Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

26 Juni 06 - 20:17 Een optie

Vanmiddag zijn Ka en ik bij Skybreakers geweest en hebben we onze reis geboekt. Dat wil zeggen, we hebben een optie t/m komende woensdag. De komende dagen gaan we nog even wat dingen nazoeken, maar we gaan ervan uit dat deze reis het gaat worden. Zo goedkoop als dit kan nergens. Voor de som van 1636 euro p.p. (al hebben we het vermoeden dat er nog ergens een post van 80 euro is vergeten, maar goed, al zou die erbij komen dan is het nog veruit de goedkoopste) vliegen wij een rondje op de wereld. Update woensdag: Het is dus deze reis geworden. Heb zojuist het geld overgemaakt... Dat was toch wel een soort van point-of-no-return (al kost annuleren voor vertrek om een of andere vreemde wijze slechts 250 euro, dus zo definitief is het nou ook weer niet...)

De reis:

Vertrek 6 oktober 2006 15.20 uur vanuit Amsterdam (Graag verzamelen voor vertrek met spandoeken). We vliegen dan naar Hong Kong (verblijf 3 nachten), dan naar Auckland (verblijf 2 nachten), Melbourne (moet nog even tellen hoeveel nachten maar ongeveer 5,5 maanden), terug naar Auckland (1 nacht), Rarotonga, Cook Islands (verblijf 6 nachten), Los Angeles (verblijf 2 uur), San Francisco (verblijf 5 nachten). Na San Francisco vliegen we weer naar Amsterdam waar we 29 maart 2007 om 10.45 uur aankomen. Spandoeken zijn wederom welkom.

| reis | twee reacties

24 Juni 06 - 00:12 De reis

Vanavond hebben we hele moeilijke keuzes moeten maken... Welk eiland in de stille oceaan moet het gaan worden? Welke stad in Azië? Hoe lang blijven we er? Problemen problemen problemen. De wereld van een decadente student is best wel lastig... We zijn er in ieder geval samen uitgekomen. Een wereldreis is financieel haalbaar. We hebben namelijk ook al voor de gehele trip hotels gezocht (op het verblijf in Australië) na.

De keuze is gevallen op Amsterdam - Hong Kong (4 dagen) - Auckland (3 dagen) - Melbourne // stage + rondreis (162 dagen) - Auckland (meteen door) - Cook Islands (5 dagen) - San Francisco (4 dagen) - Amsterdam

Mochten er dus geen gekke dingen meer gebeuren dan gaan we dit maandag zo vastleggen. We zijn behoorlijk op de hoogte van wat wel en niet mogelijk is dus ik verwacht niet zoveel gekke dingen meer. Maandagavond weten we het definitief in ieder geval...

De reis duurt 178 dagen, maar hoe we nu om moeten gaan met die ene dag, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Ergens houden we namelijk een dag over omdat we om de wereld gaan. Daar moeten we nog even goed naar kijken. Raar is dat trouwens.. Van vandaag naar gisteren vliegen...

Ohw we doen er trouwens ruim 2 keer zolang over dan vroeger...

| reis | reageren? klik hier!

23 Juni 06 - 12:34 Zoiets dus...

Maandag willen we onze vlucht gaan boeken. Het gaat om deze trip, bij Skybreakers in Amsterdam. Na aanleiding van verhalen van R. (mijn Australiëkenner), andere R. (mijn ex-collega) en advies van D. (Os' stewardessvriend) wordt L.A. San Fransisco. Ook prima, en bovendien woont Marieke daar, die kunnen we dan eventueel opzoeken. Tokio wordt toch Hong Kong, omdat dat beter op de route ligt en volgens D. veel leuker en toegankelijker is.

Nu zitten we alleen nog met het volgende luxe-probleem. We mogen een stop maken in de Pacific, in Papeete (Tahiti, Frans Polynesië), Rarotonga (Cook Islands), Apia (Samoa), Tonga (Tonga) of Nadi (Fiji). Het een klinkt nog exotischer dan het andere, hoe maak je hier een keuze tussen? Wie is er geweest en kan me vertellen welk eiland waarom het mooist is?

En hoe is Auckland? Moeten we daar ook nog een paar dagen rondkijken of kunnen we meteen doorvliegen?

Grofweg (heel grofweg) is dit ongeveer de route. Zal later nog wel eens een mooiere en correctere versie uittekenen.

AMS --> HK --> Auckland --> Melbourne --> reis door AU --> Pacific Island --> San Fransisco --> AMS.

karin | reis | een reactie

21 Juni 06 - 11:12 WE GAAN!!!!

Op dit moment hebben we beide even niet veel tijd om hier wat neer te zetten, maar bij deze willen we jullie meedelen dat we naar Australië vertrekken!!!! Meer informatie volgt nog! Maandag gaan we ons ticket boeken!

Update: Vanmorgen hebben we een mail terug gehad uit Ballarat met het antwoord waar we zolang op hebben moeten wachten. We hoeven geen collegegeld te betalen in Ballarat. Daarnaast krijgen we als we onze eigen laptop meenemen een eigen werkplek, gratis toegang tot het internet en mogen we gebruik maken van een aantal bibliotheken in Australië.

