plaatsen, het kost geen kut en is mét vaatwasser en ADSL, op een kwartier lopen van de campus. (Os houdt van lopen, maar ik niet zo. Zou ik daar ook een fiets kunnen kopen, of is dat te Hollandsch?) Het is een huis "Close to the Mt Helen Campus - Beautiful Natural Bush Setting, with lots of Native Birds, Koalas, Kangaroos and Other Wildlife". Other wildlife ja, wat in Australië dus van alles kan zijn: Redback spinnen, slangen, brrr... Animal Planet (vooral het programma met die blootvoetse gozer die slangen gaat vangen) is niet goed voor de enge-beesten-phobia en zelfs Bill Brysons beschrijvingen van de locale fauna, hoewel erg grappig, stellen me ook niet echt gerust, haha. Gewoon negeren en ontkennen dat ze er zijn, was het advies van R. Ignorance is bliss...

Anyway, ik wilde het eigenlijk niet over de dodelijke fauna hebben, maar over de laatste ontwikkeling op het gebied van accomodatie en die lijkt dus gunstig te zijn. Ik heb de man net een mail teruggestuurd, dus nu is het even afwachten wat we weer terughoren. Ik ben benieuwd, maar het klinkt alsof we weer met onze neuzen in de boter gevallen zijn!

karin | bestemming | een reactie

19 Augustus 06 - 22:10 Internationaal rijbewijs

Vanmiddag heb ik mijn internationale rijbewijs gekocht. Op vertoon van je Nederlandse rijbewijs + pasfoto + 13 euro te verkrijgen bij de ANWB. Wat een vodje is het zeg! Geldklopperij gewoon! Handgeschreven en de foto is zeer professioneel vastgeniet met 2 nietjes. Voor Australië is dit rijbewijs verplicht, maar het schijnt aldaar ook weer niet altijd erkend te worden. En dat snap ik! Je moet overigens wel je officiële Nederlandse rijbewijs ook bij je hebben. 

Bij het maken van de pasfoto's mocht ik overigens niet meer dan glimlachen. Volgens de fotograaf mogen je tanden niet meer zichtbaar zijn op de pasfoto. Had iets met fraude te maken?? Geen idee waar dat dan weer opsloeg.

| algemeen | een reactie

17 Augustus 06 - 22:00 Nonsense & complexity...

Ik wist zeker dat we moesten wachten met het aanvragen van een visum totdat onze nominatie goedgekeurd was... maar nu las ik op het grote visumformulier 147, sectie H, dat je ze ook tegelijkertijd op mag sturen. De nominatie moet dan door de Australische werkgever opgestuurd worden naar een Australische Immigration office en de visumaanvraag naar Berlijn. Ik begon me al af te vragen waarom ik dat dan toch zo zeker wist, maar op de site van de ambassade in Berlijn staat wel dat je moet wachten tot de nominatie goedgekeurd is... Lekker duidelijk weer...

Wegens het naderen van de Visumpaniekdatum a.s. maandag hebben we toch maar besloten de hele papierhandel op te gaan sturen naar Berlijn, want er is nog geen antwoord op onze nominatieaanvraag vanuit Melbourne in Ballarat aangekomen... Dan zien we maar weer hoe dat allemaal afloopt...

karin | algemeen | reageren? klik hier!

16 Augustus 06 - 20:34 Eindhoven University of Technology

Vanaf vandaag kunnen we overal ter wereld reclame maken voor onze universiteit. Oké het is een beetje Amerikaans, maar wel leuk! Onze eigen TU/e sweater!

| algemeen | reageren? klik hier!

16 Augustus 06 - 13:10 Hotel Auckland... check!

We zitten vandaag een dagje op de TU/e om begin te maken met ons literatuuronderzoek, richting online communities en egovernance. We vinden het allebei een ontzettend leuk onderwerp en er is op de TU een docent die heel veel weet van dit gebied, dus dat gaat ook vast goedkomen.

Ook hebben we een hotel in Auckland voor de heenreis, het Copthorne Hotel Auckland Harbour City. Het schijnt een geweldige locatie te hebben aan de haven. Ik ben benieuwd! Nog minder dan 2 maanden...

karin | reis | reageren? klik hier!

