Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

12 Februari 06 - 12:25 Ze willen ons hebben!!!

Vanmorgen hebben we mail gehad!

Karin and Oswald,

"It would be a great pleasure to help both of you" .........  "You are most welcome to come and stay at the Unversity of Ballarat and provide you with some desk and computer space (maybe under sharing arrangments)."

We zijn dus uitgenodigd om naar Ballarat te komen, naar het Centre for regional innovation and competitiveness om precies te zijn. Hier hebben ze een opdracht voor ons op het gebied van ICT en innovatie. Helemaal ons ding dus!

SPANNEND!!

| stand van zaken | drie reacties

08 Februari 06 - 20:21 Bij deze een verzoek aan de rest van de wereld...

Dit gaat verder dan een GSM-paniekmoment1. Ik heb een Australië-paniekmoment. Zo'n moment waarin je denkt 'wat ga ik toch doen?', 'ik ken daar niemand, alleen Os', 'het is aan de andere kant van de wereld' en 'vijf a zes maanden is echt ontiegelijk lang'. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat er nog nix geregeld is, dat het nog niet zeker is, of ik misschien toch niet beter gewoon bij Gemeente Oisterwijk kan gaan afstuderen, dan hou ik er misschien nog een baan aan over. Of bij Philips, da's qua innovatiebeleid in NL toch zo ongeveer het spannendste bedrijf waar je terecht kunt komen, meen ik tijdens de colleges als boodschap-tussen-de-regels-door te hebben meegekregen. Wat als ik iedereen ga missen? Het is daar toch zo'n 7 (Perth) tot 10 uur (Sydney) later, dat communiceert voor geen meter met hier, want als het daar 8 uur 's ochtends is, is het hier 10 uur 's avonds. Tja, ok, dat gaat dan nog, maar overdag daar slaapt men hier en andersom. Wat op zich niet gek is, want het is de f#cking andere kant van de wereld! Bijkomend voordeel is wel, dat het daar in onze herfst en winter lekker weer is, terwijl het hier dan sneeuwt of vriest, als men geluk heeft (want Elfstedentocht) of pech (als je, net als ik, meer een lente-mens bent). En ik ga een bruiloft missen als het doorgaat (de trip, niet de bruiloft). Eén die waarschijnlijk de boeken in zal gaan als redelijk legendarisch... Dus bij deze het verzoek aan de rest van de wereld om zijn leven even een half jaartje stil te leggen...

Diepe zucht. Een paniekmoment. It happens. Valt me mee dat dit pas de eerste is, haha. Maar we gaan. Australië is mooi. Hoop doet leven. Alle begin is moeilijk. Etcetera. En ik heb de laatste tijd wel meer stoere dingen gedaan natuurlijk. Nou ja, eigenlijk eentje: ik heb mijn baan opgezegd. (Om deze vervolgens een maand later via een voor mij veel betere constructie weer terug te krijgen, haha.) Maar ik wil gaan, dus ik zal gaan, dan maar met een paniekmoment op z'n tijd...

1 GSM-paniekmoment: die paar seconden dat je denkt dat je je GSM kwijt bent, maar dan blijkt ie in je broekzak, jaszak of tas te zitten.

karin | algemeen | drie reacties

08 Februari 06 - 19:39 Ik wil iets doen!

De Lonely Planet Australia, die (na enig aarzelen van mijn kant, zoals men van mij gewend is) als cadeau voor mijn verjaardag is besteld, is vertraagd. Tijdelijk niet leverbaar, bla bla, maar ik moet er in ieder geval op wachten, net zoals op een opdracht. Hoop niet dat het een slecht voorteken is. Ik kan op zich best tegen wachten, maar ik hou er niet van als alles van anderen afhankelijk is. Wat in deze nogal het geval is... Deze week gaan er nog wat mailtjes de deur uit en dan maar weer sitting, waiting, wishing...

karin | algemeen | reageren? klik hier!

08 Februari 06 - 00:13 Formuleren doel in Australië

Om onze mogelijke contactpersonen die we nu kunnen gaan benaderen in Australië hebben Ka en ik afgelopen week een korte introductie geschreven. In aangepaste vorm is deze introductie overigens ook naar Océ en Ricoh gegaan. (Ohw en inmiddels heb ik mijn startbewijs dat ik nodig heb om te mogen gaan afstuderen!!)

lees meer...

| opdracht | reageren? klik hier!

01 Februari 06 - 21:39 Weer wat wijzer geworden...

Vandaag weer een klein beetje wijzer geworden. Zo weten we hoe we straks ons kandidaatsdiploma moeten omzetten in een TIW-diploma, want zeg nou zelf. Een bachelor met de titel Techniek en Maatschappij of Technische innovatie wetenschappen, wat klinkt er beter? Niet dat het laatste veelzeggend is, maar bij het eerste hebben mensen al helemaal geen idee van wat de studie inhoud. Ka en ik gaan dus nu we de keus hebben voor het TIW bachelor diploma.

Naast dit puntje, hebben we ook duidelijkheid gekregen over de studieduur van onze stage. Daar was namelijk wat onduidelijkheid over omdat in eerste instantie het erop leek dat mijn studielast hoger zou zijn. Dat zou betekenen dat ik 6 weken extra zou moeten werken aan onze opdracht, terwijl Ka lekker kon gaan rondreizen. Haha gelukkig is dat niet het geval :-)

Via docent JS hebben we inmiddels een mogelijk contactpersoon gevonden bij ACMA, een soort Austalische variant van de OPTA denken we. Hier kunnen we mogelijk iets gaan doen met TDAB (opvolger van FM-radio). In Australië blijkt de radio veel belangrijker dan in Nederland (ik moest meteen aan de Flying docters denken). Hierdoor zou deze techniek een goed alternatief kunnen zijn voor internet, wat zich natuurlijk ook razendsnel aan het ontwikkelen is.

Vandaag en morgen wordt er door ons in ieder geval een leuke mail in elkaar geklungeld dat we via docent JS naar onze mogelijke contactpersoon in Australië kunnen sturen. Naast deze lead gaan we overigens ook nog wat andere lijntjes uitgooien. Verder hebben we ook nog wat leads via dcoent BV en kregen we de tip om te gaan googlen naar emigrantenverenigingen om te kijken of we daar contacten uit kunnen halen. We blijven zoeken dus, maar hoe meer hengeltjes we uit gooien, hoe meer kans we hebben om beet te krijgen.

Ohw ook nog contactpersoon gevonden voor het aanvragen van een beurs "garantie betaald afstuderen VKO TU/e" ofzoiets. Kijk, centjes, die kunnen we ook gebruiken...

| bestemming | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...