Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

23 Mei 06 - 22:34 Beer blijft, opdracht wordt duidelijker

Vandaag hebben we weer nieuws gehad uit Ballarat. Helaas nog niets over het kostenplaatje dat onze reis onmogelijk zou kunnen maken (verwachten we met anderhalve week), maar wel over de opdracht die we daar zouden kunnen gaan doen. We hebben namelijk een voorstel gehad om aan een onderzoek mee te gaan werken voor de website www.rurallaw.org.au.

Onze contactpersoon omschrijft deze site als volgt:

"The utilisation of this service has grown rapidly since its launch in 2004. The website has received more than 170,000 visits, recorded more than 804,000 page views and nearly 3 million hits. In the current month the website is averaging 815 visits a day.

The site provides people in rural and regional areas and the organisations that serve them with access to plain language legal information. The e-publishing technologies that underpin the site are sophisticated and support multiple content contributors in maintaining the content they have responsibilities for. The systems can also support syndication of the content and republishing in paper-based and other formats."

Hoe wij ons onderzoek gaan toepassen op deze website is nog niet bekend. Desondanks kunnen we hier wel wat mee. Het is IT gerelateerd, heeft met sociale netwerken en wetgeving te maken. Daarnaast richt het zich op het feit om informatie op een makkelijke manier toegankelijk te maken.

Update 31.05.2006: we wachten helaas nog steeds op informatie vanuit Ballarat. Het kan nu ieder moment komen. Nou ja niet iedere moment, want het is nu 5.46u daar, maar ieder moment in de zin van snel...

Update 02.06.2006: Mail from Ballarat

Happy Birthday Oswald...have a beer on me! We have good beer in OZ! I am trying to make the "fee" a minimal cost. Stick with me on this one. I am working on it, but bureaucracy is slow, as everywhere.

| opdracht | reageren? klik hier!

15 Mei 06 - 14:45 De beer blijft nog even zitten...

Ben zojuist bij A. geweest, van het Internation Office van TIW. Een mogelijkheid voor een samenwerkingsverband is er zeker, maar vijf maanden "is wel een beetje kort dag"... Zoiets is niet in een paar weken te regelen (had ik ook niet verwacht) en als het dus al op tijd te regelen is, kunnen we niet gaan zitten wachten tot het rond is, want we moeten tickets en visa gaan regelen binnen niet al te lange tijd...

Eigenlijk zijn er nu dus twee opties die nog enigszins mogelijkheden bieden:
1. Er gebeurt een soort bureaucratisch wonder en alles is op korte termijn te regelen.
2. De kosten vallen zo mee dat Oswald en ik die zelf kunnen betalen.

Ik hoop dus zo snel mogelijk meer te weten over punt 2, dan weten we in ieder geval weer meer. Anders moeten we maar eens gaan nadenken over een alternatief...

*update, 18 mei* Vandaag een mailtje gehad van J., met daarin dat we over 2 weken iets horen... Nog twee weken, maar daar is helaas niet veel aan te doen... Man wat duurt dat wachten toch lang...

karin | stand van zaken | een reactie

10 Mei 06 - 18:44 Kink in de kabel???

Eindelijk hebben we het lang verwachte antwoord. Veel concrete dingen waar we mee aan de slag kunnen wat betreft ons onderzoek, maar ook de vertrekdata. Onze contactpersoon J. vraagt ons zelfs of we niet 2 weken eerder dan gepland kunnen komen in verband met een semesterwissel aldaar. Hij kijkt ook nog eens uit naar een locatie voor ons.

Tot zover het goede nieuws. Op de vraag hoe het nu zit met het collegeld zegt hij dat hij een financieel plaatje hiervoor aan het maken is en dit nog laat weten. Nou zal de TU/e dat niet voor ons gaan betalen, dus daar gaat het mis. Dit was niet de bedoeling, we komen daar gratis aan een project meewerken, en we willen al helemaal niet nog eens geld meenemen.

We proberen er op dit moment via de TU/e uit te komen. We hopen namelijk op de mogelijkheid om een bilateraal verdrag op te kunnen zetten. Via zo'n verdrag kunnen er studenten van de Universiteit van Ballarat in Eindhoven komen afstuderen en vica versa. Karin heeft inmiddels op de TU/e al iemand proberen te bereiken die hierover gaat, maar die was helaas niet aanwezig. We gaan hier in ieder geval zo snel mogelijk mee aan de slag en we gaan er vanuit dat het goed gaat komen. Linksom of rechtsom, wij gaan naar Australië!

| opdracht | twee reacties

08 Mei 06 - 17:50 What's behind door number 4?

Na ons enthousiasme van half april was het wereldticket de laatste weken een beetje naar de achtergrond verschoven, vanwege de hoge kosten. We begonnen ook wel vrede te hebben met een heenreis via Hong Kong en een terugreis via Dubai (weekje strand...) of zo'n soort constructie.

