Weblog  Contact  Atlas  Gastenboek  Vriendenboekje  Foto's  Woordenlijst  Weer en tijd

31 Januari 06 - 23:10 En weer een paar voorzichtige stapjes op de glibberige weg naar Australië

Vanmiddag een gesprek gehad met het STU. Hier hebben we het voornamelijk gehad over het aanvragen van een beurs voor onze trip. Rijk worden we er niet van, maar een extra centje is nooit weg. Daarnaast nog wat handige tips gehad voor het plannen van onze reis. Morgen een gesprek met het bureau internationalisering van TM en natuurlijk het gesprek met onze mogelijke toekomstige begeleider JS. Echt concreet is er nog niets, maar ik heb wel het idee dat er toch wat schot in de zaak zit (al mag ik dat van Ka niet zeggen, die gelooft pas dat het lukt op het moment dat we in het vliegtuig zitten :-) )....

Hoop doet leven Kaatje, die tegeltjeswijsheid heb jij vorig jaar nog met je verjaardag gehad, was het niet?

| bestemming | reageren? klik hier!

27 Januari 06 - 16:48 To do database af!

Met dank aan een half zakje amandelen van de markt en muziek van de Queens of the Stone Age (Burn the Witch!), Spinvis, Johnny Cash (met Nick Cave), Scooter en Kate Bush is de To Do Database helemaal af. Geen reet gedaan aan wat ik gepland had voor vandaag (papers...), maar wel leuke dingen gedaan met htaccess-inlognamen en cookies. Het is een nerd-pronkstuk, haha. De laatste verbeteringen betreffen de filters (naam/tag/status) en de searchfunctie. Ook de optie to do's inleggen voor alle gebruikers is af.

Bugs mag u melden in de commentdinges.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

26 Januari 06 - 18:44 Philips sells (T)DAB...

Zelfs Philips blijkt deze techniek al in haar producten te verwerken. Zo verkoopt Philips de DA1000/00...

DAB- & FM-radio: meer stations, digitaal geluid

Hoogwaardige digitale audio

Luister naar DAB- en FM-radio en geniet van talloze radiostations in een kristalhelder digitaal geluid. De DA1000 heeft een slank en draagbaar ontwerp en met de handige joystick kunt u snel en nauwkeurig afstemmen op een van de 20 voorkeurzenders.

| algemeen | reageren? klik hier!

26 Januari 06 - 18:07 Een mogelijke opdracht.... (T)DAB

Woensdag gaan we hierover praten. Wij vinden het erg leuk klinken, we zijn dus ook erg benieuwd waar dit ons heen gaat leiden. Dit weekend maar even besteden aan het lezen van watwebsites... Wat is het in het kort:

TDAB staat voor Terrestrial Digital Audio Broadcasting en het moet de opvolger worden voor de huidige FM radio. Met TDAB is het mogelijk om naast perfect geluid ook andere informatie of data aan te bieden. Bijvoorbeeld informatie over de uitgezonden muziek, maar ook aparte diensten als 24-uurs verkeers- en weerberichten, elektronsche kranten en updates voor navigatiesystemen. Daarnaast kan de informatie in toenemende mate worden afgestemd op de behoefte van de consument.

In Nederland heeft de ministerraad op 24 maart 2005 ingestemd met de plannen van minister Brinkhorst voor de introductie van commerciële digitale radio. In Australië houdt de Australian Communcations and Media authority zich hiermee bezig. Deze authority heeft vestigingen in Sydney, Melbourne en Canberra.

Het is waarschijnlijk de bedoeling dat wij straks een beleidsplan voor deze techniek gaan schrijven. Woensdag hebben we in ieder geval een gesprek met onze mogelijke toekomstige begeleider over dit onderwerp.

| opdracht | reageren? klik hier!

24 Januari 06 - 14:15 Gesprek op TU/e

Vanmorgen hebben Ka en ik een gesprek gehad met een docent over mogelijke afstudeeropdrachten in Australië (de optie die in mijn spamfilter zat is nog pending). Helaas, maar niet geheel onverwacht, is daar niets concreet uitgekomen. We hebben wel wat namen en tips gehad die we verder gaan uitpluizen. Een van die tips houdt in dat we een aantal websites van Australische universiteiten gaan bekijken om op de hoogte te raken van onderzoeken die daar plaatsvinden. Wie weet kunnen we onze interesses linken aan onderzoeken die daar plaatsvinden en daardoor gerichter "solliciteren".

Na het gesprek met onze docent nog even "op de koffie" geweest bij Ies, onze afstudeercoördinator, waar we nog wat praktische onderwerpen hebben besproken. Hij weet al dat ik mijn koffie zwart drink en ik weet niet of dat dat wel zo'n goed teken is... Maar goed, ons besluit staat nu wel vast. We willen naar Australië en daar houden we (tenzij het echt niet lukt) echt bij. Voor volgende week dinsdag hebben we inmiddels ook een afspraak gemaakt met het STU om te bekijken op welke studiebeurzen we eventueel aanspraak kunnen maken.

Als laatste heb ik zojuist nog wat links toegevoegd aan onze verzamellinkpagina. Vriend B. had namelijk op verzoek nog wat tips gemaild omtrent het boeken van tickets en aanvragen van beurzen.

| opdracht | reageren? klik hier!

20 Januari 06 - 12:15 Een spamfilter is killing voor je mogelijkheden...

Os kijkt zijn spambox na, blijkt er al een paar dagen een mogelijke optie in te hangen, van Os' contactpersoon op de TU/e uit de tijd dat hij naar Oost-Europa wilde... Het is ook nog iets dat eigenlijk best leuk klinkt. Spannend!

karin | opdracht | reageren? klik hier!