15 Augustus 06 - 15:08 Cheatsheet

Handig, maar vooral voor Os en mij. Op de site Oanda kun je een cheatsheet voor wisselkoersen uitprinten!

karin | linkdump | een reactie

13 Augustus 06 - 00:19 Panasonic Lumix DMC FZ7

Bij een wereldreis mag een goed fototoestel natuurlijk niet ontbreken. Helaas begint ons eigen fototoestel kuren te vertonen dus ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe. Uiteindelijk ben ik gevallen voor de Panasonic Lumix DMC FZ7. Volgens mij een prima toestel tegen een prima prijs. Verkrijgbaar in zwart en zilver. Ik ga voor de zilveren al twijfel ik daar nog wel een beetje over.

Via froogle.com was ie trouwen nog een stuk goedkoper. In Nederland vond ik dit toestel van €379 tot €429, maar in de V.S. kost dit toestel omgerekend "slechts" €250. Helaas moet je dan wel weer invoerrechten betalen als ze het pakketje onderscheppen bij de douane. Helaas doen ze dat al snel volgens mij, want ik heb ooit samen met wat studiegenoten wat boeken besteld op amazon.com maar dat pakje werd direct onderschept waardoor we een (kleine) bijbetaling niet konden ontlopen. Begin volgende maand verwacht ik het toestel in mijn bezit te hebben.

Mijn geheugen heb ik overigens op IBOOD besteld. Een geweldige site waar iedere dag een spetterende aanbieding op te vinden is. Soms niet leuk (zoals vandaag een bestekset), maar soms wel leuk (1 gig SD-geheugen voor €17,50). Aanbiedingen zijn soms wel na 10 minuten uitverkocht, afhankelijk van de aanbieding natuurlijk.

| algemeen | drie reacties

12 Augustus 06 - 19:14 Music please!

Vandaag maar eens bezig geweest met mijn Ipod Nano, nou ja, mijn zusjes Ipod Nano om precies te zijn. Zuslief heeft inmiddels aangegeven dat ik hem mag houden! Aangezien we veel onderweg zullen zijn leek het me wel handig om wat muziek van thuis mee te nemen.

Muziek voor de heimwee momenten (categorie Os_Fall) en voor de happy moments (categorie Os_Summer). Inmiddels heb ik een leuk lijstje bij elkaar. Voor de kerst heb ik ook nog een categorie Os_Christmas toegevoegd (met als inhoud Flappie en Last Christmas). 2 nummers vond ik wel genoeg en dit jaar wil ik echt geen Mariah Carey horen, dus die mocht er niet bij.

| reis | drie reacties

12 Augustus 06 - 13:01 Money, money, money...

Hoera! Onze Tema-beurs is toegekend!

karin | algemeen | een reactie

11 Augustus 06 - 11:39 De tijd vliegt...

Inmiddels is het nog minder dan twee maanden voordat we gaan. We weten dat ze in Melbourne bezig zijn met het verwerken van onze 'stage nominatie'. B., die vanuit Ballarat alles regelt wat betreft die nominatie, zit er in ieder geval achteraan, dus daar hoop ik volgende week iets van te horen... Als die wordt goedgekeurd en we hebben de papieren hier, dan kunnen we een visum gaan aanvragen in Berlijn.

Verder heb ik gisteren 6 tubes tandpasta gekocht (aanbieding bij Kruidvat), maar thuis bedacht ik me dat ik eigenlijk geen 6 tubes tandpasta nodig heb, omdat ik die moeilijk kan meeslepen naar Australië. Nu ben ik ook wel een tikje verstrooid, dus dat soort dingen zullen me de komende tijd wel vaker overkomen, haha. Verder is er nog veel te regelen. Ik moet nog steeds ontslag nemen, een hotel boeken voor Auckland, mijn laptop opknappen (het ding is ontzettend traag en daar moet ik straks een half jaar op werken) en meer van die dingen...

Wat betreft de opdracht: We zijn nu in de literatuuronderzoeksfase. Nou ja: vooronderzoeksfase. Alleen die komt nog niet heel hard van de grond. Begin september hebben we een afspraak (note to self: maak afspraak) met nieuwe afstudeercoordinator G. en mogelijke eerste begeleider(s) U. en/of A. om de opdracht verder te specificeren, dus dat is wel een motivatie om binnenkort toch eens enthousiast aan de gang te gaan!

karin | stand van zaken | reageren? klik hier!

