Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

25 Juli 06 - 21:45 Training nodig!

Ka en ik hebben vorige week maandag al onze VOIP les gehad van vriend B. Hierdoor zijn we ook enthousiaste gebruikers geworden van internettelefonie, maar zojuist zijn we erachter gekomen dat we nog meer training nodig hebben.

Ka kan namelijk zien wanneer de koppakking lek is, olie peilen en benzine tanken. Ik kan benzine tanken en met wat telefonische ondersteuning met opstartkabels een auto starten. MAAR wat doen we als we een lekke band hebben? Een defecte radiator? Een auto die het niet doet maar we weten niet waarom?

Werkt onze ANWB internationale reis- en kredietbrief ook in Australië? Wij gokken van niet...

| reis | een reactie

19 Juli 06 - 17:56 Hotel Hong Kong geboekt

Zojuist hebben we weer een hotel erbij geboekt. Na de Cook Islands en Auckland Airport (de nacht waarna we doorreizen naar de Cook Islands) hebben we vandaag Hong Kong geboekt. We hebben gekozen voor het Empire Hotel Kowloon. Voornamelijk vanwege de locatie, het zwembad en de prijs. Het was nog even zoeken naar welke locatie we het best konden nemen, maar uiteindelijk zijn we hier dus op uitgekomen.

Binnenkort gaan we nog op zoek naar een hotel in Auckland en dan zijn we op San Fransico na klaar met het boeken van hotels.

| reis | drie reacties

17 Juli 06 - 17:52 Wat mooi, wat mooi...

Nerd als ik ben begin ik blij te worden met deze site. Misschien denkt u nu: "Waarom? Ik zie alleen maar lappen tekst." Well, look again! Allereerst hebben we bovenaan de pagina die prachtige header. Ik ben sowieso een sucker voor zonsondergangfoto's, maar dit is een hele speciale. Hij is namelijk van Lake Wendouree, het plaatselijke (nep)meer in Ballarat. Ha! Dat heeft u niet in uw achtertuin!

Verder hebben we na een weekend doe-het-zelven een aantal kekke features op deze site. Wat dan?! hoor ik u roepen. Nou, allereerst een Vriendenboek, zoals u die ook kent van zustersite Roze-olifanten.com en als lollig cadeau voor mensen die ergens (naar toe) vertrekken. Os en ik hebben het goede voorbeeld gegeven, maar we zouden het leuker vinden als jij ook eventjes iets invult, dan hebben we iets nieuws te lezen en kunnen we nog eens aan je denken als we in den vreemde verblijven. Het zou makkelijk zijn als je er een foto bij uploadt, dan kunnen we in San Fran nog even door het ding bladeren om alle vergeten namen-en-gezichten terug te leren... (Grapje natuurlijk, want hoe kunnen we jou nou vergeten?!)

Daarnaast (Nog meer?! Ja, nog meer!) hebben we ook een gastenboek (voor mensen die liever in een gastenboek schrijven dan reageren op deze stukjes), een verklarende Six Degrees-woordenlijst en nog wat andere dingetjes die je aan de rechterkant in het menu kunt vinden.

Als u nu denkt Wat een raar, hyper stukje, Ka, dan kan dat kloppen. Ik heb de halve middag gare dingen zitten doen voor onze visum-aanvraag. Wat een gedoe is dat. Maar er zit vooruitgang in, dankzij een aantal behulpzame mensen (A., B., J. en R.). Thanks!

karin | algemeen | reageren? klik hier!

15 Juli 06 - 16:47 Kriebels in mijn buik...

Ik heb deze middag weer eens kriebels in mijn buik. Nee ik ben niet opeens opnieuw verliefd, maar ik zit nog eens na te denken over de trip die we gaan maken. Vanmiddag even de stad in geweest om te kijken of ik een goede wereldkaart kon vinden voor mijn ouders zodat deze ook een goed idee hebben van wat ik ga doen. Een goede kaart heb ik nog niet gevonden, maar dat komt nog wel.

De rest van de middag een beetje met Karin zitten msn'en en aan deze weblog zitten sleutelen. Vooral Ka is bezig met wat leuke dingetjes die straks online moeten gaan komen. Ka nog even en dan is het zover! Dan staan we op Schiphol en begint de trip...

Inmiddels staan we ook officieel als woningzoekende in Ballarat geregistreerd en hebben we onze eerste voorkeur uitgesproken voor de accomodatie Bella Guerin Hall.

| algemeen | reageren? klik hier!