We starten half oktober, dus we hebben nog maar vier maandjes over om alles te regelen. En dat is nog veel! Heel veel! Maar nu kunnen we door!

Update door Karin: Woehoe! Nu begint het allemaal dus! De 5 A4tjes tellende to do lijst, een vlucht regelen en vooral: De opdracht. Want we hebben ons tot nu toe gefocused op de plek, maar dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk. Er is een idee waar we nu samen met Ballarat naar gaan kijken of we daar iets mee kunnen. Ik vind het in ieder geval leuk klinken, dus we gaan er aan werken om daar een mooie opdracht van te maken.

| stand van zaken | een reactie

18 Juni 06 - 12:42 Remindermail zoveel...

Zojuist is remindermail nummer zoveel de deur uit gegaan. We hebben zelfs overwogen om een foto met een smekend kijkende zielige blik bij te voegen, maar dat was logistiek wat lastig te organiseren. Anyway, over 3,5 maand is het oktober en er moet nu toch echt wat actie komen. Laten we hopen dat er iets concreets terugkomt, want we willen heel graag naar Ballarat!

karin | stand van zaken | reageren? klik hier!

13 Juni 06 - 11:08 Hoop doet leven...

Bob en ik hebben inmiddels zoveel broodjes gesmeerd dat we ook niet meer weten wat we daarmee moeten*. De droomvlucht aanbieding van Os en mij loopt 30 juni af, als de vluchten überhaupt nog allemaal beschikbaar zijn na al die tijd...  Een optie nemen gaat niet, want dat kan maar voor vier dagen. Ik heb een 5 A4tjes lange to do list liggen, ik weet niet of ik mijn sportschoolabo moet verlengen, of ik bij een bruiloft kan zijn, of ik op bezoek kan bij B. & E. als hun kindje geboren is, etc. etc.

Het is niet zo dat we deze website niet willen updaten, maar we hebben nog steeds geen nieuws. Een dag of 10 geleden vroeg J. om geduld en vertrouwen, omdat hij er aan werkt en zijn best doet om de kosten zo laag mogelijk te krijgen. Helaas begint de Grote Zak met Geduld en Vertrouwen langzaamaan weer leeg te raken. We moeten de voorraad ook met z'n tweeën delen, dus dat gaat hard... Daarom wordt het tijd om de Zak met Cliché's maar eens open te trekken. Alles komt goed. Geen nieuws is goed nieuws. Hoop doet leven.

* Ik heb Bob daarom maar aangemeld voor Thuiswerk. Ook is hij te huur voor academische studenten die enquêtes willen versturen per post, maar zelf de mailings moeten klaarmaken.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

02 Juni 06 - 14:29 We houden hem en noemen hem Bob...

BobIk zag twee beren broodjes smeren oh dat was een wonder. 't Was een wonder boven wonder dat die beren smeren konden. Hi hi hi, ha ha ha. 'k Stond erbij en ik keek erna...

Smeer 'em beer! Ksst! KSST!! Aan de andere kant raak je ook gehecht aan zo'n beest, dus misschien moeten we hem houden en dan noemen we hem Bob...

Wachten is kut (zie WIK #206, #349, #799, #973 en diverse variaties op andere nummers). Ik wil wat vooruitgang, maar zoals beneden in de update te lezen is er die niet, zelfs niet als verjaardagscadeau voor Os. In ieder geval doet J. zijn best. We hadden geen betere begeleider-in-den-verre kunnen wensen.

Ik ben toe aan een beetje duidelijkheid. Gisterenavond heb ik samen met mijn drie "lotgenoten" V., R. en K. onze laatste echte les gehad, Sectoral Systems of Innovation. Nu volgten er nog één twee of drie bijeenkomsten. In de eerste moeten we een paper inleveren en verder weten we eigenlijk ook niet wat we gaan doen. Bij De tweede les moeten een presentatie houden, maar dat gaat mogelijk niet door wegens gebrek aan belangstelling. Daarna hebben we nog een presentatiesessie op vrijdag de 16de en dat was het dan (afgezien van een handvol papers en opdrachten)... Finally! Of zoals we gisteren concludeerden: Niet te geloven dat die vier jaar nu al voorbij zijn...

Vier jaar geleden begonnen we met 16 personen en nu zijn we dus nog met 4. Zoals het er nu naar uitziet kunnen drie van ons in september beginnen met afstuderen en nummer vier een half jaar later. Ik kan niet wachten om te beginnen, niet alleen omdat we naar Australie willen, maar ook omdat ik dan eindelijk mijn studie kan afronden en daarna weer lekker kan gaan werken. Geen idee wat ik wil gaan doen, maar gelukkig ben ik niet de enige. Dat zal ook wel weer goedkomen...

Maar voorlopig zit Bob nog op de weg... Iemand een idee hoe je een beer van de weg lokt?

karin | algemeen | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...