18 Januari 06 - 22:52 Een online to do lijst...

Ik ben gaar. Heb gisterenavond van 7 tot 10 een lang en zwaar tentamen gemaakt. Het ging over boeiende materie (het was mijn six degrees of separation-vak), maar 't was heftig. Vandaag de hele halve dag gewerkt en daarna de rest van de dag zitten nerden, met punk & cola, zoals dat hoort... Ik heb in mijn hoofd gehaald dat ik een online to do-lijst database wil bouwen voor dit afstudeerproject-in-het-buitenland. De New Improved Formula-versie van vriend B.'s Word-document (waarvoor overigens nog bedankt, vriend B., het is heel inspirerend en tegelijkertijd ook weer niet...). Zo'n online lijst is handig, want er is veel te regelen en op die manier is de lijst altijd en overal beschikbaar.

Verder een mogelijke andere mogelijke optie (ja, twee mogelijken) besproken, maar voordat ik daar in ga duiken, eerst maar eens de resultaten van ons gesprek met docent B. afwachten. De andere optie vraagt ook wat meer en betere voorbereiding.

In de tussentijd weet ik nog niet precies wat ik met deze weblog wil nu. Posten in ieder geval, want daar zijn die dingen voor, maar veel te melden is er nog niet. Het zal wel allemaal wat persoonlijker worden dan aan de andere kant, op Smuh!, als we hier straks, als het lukt, onze Verhalen van Ver Weg gaan vertellen. En ik heb er zin in, in Ver Weg, dus het moet gaan lukken!

karin | algemeen | reageren? klik hier!

15 Januari 06 - 21:56 Stand van zaken 15-01-2006

De domeinnaam is bedacht en geregisteerd, pivot (de software van deze weblog) draait en zeker niet onbelangrijk, we barsten van de energie om dit projectje goed af te sluiten. Veel verder zijn we echter nog niet. 24 januari gaan we praten met onze docent Bart Verspagen die ons mogelijk aan wat contacten in Australië kan helpen. Helaas heeft hij geen contacten in Sydney, maar wel in Melbourne, Brisbane en Tasmanie. Het is dus even afwachten of hij ons verder kan helpen. 1 ding staat in ieder geval wel redelijk vast. Ka en Os willen naar Australië!

Last but not least ook al wat goed nieuws te melden! Bertil gaat me zeker opzoeken in Australië als ik daar daadwerkelijk kom te zitten. Wordt het toch niet een cold and lonely christmas....

| stand van zaken | acht reacties

14 Januari 06 - 12:05 Six degrees wat?

Six degrees of separation. Dit is een theorie die zegt dat je in zes stappen met alle mensen op de wereld in contact kunt komen. Dat geeft hoop, want als je via zes anderen met iedereen in contact kunt komen, zou het toch moeten kunnen lukken om iemand in Australië te vinden die een opdracht/werkplek voor ons heeft.

Daarnaast is het een theorie uit de sociologische hoek, wat aansluit bij Tema/TIW. Als we echt in Australië uitkomen is er ook zeker wel sprake van separation, die deze site dan een beetje kan verminderen. En mocht het geen missie, maar een queeste blijken dan is deze URL zo algemeen dat we er ook nog andere leuke dingen mee kunnen doen...

karin | algemeen | twee reacties

14 Januari 06 - 12:04 Het verhaal achter de website...

Afgelopen zondag tijdens ons etentje bij de Griek met ex-klasgenoten (zie ook Smuh! voor meer posts over dit etentje, haha) bedachten Oswald en ik (of iemand anders) dat wij ook wel eens met z'n tweeën kunnen gaan afstuderen. We zijn in 2002 samen begonnen aan de avondstudie Techniek & Maatschappij aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Inmiddels zijn we allebei dagstudent (al ontken ik mijn dagstudentheid zoveel mogelijk) en staan we vlak voor ons afstuderen. Voor Os zou dit deze lente al kunnen, voor mij komend najaar.

Nu we samen willen gaan wordt het dus najaar 2006, de richtdatum is begin september. Omdat het afstuderen een uitstekend nu-of-nooit-moment vormt willen we dit in het buitenland gaan doen. Na de ideeën als de States (lastig met visa) en Europa (leuk, maar dichtbij, dus backup), was de volgende optie Australië. De ervaringen van bekenden in dat land en het lezen van de enthousiaste verhalen van andere studenten die er zijn geweest, hebben ons aangestoken, dus nu willen we dat gaan proberen.

Dus nu zoeken wij contacten in Australië. Via de Universiteit gaan we natuurlijk lijntjes uitgooien, maar alle mogelijke kansen zijn welkom. Kent u of bent u iemand die (misschien) twee enthousiaste afstudeerders zoekt... Laat het ons weten!

Om jullie van onze zoektocht en straks van ons afstuderen (al is het vanuit Eindhoven) op de hoogte te houden hebben we deze weblog opgezet. Hij is ondergebracht bij mijndomein.nl, heel goedkoop, prima admintooltje en binnen een halve dag na aanvraag online! Naast deze afstudeerweblog loggen wij de dagelijkse en wonderlijke zaken die ons verder bezighouden op Smuh!.

karin | algemeen | reageren? klik hier!

Welkom!

Op deze website zullen Oswald en Karin je op de hoogte houden van de voorbereidingen voor hun afstudeerproject, hun belevenissen in Australië en de rest van hun rondje om de wereld! Lees meer...