Totdat vandaag de telefoon ging. Als je veel thuis bent weet je dat overdag telefoon meestal betekent "hoe poeier ik zo beleefd mogelijk (want het is voor hen ook maar werk) een telemarketeer af?", maar dit was anders. Het was iemand van het vierde reisbureau waar ik een offerte voor een wereldticket had aangevraagd, ongeveer 4 weken geleden. Ik had er al niet meer op gerekend, had gedacht dat ze hard gelachen hadden om mijn verzoek tijdens de koffiepauze en het printje vervolgens door de shredder hadden gehaald, maar hij legde uit dat het druk was, dat ze achter liepen en of het nog nodig was dat hij naar die offerte ging kijken. Nou ja, doe maar. Niet geschoten, altijd mis...

Anyway, een kwartiertje geleden belde hij me terug. Hij had wel iets, met KLM en Air New Zealand. Via Azie, bijvoorbeeld Hong Kong (HK) of Tokio (JP) of zo, dan via Auckland (NZ) naar Melbourne (AU). Dan terug vanaf Sydney (AU) naar iets in de Pacific. Honolulu (US) was helaas niet mogelijk, maar wel Fiji, Cook Islands, Frans Polynesië of Samoa, is dat ook goed? Dan konden we nog naar L.A. (US), maar New York, dat was lastig... Aanbieding geldig tot 30 juni... Woehoe!

Ik was zo door het dolle heen, voornamelijk vanwege Tokio (op de wensenlijst sinds Lost in Translation) dat ik Os heb gebeld, ook al moet die eigenlijk studeren, want we hebben morgen tentamens. Dus Os, als je dit leest, en ik weet dat je dit leest: GA STUDEREN! Want we gaan daar tenslotte afstuderen, dan zou het fijn zijn als we zoveel mogelijk vakken binnen hebben...

Inmiddels hebben we ook een mailtje met meer details. De voorgestelde route is: AMS --> Hong Kong of Tokyo --> Auckland --> Melbourne --> landreis --> Sydney --> Tropisch eiland in de Pacific --> LA --> AMS. Deze plaatsen sluiten ontzettend goed aan bij mijn reiswenslijst, beter dan de route van Kilroy, dat was AMS --> HK --> MEL + Australie --> Fiji --> Honolulu --> Vancouver --> NYC --> AMS. Het is ook nog goedkoper en niet eens zo gek veel duurder dan een retour Melbourne (relatief natuurlijk), dus in de serieus-overwegen-categorie.

Overigens nog steeds geen bericht uit Ballarat, maar we gaan er maar van uit dat geen nieuws goed nieuws is. En als het om een of andere reden niet doorgaat ben ik nu sterk geneigd om in september dan toch maar voor een maand of 3, 4 naar AU enzo te gaan, dan ga ik wel gewoon in Eindhoven afstuderen, haha.

karin | reis | drie reacties

07 Mei 06 - 22:37 Moblog werkt nu ook!

Karin, het technisch wonder achter deze site, heeft inmiddels de moblog ook werkend. Vanaf nu kunnen we dus ook via de email berichtjes posten. Erg handig, want wij kunnen ook via onze telefoon mailen. Niet dat we al weten hoe het werkt, maar daar komen we nog wel achter.

Als we straks ergens ‘in the middle of nowhere’ zitten, maar met gsm bereik, dan kunnen we jullie nog steeds op de hoogte houden. En dan nu maar hopen dat dit berichtje echt op de website verschijnt…

bericht per email | algemeen | vier reacties

02 Mei 06 - 21:50 Wachten duurt lang...

We wachten nu al bijna 2 weken op een reactie vanuit Ballarat. In onze laatste mail hadden we ook behoorlijk wat vragen gesteld, dus het is op zich wel logisch dat het even duurt voordat we een reactie krijgen. Maar toch, als je erop zit te wachten, dan mag dat allemaal best wel wat sneller.

Als de reactie positief is kunnen we ons ticket gaan boeken. In pricipe hebben we voor de meeste dingen al informeel goedkeuring, maar we hebben nu aangekondigd dat we het concreet willen gaan maken en dus die kant opkomen. Op dat moment is het toch wel handig om een echt JA te hebben dan "Great" and "you are most welcome". Heel veel problemen verwachten we niet, enig heikel punt is het collegegeld dat we mogelijk zouden moeten gaan betalen in Ballarat. Daarover is nog officieel nog steeds niets bekend.

Binnen een paar dagen hopen we toch echt antwoord te hebben. Vanavond is er dan ook een reminder naar Ballarat gegaan. We willen gewoon gaan boeken en plannen...

*update door Karin* De reminder heeft in ieder geval een reactie opgeleverd, waar ik al blij mee ben. De reactie is dat J. er snel op terug komt. Ik ben erg benieuwd waar hij mee terug gaat komen! (Aan de andere kant is het ook wel ff goed dat we nog niets horen, want Os heeft dinsdag twee tentamens en ik eentje. Al dat geregel zou op dit moment alleen maar ontzettend afleiden...)

| opdracht | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...