11 Juli 06 - 21:44 Global Innovation Centre

Vandaag hebben we te horen (nou ja lezen) gekregen wat waarschijnlijk onze werkplek gaat worden, namelijk het Global Innovation Centre, suite 3. Kan natuurlijk altijd nog wijzigen, maar ziet er vooralsnog niet verkeerd uit. En het bekt natuurlijk ook nog eens lekker weg.

Daarnaast zijn we vandaag echt begonnen met wat voorbereidingen voor ons visa en onze accommodatie in Ballarat... Pff dat is best wel een klusje...

| bestemming | reageren? klik hier!

11 Juli 06 - 11:59 Snel? Zeer snel zal je bedoelen...

Ongeveer 12 uur geleden schreef Os een stukje en nu is dat alweer achterhaald! We kregen vanmorgen een paar mailtjes uit AU (technically speaking uit China, want J. blijkt de hele wereld over te reizen). Om een of andere vage reden begrijpt men daar niet helemaal hoe ze een visum moeten regelen, dus mag ik me daar ook weer fijn tegen aan bemoeien.

Het gaat als volgt... (Nu volgt er een beetje saai stukje, maar misschien handig voor mensen die in de toekomst nog ooit zoiets willen gaan doen...) We moeten eerst een formulier (9 pagina's...) laten invullen door de UB, waarmee ze ons "nomineren" voor een stageplaats. Deze nominatie moet worden goedgekeurd en pas met een goedgekeurde nominatie kunnen we een visum aanvragen, in Duitsland (20 pagina's...). Behalve allerlei exotische persoonlijke gegevens moet de immigratiedienst ook nog een brief van de TU/e hebben dat we een afstudeerproject moeten doen om te kunnen slagen en moet er een beschrijving van ons project bij. De week die Os beneden noemt lijkt mij vrij optimistisch, ik hoop er eerder op de goedgekeurde nominatie binnen een maand terug te hebben. (Nu ik er over nadenk: Dat verschil is best typisch voor hoe wij zijn, hahaha...) Dan zijn we nog op tijd voor de Ambassade in Berlijn, want die hebben minstens 4-6 weken nodig.

Verder hebben we meer duidelijkheid over hoe we onze accomodatie moeten regelen, niet via J., maar zelf, dus daar gaan we vanavond naar kijken. Ook kunnen we een beetje actiever verder met waar het eigenlijk om gaat: de opdracht. Daarnaast moet ik nog een startbewijs aanvragen (niet geheel onbelangrijk)...

Verder contact gehad met Marieke, voor inside tips voor San Fran en een afspraak voor maart 2007! Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik weet wat ik over driekwart jaar ga doen, haha.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

10 Juli 06 - 23:29 Tijd gaat snel

Hmm ik bedenk me net ineens dat het allemaal wel heel erg snel gaat. Het is 10 juli, 6 oktober vertrekken we al... Dat is over minder dan 3 maanden. 12 weken en 4 dagen om precies te zijn. En om nog duidelijker te zijn, over 88 dagen al! Nog 88 nachtjes slapen voordat we op Schiphol staan.. Morgen nog maar 87.

Voor die tijd moet er eigenlijk ook nog best wel veel geregeld worden. Met het visa zijn we druk bezig, al bestaat dat eigenlijk op dit moment alleen nog maar uit afwachten. We moeten wachten op een formulier uit Australië. Dat verwacht ik eigenlijk pas over een week, dan kunnen we ermee verder. Onze paspoorten moeten we dan opsturen naar Berlijn, want een visa is in Nederland niet te regelen.

2 hotels hebben we overigens ook al geboekt. 1 in Auckland en 1 op de Cook Islands (klik er even op, want die plaatjes zijn zooooooooooo mooi). De rest volgt nog... Ondertussen is J., onze contactpersoon in Ballarat accomodatie aan het regelen op de uni daar.

Ik denk dat ik morgen toch maar eens wat meer gestructureerder mijn to do lijstje ga afwerken, want de tijd gaat sneller dan ik dacht...

| algemeen | reageren? klik hier!

05 Juli 06 - 22:55 Tickets binnen

De tickets zijn binnen! Karin heeft ze vandaag ontvangen. Het waren er maar liefst 16. Nou ja officieel 14 + 1 e-ticket voor onze trip LA-San Francisco. Cool, zoveel tickets hebben we nog nooit in onze handen gehad!

Vandaag heeft Karin ook onze hotels op de Cook Islands (Rarotonga) & Auckland Airport geboekt. De rest volgt later. Daar willen we ons eerst wat meer in gaan verdiepen. Het is zo leuk dit, maar toch blijft het nog een beetje onrealistisch...

| reis | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...