Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

24 Maart 06 - 22:27 Ballarat

Een van mijn assistent managers blijkt familie te hebben in de buurt van Ballarat. Hij kent Ballarat dus ook! Vandaag in de pauze even met hem staan kletsen over Ballarat. Hij vertelde me (wat ik al wist) dat Ballarat een oud goudzoekersstadje was. Het is daar dus ook mogelijk om voor de fun naar goud en edelstenen te zoeken. Er schijnt nog genoeg te liggen! Je schijnt ergens een emmertje te moeten kopen en dan met een zeefje bij een rivier te moeten gaan zoeken. Ik zie Ka en mezelf al op tot op onze knieën in een rivier naar goud staan te zeven... In de brandende zon natuurlijk... Ik zie het al echt voor me. Ons bijbaantje wordt goud zoeken daar!

| bestemming | reageren? klik hier!

23 Maart 06 - 22:29 Online communities

Onze opdracht begint nu steeds meer richting te krijgen. We hebben namelijk gisteren een gesprek gehad met onze begeleider B.V. Voorafgaand aan dat gesprek hebben we de diverse websites in Ballarat nog maar eens een keer bekeken en Ka en ik hadden echt het gevoel dat we iets met het internet wilden gaan doen. Onze conclusie was uiteindelijk dat we onze wilde gaan richten op online communities, ofwel digi-steden.

Onze begeleider B.V. vond dat een prima idee en gaf ons alvast wat tips over lectuur. Daar gaan we nu dus induiken om na het lezen van die literatuur een research question te bedenken. Voor de zekerheid ook onze begeleider J.C. in Ballarat gemaild met ons voorstel. Zijn reactie was:

"Absolutely fits into our area of interest. H.T. is our director of CECC and she is just completing a thesis on this very topic...and we have much data for you folks to get your analytical teeth into."

Kan het nog mooier? Wij worden er een beetje bang van. Dit gaat TE goed.  Maar ondertussen zijn we er natuurlijk erg blij mee! We hebben nu een opdracht in Australië die perfect aansluit op onze interesses...

| opdracht | vier reacties

19 Maart 06 - 22:31 Het blijft spannend...

Afgelopen dinsdag zijn Ka en ik bezig geweest met het formuleren van een afstudeeropdracht. Dit bleek lastiger dan gedacht. We hebben zitten kijken naar het onderzoek dat ze doen op de universiteit van Ballarat, het Cric en CECC. Het doel was om vanuit deze onderzoeken een startpunt te kiezen voor onze afstudeeropdracht. Uiteindelijk liepen we hier vast op, dus nu hebben we onze waarschijnlijk toekomstige begeleider B. gemaild voor input om de vervolgstap te kunnen maken.

We balen er inmiddels een beetje van dat het niet echt opschiet tot nu toe. Het blijft allemaal nog erg vaag en concreet hebben we nog niets. Dat kan ook niet echt en we hebben natuurlijk nog tijd genoeg, maar toch.... We zouden het fijn vinden als het allemaal al wat concreter was. In feite blijft het nu nog bij een mail met "you are most welcome to come and stay at the university of Ballarat...".

Daarnaast is er ook onduidelijkheid gerezen over het feit of we collegegeld moeten gaan betalen in Ballarat. Bij het international student office waarschuwden ze ons hier namelijk voor. In sommige gevallen kan er tot wel 8.000 euro collegegeld gevraagd worden. Tot nu toe heeft ons contactpersoon ons nog niet kunnen vertellen hoe dit in Ballarat geregeld is... Daar zou het dus zomaar op kunnen afketsen. Voor het gemak gaan we er zelf maar vanuit dat we geen collegegeld verschuldigd zijn, maar de bevestiging zou erg fijn zijn.

Het blijft spannend dus, maar het zal echt wel goed komen. Ik heb inmiddels ook een Lonely Planet Australië! Waar zou die toch vandaan komen :-)

| opdracht | twee reacties

10 Maart 06 - 15:15 En toen had ik er twee...

Voor mijn verjaardag zou ik van mijn HIO-vriendjes + aanhang een Lonely Planet Austalië krijgen, via de post, via AKO Online. Altijd prima ervaringen mee, maar met deze Lonely Planet gebeurde iets raars. Hij was namelijk ineens niet meer leverbaar en na verschillende telefoontjes van mijn kant (ik werd vriendelijk geholpen, ook al stond de bestelling niet op mijn naam, maar op die van Os. "Niels? Even kijken... [Noemt het adres] Is dit correct?") heb ik met ze afgesproken dat ze het geld zouden terugstoren. Als alternatief heb ik het boek besteld bij Bol.com en de levertijd zou 5-7 werkdagen zijn.

Maar toen vandaag de PTT pakjespost voor de deur stond en ik de brievenbus open deed zat er niet één, maar twee dikke envloppen in, van Ako.nl en Bol.com. Dus nu heb ik twee Lonely Planets... De ene heeft er 5 weken over gedaan, de andere 2 dagen. Toch freaky dat ze dan op dezelfde dag aankomen...

karin | algemeen | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...