07 Augustus 06 - 18:49 Bureaucratiefrustratie!

bu·reau·cra·tie (de ~ (v.))
1 toestand waarin alles volgens mierenneukerige regels en met veel papieren, heel veel formulieren en nog veel meer handtekeningen van zoveel mogelijk verschillende mensen geregeld wordt.  => de ambtelijke molen, parafencultuur

Seriously! Werkverschaffing is het. Bureaucratie! Wantrouwen! Os en ik hebben recht op een paar beurzen, dus die zijn we dan ook aan het aanvragen. Voor beurs 1 moeten we zelf een brief schrijven dat we een beurs willen, daarbij moeten we de contactgegevens van onze externe begeleider doorgeven (zodat ze daar ook nog ff kunnen checken of alles klopt) en hebben we een brief nodig van een eerste begeleider dat we mogen beginnen (waarom is een startbewijs hier niet genoeg? Seriously: De docenten hebben het druk genoeg en een startbewijs (het woord zegt het al) geeft aan... juist: dat je mag beginnen).

Voor beurs 2 moeten we een voorintekening doen, dan een definitieve aanmelding, voorzien van een handtekening van de internationaliseringscoordinator. Daarbij moeten we nog een formulier invullen en als we terugkomen nog twee, binnen 6 weken, anders krijgen we het laatste beetje geld niet.

Voor een OV-vergoeding bij de IB-groep moet je een brief hebben van de internationaliseringscoordinator, die je dan moet inleveren bij the International Office, waar iemand anders de gegevens op de brief overschrijft en weer een handtekening zet en dat mag dan weer naar de IB-groep, waar je een maand of wat later een bevestiging krijgt dat het goed is. Seriously...

Daarnaast heb ik één (schrijft u even mee: één) formulier ingevuld, waarin ik drie wijzigingen heb doorgegeven aan de IB-groep. Oei oei: drie wijzigingen in één formulier. Dan krijg ik niet één, maar twee brieven van de IB-groep, twee weken van elkaar, waarin eerst twee en dan de derde wijziging wordt verwerkt.

Laat dit een waarschuwing zijn voor als u besluit ook in het buitenland te gaan afstuderen! Zorg voor een uitlaatklep voor de bureaucratiefrustratie!

(Daarnaast nadert de visum-paniek-datum van 21 augustus, dus binnenkort deel II van deze spannende serie: Hoe vraag ik een visum aan?)

karin | algemeen | reageren? klik hier!

06 Augustus 06 - 14:09 De Licht-interactieve Wereldkaart

Terwijl Os een World 66-kaartje zat te maken, heb ik me ook nuttig gemaakt en een licht-interactieve wereldkaart in elkaar geknutseld met onze reisroute erop. Deze kunt u vinden in op de Kaarten-pagina (opgedragen aan een andere vriend B., omdat die van wereldkaarten houdt). Als u met de muis over de kaart gaat, verschijnt er onder de kaart een stukje tekst over de betreffende plaats. Mooi hè?

Verder vind je hier o.a. ook een kaart van Ballarat (altijd handig) en een grote versie van onze reisroute voor boven je bed! Gesigneerde versies zijn 29 september af te halen.

karin | reis | reageren? klik hier!

06 Augustus 06 - 00:03 Visited countries

Ik heb even een mapje op world66.com gemaakt met de landen die ik in mijn leven heb bezocht. Inclusief de reizen die ik ga maken het komende half jaar trouwens. Pff dat valt vies tegen. En in deze kaart is zelfs mijn wereldreis al opgenomen...


create your own visited country map

| algemeen | drie reacties

05 Augustus 06 - 21:42 Accommodatie Ballarat

Het vinden van onze accomodatie in Ballarat wil nog niet echt vlotten. Sinds een paar weken staan we ingeschreven voor een plekje op de campus, maar de beschikbaarheid blijkt beperkt. Wat we kunnen doen is nu al een plekje huren, maar dan moeten we vanaf nu er ook al voor gaan betalen. Daar zitten we niet op te wachten natuurlijk, want de reis gaat ons toch al genoeg kosten.

Waarschijnlijk gaan we dus maar gokken op het feit dat er net voor vertrek nog een plekje voor ons over is. Mocht dat niet zo zijn dan huren we wel een kamer in een jeugdhotel voor de eerste paar weken en gaan we ter plekke verder op zoek naar een plek om wat langer te verblijven. Desnoods gooien we een matrasje in onze werkkamer neer... Jammer dat we het nu nog niet geregeld krijgen, maar aan de andere kant ben ik er ook niet bang voor dat we echt geen plek vinden om te slapen daar.

| bestemming | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...